Actualitate

Polițiștii vor fi dotați cu pistoale Beretta de ultimă generaţie

Poliția va fi dotată cu pistoale Beretta de ultimă generaţie, care vor fi fabricate în România. Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a spus că în Poliţie începe să aibă loc o normalizare, pentru că nu poţi lupta cu infractori, cu reţelele de crimă organizată sau cu cele de trafic de droguri ori de persoane înarmat cu pistoale Carpaţi sau Makarov din anii ’70.

”Din anii ’70, Poliţia din România foloseşte tehnică depăşită. Avem cazuri în care poliţişti s-au jertfit pentru ţară, poate de multe ori fiindcă nu au avut cu ce să se apere. Această tehnică nouă e un prim pas, un început. Toţi cei de la ordine publică, poliţie rutieră, vor fi dotaţi cu armamente de ultimă generaţie. Pistoalele Beretta sunt făcute în România, la Romarm. Nu le-am achiziţionat de la intermediari, de la furnizori, la preţuri exorbitante. Am considerat ca tot armamentul cu care se dotează Poliţia să fie fabricat în România. Preţul la care am achiziţionat aceste pistoale e sub preţul de piaţă”, a anunțat ministrul de Interne.

El a precizat că în următoarele două luni toţi poliţiştii vor fi dotaţi cu pistoale Beretta. ”Nu este normal să te lupţi cu infractori, cu reţele de crimă organizată, cu reţele de trafic de droguri şi de persoane dotate la ultimul răcnet al tehnologiei, fie de motorizare, fie de înarmare, cu pistoale Carpaţi sau Makarov din anii ’70. Această dotare a poliţiei, cu autoturisme, cu autoutilitare, cu pistoale, cu veste antiglonţ, cu bastoane cu şocuri, cu camere de luat vederi, toate acestea sunt un mesaj şi un semnal pentru infractori. Virusul infracţionalităţii trebuie distrus din temelie”, a mai spus ministrul. 

Spre deosebire de pistolul Carpaţi fabricat în 1974, în al cărui încărcător încap doar 6 cartuşe de calibru 7,65 mm, noul pistol Beretta Px4 cu un calibru de 9 x 19 mm are o magazie în care încap 15 cartuşe. Costurile sunt de 1.630 de lei/pistol şi 0,75 bani/cartuş.

Caracteristicile pistolului Beretta: ţeava mai lungă îi va asigura o viteză şi o precizie înaltă; este confecţionat din materiale moderne care îi asigură o manevrabilitate eficace; aparatele de ochire sunt mai bine pronunţate; capacitatea încărcătorului este mult mai mare (15 cartuşe); holsterul modern asigură o manevrabilitate eficientă a pistolului, fără ca poliţiştii să piardă secunde bune pentru scoaterea şi încărcarea acestuia atunci când sunt nevoiţi să execute foc; tocul pistolului poate fi purtat şi pe picior, aspect ce va asigura o mobilitate mai bună a poliţiştilor.

MAI intenționează să achiziționeze și bastoane telescopice și cu electroşocuri, căşti de protecţie, veste antiglonţ, spray-uri cu piper şi bodycam-uri.

MAI are în proiect înfiinţarea de puncte de lucru şi în alte oraşe în afara celor reşedinţă de judeţ, astfel încât cetăţenii să nu mai facă deplasări pe distanţe mari pentru a avea acces la serviciile MAI, înfiinţarea Poliţiei Animalelor, schimbarea numelui Poliţiei Române în Poliţie Naţională, pentru a se face o delimitare clară între Poliţia Naţională şi Poliţia Locală.

https://www.facebook.com/ministeruldeinterne/videos/213437246662493

Sursa foto: Sindicatul Europol

5 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS