Actualitate Recomandări

Parcarea de pe Lupeni nu e folosită la nici un sfert din capacitate. Soluţia viceprimarului Cristian Niculae

Parcarea amenajată de Primăria Bistriţa pe strada Lupeni, în imediata vecinătate a centrului istoric, stă aproape tot timpul goală. Străinii nu ştiu despre existenţa ei, nefiind semnalizată corespunzător, iar bistriţenii se feresc să o folosească din cauza accesului dificil. Viceprimarul Cristian Niculae spune însă că problema poate fi rezolvată.

„Parcarea de pe strada Lupeni este folosită doar la o capacitate de 20%. Asta pentru că nu avem acces şi nici o ieşire mai simplă în Bulevardul Republicii. Am discutat cu domnul primar Ovidiu Creţu, iar luna aceasta ne vom întâlni cu Poliţia Rutieră şi vom merge la faţa locului ca să analizăm posibilitatea ca măcar turismele şi maşinile de mici dimensiuni să poată ieşi în Bulevardul Republicii pe lângă fostul  Cinematograf 23 August. Trebuie să facem mai simple accesul şi ieşirea pentru ca şoferii să nu trebuiască să se întoarcă până în celălalt capăt al străzii ca să iasă”, a spus Cristian Niculae.

Viceprimarul a admis că e necesară şi o semnalizare mai bună a acestei parcări pentru ca străinii care vin la Bistriţa să ştie de existenţa ei: „Trebuie semnalizată mai bine în special pentru străini. După ce vom implementa Linia verde va fi o problemă şi mai mare cu parcările fiindcă vor dispărea între 100 şi 200 de locuri de parcare de pe traseul liniei şi trebuie să venim cu soluţii alternative în zona centrală”.

Cristian Niculae a adăugat că angajaţilor Primăriei Bistriţa li s-a recomandat ca măcar ei să-şi parcheze maşinile cu care vin la serviciu pe strada Lupeni, însă doar o mică parte fac lucrul acesta.

„Nu pot fi obligaţi, sunt cetăţeni ai oraşului cu drepturi ca orice alt cetăţean. Fiţi siguri însă că le-am recomandat. Problema parcărilor veşnic ocupate din centrul istoric va fi rezolvată în momentul în care vor fi taxe de parcare la nivel de oraşe europene. Se va întâmpla în 2018, atunci când vor fi trecut cei cinci ani de când s-au reabilitat străzile Dornei şi Gheorghe Şincai. Atunci putem pune taxe de parcare şi în zona centrală”, a mai spus Cristian Niculae.

17 comentarii

 • Suntem in an electoral cumva?
  Sa explic de ce am aceasta nedumerire: din 34 articole aparute incepand cu data de 2 ianuarie in 7 articole figura centrala, declarantul sau intervievatul este viceprimarul Cristian Nicolae.
  Se pregateste, dupa tiparul nemtesc „pas cu pas” imaginea publica a viceprimarului astfel incat la urmatoarele alegeri locale sa aiba partia netezita?
  Imi aduc aminte de campaniile precedente cand actualul primar alerga prin parcul municipal neamenajat si reporterul facea „joc de glezne” pe langa el in articol . Sau cand am avut ocazia sa patrundem in atelierul domnului primar, sa vedem ce surubareste si ce dibaci este dansul. De-abia astept sa observ cum va actiona propaganda de partid in cazul viceprimarului.

  • Ne scuzaţi că vă deranjăm atât de rău obţinând informaţii de interes public de la cei care sunt dispuşi să le ofere. Dvs. şi alţii care gândiţi la fel aşteptaţi anul 2020 ca să ne surprindeţi în ultimele două săptămâni de campanie cu nişte soluţii „miraculoase”. De-asta obţineţi aşa rezultate măreţe.

  • Imi pare rau, mesajul nu va era adresat Dumneavoastra, voia sa aduca in atentie un proces discret si constant al formarii imaginii publice care a inceput din toamna trecuta. Nu am nominalizat reporterul sau ziarul in care au aparut articolele cu dl. Cretu in campaniile trecute.
   Nu m-ati deranjat cu informatiile prezentate, le citesc constant si interesat de urbea noastra.
   Referitor la prezumata surpriza din 2020: nu sunt membru de partid si nu sunt implicat in fenomenul politic. Faptul ca cititori Dumneavoastra au uzul ratiunii si comenteaza decent articolele nu ar trebui sa deranjeze redactia. Multumesc.

  • Nu ne deranjează comentariile decât atunci când sunt tendenţioase. Nu cred că aţi găsit vreo propagandă politică şi promisiuni în ştirile acestea despre administrarea oraşului. Domnul viceprimar Niculae răspunde de tot ce ţine de serviciile publice – drumuri, străzi, parcări, etc. A avut amabilitatea să ne răspundă la întrebări, să ofere nişte informaţii. Nu ne-a spus niciun slogan, nu a făcut promisiuni. Comentariul dvs. era vădit tendenţios.

 • parcarile amenajate cu dale dinastea „ecologice” sunt cea mai prosta idee… se aduna mizerie si in principal nu poti merge pe ele… oamenii se impiedica din cauza lor…. primaria nu are oameni competenti care sa vizeze cum se lucreaza? cum sa faci parcari in halul asta!!!! lucrari de doi bani pe banii publici

 • Stiu ca multa lume nu-i de acord cu ideea de a scoate traficul rutier din zona centrala. Parcarea aceasta, vesnit goala, imi spune ca acest rationament e valabil. In spatiul acela se putea face: o gradina publica unde sa fie o gradina de zarzavaturi pedagogica (dupa modelul gradinilor comunitare din LONDRA), terenuri de joaca, spatiu alternativ pentru arta contemporana. Am facut sute de ore de voluntariat in gradini de cartier din LONDRA. E impresionant sa vezi cum o parcare sau terenul viran al unei fabrici a devenit spatiu verde cu stupi de albine, sere, straturi de legume, arbusti. Sa va uitati pe internet peste activitatea celor din sud-estul Londrei – Glengal Warf Garden Peckham, Old Tilde Mill Depford…

  • Parcarea nu este prost gândită prost gândit este accesul! Sunt de părere ca dacă s-ar face intrare de pe str. Dornei parcarea ar fi neîncăpătoare!

 • D-le OVIDIU ,aveti dreptate. Candva si nu demult se avansa ideea ca unele pasaje din oras sa poata fi folosite ca sens unic pt. autoturisme. Cum sugerati D-vs ar fi fost o varianta dinspre Dornei pe scurt la dreapta pe SPIRU HARET sa se intre in parcarea respectiva. Acuma nu se mai poate pt. ca administratia o facut acea copertina pe bani multi care tine numai de ploaie. Totusi lucrurile se pot rezolva daca primaria judeca putin. Astfel demontarea ei este necesara si atunci avem doua puncte de intrare si iesire din parcare. Iesire si intrare se poate face si din b-dul REPULICII , si ca niste gospodari ar trebui montate si doua panouri cu afisaj electronic in care sa se vada ca exista o parcare si sa se anunte si numarul de locuri disponiile. Iata ca se poate realiza asta si noi bistritenii daca vom fi prezenti la dezbaterea publica pe bugetul din 2017 o putem cere. Eu o sa o fac in scris si voi face aceste demersuri prin partidul meu (PARTIDUL VERDE).Le vom arata celor care nu au avut incredere in noi, ca avem cat de cat o viziune asupra ceea ce trebuie sa se realizeze prioritar in orasul nostru. Daca macar vicele CRISTIAN NICOLAE care este si prietenul meu, o sa o i-a in seama ,atunci putem spera ca lucrurile se vor indrepta in bine.

  • In spiritul libertatii de gandire si exprimare permiteti-mi sa ma-ntreb si sa fac publica aceasta: putem stabili o conexiune intre ultima fraza din acest comentariu al Dumneavoastra domnule Balan si indemnul adresat unui antecomentator de a candida, facandu-i astfel o posibila opozitie prietenului dumneavoastra, actual viceprimar?
   Si ca sa fiu mai incisiv: credeti ca daca va ajunge dl. Cristian Nicolae primar veti obtine retroactiv autorizatia de construire pentru casa construita ilegal (spun unii) pe terenul mostenit de la tatal dumnevoastra, fost prim procuror al judetului? Astept un raspuns calm, neinflamat din partea unei persoane care s-a autointitulat „ingrijitor al statului”, implicit al legalitatii.

 • O parcare supraterană în acel loc….arată ca naiba dpdv urbanistic. Mai bine s-ar construi ceva pe terenul acela , nu credeți?

 • Razgandacule, dupa cate plusuri ti-ai dat singur demonstreaza ca ai o grava problema la mansarda si nu meriti nici un raspuns. Efectiv nu am cui sa il adresez. Nu te semnezi, nu contezi si in plus esti si un caz patologic bun de studiu.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.