Actualitate

Polițiștii rutieri, cu șapte radare pe drumurile naționale. Care a fost viteza maximă înregistrată

Având în vedere faptul că viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile de drum se află în topul celor mai frecvente cauze generatoare de accidente rutiere grave, polițiștii rutieri desfășoară acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță și prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

În 26 iulie, 20 de poliţişti ai Serviciului Rutier și structurilor teritoriale de profil din județ au acţionat cu 7 aparate radar, pe drumurile naționale.

Astfel, au fost depistați 44 de conducători auto care au depăşit cu mai mult de 50 de km/h viteza legală prevăzută și 11 conducători auto care au depășit cu mai mult de 70 de km/h viteza legală.

Viteza maximă înregistrată cu aparatul radar a fost de 155 de km/h, pe Drumul Național 17.

În cadrul acțiunilor desfășurate pe parcursul zilei de ieri, pentru abaterile la regimul rutier constatate, s-au aplicat 91 de sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 74.530 de lei. Din totalul acestora, 67 au fost aplicate pentru depășirea regimului legal de viteză, iar ca măsură complementară, a fost dispusă suspendarea a 55 de permise de conducere. Totodată, au mai fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

Etichete

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.