Actualitate

Polițiștii au confiscat peste 80 kg de obiecte pirotehnice. 25 de persoane cercetate penal

Poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Bistriţa-Năsăud şi cei de ordine publică au acţionat, în perioada 15 noiembrie 2016 – 4 ianuarie 2017, în baza planului naţional ”Foc de artificii”, pentru verificarea legalităţii deţinerii, depozitării, comercializării, transportului şi folosirii de articole pirotehnice de către persoane fizice şi juridice.

În această perioadă, poliţiştii au desfăşurat pe raza judeţului 24 de acţiuni şi controale de specialitate în complexe, pieţe şi alte obiective.

Cu această ocazie, a fost retrasă unei persoane juridice autorizația eliberată pentru deţinerea, transportul, folosirea şi comercializarea obiectelor artizanale și de distracție pe bază de amestecuri pirotehnice din categoria I.

De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării 83,7 kg obiecte pirotehnice din categoriile F2, F3 și F4.

În cadrul acţiunilor desfăşurate au fost constatate 32 de infracţiuni conform Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive, fiind cercetate 25 de persoane în cauze penale. Totodată, a fost aplicată o sancţiune contravenţională, în valoare de 5.000 de lei.

În altă ordine de idei, la data de 3 ianuarie, peste 90 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud au luat măsuri pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică şi pentru diminuarea riscului rutier, pe raza întregului judeţ. Astfel, poliţiştii rutieri au acţionat pentru prevenirea accidentelor de circulaţie cauzate de indisciplina participanţilor la trafic, prin conştientizarea acestora cu privire la pericolele la care se expun prin nerespectarea normelor legale.

Cu această ocazie au fost constatate şi aplicate 109 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 31.415 lei. De asemenea, au fost reţinute şase permise de conducere şi patru certificate de înmatriculare, pentru diverse abateri pe linie rutieră, informează IPJ BN.

Poliția recomandă tuturor cetățenilor care pornesc la drum să adapteze viteza la condițiile meteo-rutiere, să se asigure corespunzător înainte de a schimba direcția de deplasare și să respecte indicațiile polițiștilor aflați în trafic.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS