Recomandări Social

Poluare la Rodna după un an de când autoritățile au promis că nu se va mai întâmpla

Apele s-au înroșit din nou la Rodna, scrie pe Facebook un localnic, Florin Moldovan, care a postat câteva fotografii cu poluarea care are drept sursă fosta exploatare minieră.

”Deversare din fosta explotare minieră în bazinul râului Someșul Mare! Ce credeți despre fauna piscicolă și mediul înconjurător? Haideți să distribuim să vadă cei direct raspunzători și cu pensii mari de la explotările minere care ne -au distrus mediul și fauna piscicolă”, a scris el.

https://www.facebook.com/florin.moldovan.71/posts/2601589046596215

Aceasta deși autoritățile au dat drept sigură, în urmă cu un an, stoparea sursei de poluare. În 30 noiembrie 2018, acestea anunțau că s-au finalizat lucrările de remediere de la Mina Rodna – Galeria Gheorghiu (+800) – Valea Vinului, din Bistrița-Năsăud, o zonă unde au fost probleme cu scurgerile apelor de mină.

”Astfel, odată cu închiderea acesteia, au fost eliminate riscurile de poluare şi vor fi protejate mediul, populaţia şi animalele din fosta zonă minieră. Este un lucru foarte bun, comuna Rodna devenind de curând staţiune turistică de interes local, prin Hotărâre de Guvern”, a spus subprefectul Ciprian Ceclan.

4 comentarii

 • ALOOOOO ecologistii lu” peste prajit,unde sunteti? A da m-am prins, pentru asa ceva nu primiti banuti sa faceti miting,voi sunteti cu #,nu rezistati la poluare .
  PAREREA MEA!

  • Nea Ion, ecologiștii au semnalat dezastrul! Mai mult nu puteau face.Masurile cu amenzi și picioare în fund de pe funcții bine plătite, trebuie să le dispună autoritățile, chiar prefectul. Dar nu cred că o vor face, că cine-știe de-a cui barosan îs ăia vinovați de fușăreala cu închisul minei.

 • Ecologiștii lui peste nu iau salarii sa facă treaba sugaciilor de la buget !
  Ai ministerul mediului , ai garda de mediu , ai ape si păduri , ai ministerul economiei care raspunde direct de mortaciunile din propria-i ograda !
  Si tu intrebi unde sunt ecologistii ?
  Nu iti este rusine ma ?

 • Te la porci bai Ioane ! Ai votat ciuma rosie cu institutii cu tot , incapabile sa rezolve cazurile ! Ecologistii nu sunt sluga ta si a idiotilor din administratia statului.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.