Social

Poluare accidentală la Tărpiu. Depozitul ecologic a ”scăpat” levigat într-un canal de scurgere

(FOTO-VIDEO) O poluare accidentală s-a petrecut joi după-amiaza în satul Tărpiu, unde, din cauza ploilor abundente din ultima perioadă, o cantitată de levigat a ajuns pe o distanţă de circa un kilometru şi jumătate într-un canal de scurgere care se deversează apoi în pârâul Roşua.

Potrivit Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, a existat o scurgere de lichide la depozitul ecologic de la Tărpiu, motiv pentru care atât prefectul Ovidiu Frenţ, cât şi preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, dar și reprezentanţi ai Gărzii de Mediu, Sistemului de Gospodărire a Apelor şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă s-au deplasat la fața locului.

Potrivit autorităţilor, levigatul acumulat în cantitate mare după ploile din ultima perioadă s-a scurs şi a ajuns în canalul care duce spre pârâul Roşua, fără să ajungă însă în albia acestuia întrucât a fost săpată o groapă în care să se adune şi să nu polueze apele pârâului, aşa cum s-a mai întâmplat, de altfel, şi anul trecut când a existat mortalitate piscicolă în zonă.

Comisarul şef al Gărzii de Mediu, Gabriel Petraş, a declarat pentru Timp Online că se fac verificări privind cauzele care au dus la această plouare accidentală şi se vor lua şi măsuri, inclusiv se vor da amenzi. „Levigatul poate duce la mortalitate piscicolă, dar având în vedere că nu a ajuns în pârâu, sperăm că nu va fi cazul. Totuşi, vom lua măsuri după ce vor stabili ce s-a întâmplat”, a declarat el.

2 scurgeri levigat tarpiu 7 iul 16 3 scurgeri levigat tarpiu 7 iul 16 4 scurgeri levigat tarpiu 7 iul 16 5 scurgeri levigat tarpiu 7 iul 16

4 comentarii

  • Normal ar fi ca acel canal de scurgere de lichide din depozitul ecologic sa nu deverseze direct în pârâul Roşua, ci intr-un bazin de retentie prevazut cu instalatie de neutralizare. De altfel, chiar in situatia de fata în albia canalului de colectare a levigatului acumulat în cantitate mare după ploile din ultima perioadă, a fost săpată o groapă în care să se retina apele contaminate şi să nu polueze pârâul Roşua.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS