Actualitate

Poliţistul care a accidentat mortal pe trecerea de pietoni o elevă din Năsăud a fost arestat

ACTUALIZARE - Fostul poliţist din Năsăud care a accidentat mortal o elevă de 17 ani din Năsăud pe trecerea de pietoni a primit, sâmbătă, mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, el fiind acuzat de ucidere din culpă, fugă de la locul accidentului şi conducerea unui autoturism sub influenţa alcoolului.

Poliţistul care a accidentat mortal o elevă de 17 ani din Năsăud pe trecerea de pietoni a fost reţinut vineri seara ca urmare a deciziei prim-procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud care a infirmat măsura luată iniţial de procurorul de caz, cel care a dispus ca învinuitul să nu părăsească localitatea de domiciliu

Potrivit unui comunicat, dat sâmbătă publicităţii de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, Antonela Gorgan, vineri seara, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa Năsăud a infirmat măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea luată faţă de învinuit şi a dispus reevaluarea probelor existente în cauză.

“Urmare a acestui fapt, procurorul care efectuează urmărirea penală a dispus reţinerea învinuitului pe o durată de 24 de ore, începând cu data de 25.05.2012”, se arată în comunicatul dat publicităţii.

Potrivit lui Gorgan, în cursul zilei de joi, a fost declinată competenţa în vederea efectuării cercetării în dosarul penal privind accidentul rutier produs de Ioan Sângeorzan de 26 ani în data de 24 mai a.c. către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, instituţie competentă după calitatea persoanei să efectueze urmărirea penală.

Iniţial, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa Năsăud a dispus începerea urmăririi penale faţă de învinuit sub aspectul comiterii infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, iar procurorul care efectuează urmărirea penală a dispus faţă de învinuit, măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea pe o durată de 30 de zile.

Sâmbătă, fostul poliţist a fost predat Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Bistriţa-Năsăud.

Reamintim că poliţistul, care era în concediu medical fiindcă şi-a fracturat mâna, a urcat băut la volan şi a accidentat-o mortal pe Damaris Păltinean (foto), o adolescentă de 17 ani, elevă la Colegiul Naţional „George Coşbuc” Năsăud.

Profesoara Narcisa Ilieş, cea care a avut-o elevă pe Damaris, scrie următoarele pe Bistriţa Evanghelică.

„Damaris Păltinean, ca de altfel toată clasa X A, mă întâmpina cu un zâmbet larg când ajungeam în pragul clasei lor,  înainte de oră. Este incredibil cum pleacă persoanele vesele dintre noi, însă ştim că plecarea lor este una temporară, fiind  doar o chestiune de timp când ne vom întălni din nou. Cei care citesc şi cred cuvintele lui Isus, ştiu la ce mă refer.

Este o durere imensă, trăită la intensităţi diferite. Părinţii, fraţii, biserica, colegii, profesorii, prietenii, cu toţii simţim un gol care copleşeşte  întreaga fiinţă.

Fără a avea pretenţia de a spune cuvinte gratuite în momente de grea durere, doresc să transmitem CONDOLEAŢE familiei şi să le reamintim încă odată adevărurile pe care le cunosc demult, dar acum au nevoie de ele mai mult decît oricând: credeţi în înviere.

Cuvântul Lui Dumnezeu oferă un echilibru de nepreţuit când se prăbuşeşte tot ce am construit în timp. Când Dumnezeu vrea să ne şlefuiască taie toate frânghiile de siguranţă pe care  ni le-am creat şi rămâne una singură: EL.

„Dacă numai pentru viaţa acesta ne-am pus încrederea în Dumnezeu atunci suntem cei mai nenorociţi dintre toţi oamenii”.

Nu dăm morţii un caracter romantic dar merită să amintim atitudinea apostolului Pavel în faţa ei: ,, Aşadar, noi întotdeauna suntem plini de încredere; căci ştim că, dacă suntem acasă în trup pribegim departe de Domnul pentru că umblăm prin credinţă nu prin vedere. Da, suntem plini de încredere şi ne place să părăsim trupul acesta ca să fim acasă la Domnul”( 2 Corinteni 6-7)

Damaris era una dintre elevele eminente ale şcolii participând atât la olimpiada de religie, cât şi le cea de matematică. Aşezată în prima bancă şi fiind veselă mai tot timpul, dădea un suflu nou şi optimist care te învăluia pe nesimţite.Damaris, noi nu îţi spunem ADIO, ci LA REVEDERE în speranţa unei reîntâlniri grandioase în slavă.

P.S. Am scris eu referatul pentru tine, nu trebuie să-l mai aduci.

Pentru Bistriţa Evanghelică, Narcisa Ilieş”

ACTUALIZARE

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud Antonela Gorgan a declarat sâmbătă că magistraţii Tribunalului Bistriţa-Năsăud au acceptat propunerea procurorilor şi au emis mandat de arestare preventivă pe numele fostului poliţist pentru 29 de zile.

„A fost prezentat în faţa judecătorilor de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud care au emis, pe numele lui mandat de arestare prevetivă pentru 29 de zile, el fiind acuzat de ucidere din culpă, fugă de la locul accidentului şi conducerea unui autoturism sub influenţa alcoolului”, a declarat Gorgan.

Sursa foto: facebook

Etichete

1 comentariu

  • […] Poliţistul care a accidentat mortal pe trecerea de pietoni o elevă din …, Anunturi din Poliţistul care a accidentat mortal pe trecerea de pietoni o elevă din …, Locuri de Munca, Servicii IT Poliţistul care a accidentat mortal pe trecerea de pietoni o elevă din …, Gazduire Web Poliţistul care a accidentat mortal pe trecerea de pietoni o elevă din …, Bani Online, Creare Site Poliţistul care a accidentat mortal pe trecerea de pietoni o elevă din …, Promovare Site Poliţistul care a accidentat mortal pe trecerea de pietoni o elevă din …, Oferte din Poliţistul care a accidentat mortal pe trecerea de pietoni o elevă din …, Promotii Poliţistul care a accidentat mortal pe trecerea de pietoni o elevă din …, Stiri Poliţistul care a accidentat mortal pe trecerea de pietoni o elevă din … , (Bistrita-Nasaud – Căutare în Google Blog): Poliţistul care a accidentat mortal pe trecerea de pietoni o elevă din … […]

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS