Ponta a primit în dar un clop cu pene de păun. ”În faţa lui Dumnezeu, toţi suntem egali” (FOTO)

Holistic
La finalul slujbei de sfințire a Bisericii Greco-Catolice ”Buna Vestire” Bistrița, prim-ministrul Victor Ponta a primit de la preotul paroh Ioan Vasile Frișan un clop cu pene de păun și o icoană. ”Bistrița este o zonă specială a României, cu buni români. Mesajul meu e foarte clar: România este a tuturor românilor”.

Preotul paroh al Bisericii Greco-Catolice ”Buna Vestire”, Ioan Vasile Frișan, a spus că ”această zi a sfințirii va rămâne înscrisă cu litere de aur în istoria Bisericii Greco-Catolice. Avem o biserică mare și frumoasă, o biserică demnă de acest secol”.

El le-a oferit oaspeților daruri. PS Florentin Crihălmeanu – Episcop de Cluj-Gherla, și PS Alexandru Mesian – Episcop al Eparhiei de Lugoj au primit câte o icoană reprezentând Buna Vestire, premierul Victor Ponta – un clop cu pene de păun specific Văii Someșului și o icoană, primarul Ovidiu Crețu, prefectul Ioan Țintean, președintele CJ Radu Moldovan, ministrul Doina Pană, parlamentarii Ioan Oltean, Dorin Dobra și Stelian Dolha – câte o icoană.

La rândul său, preotul Frișan a primit o icoană și alte daruri bisericești de la PS Florentin Crihălmeanu, care le-a oferit premierului Ponta, primarului Crețu, prefectului Țintean, ministrului Pană și președintelui CJ Moldovan diplome de onoare.

Într-o declarație de presă, prim-ministrul Victor Ponta a spus: ”Am venit din nou la Bistrița pentru evenimente importante la care sunt mândru să particip. Municipiul Bistrița, județul Bistrița-Năsăud, este o zonă specială a României, a Transilvaniei, o zonă cu buni români și cu oameni care știu să și muncească și să trăiască împreună. Îi felicit pe toți și mă alătur acelui slogan, că iubim cu toții Bistrița, Bistrița-Năsăud și Transilvania. Împreună cu reprezentanții autorităților locale am participat la sfințirea Bisericii Greco-Catolice din Bistrița. Am făcut acest lucru la invitația autorităților ecleziastice. În primul rând pentru a da un mesaj foarte clar: România este a tuturor românilor, a celor majoritar ortodocși, așa cum sunt și eu, a celor romano-catolici, greco-catolici, a protestanților și neoprotestanților, a tuturor celor care cred într-un Dumnezeu, iar în fața lui Dumnezeu suntem toți egali. Cei care cred în Dumnezeu, iubesc țara, respectă legile ei sunt buni români. Vreau să fie foarte clar că nu va exista niciodată o diferențiere sau o discriminare. Am sprijinit din partea Guvernului foarte multe proiecte, atât ale Bisericii Ortodoxe, e normal pentru că e vorba de majoritatea populației, dar și cele romano-catolice, greco-catolice. Am participat la evenimente religioase ale tuturor cultelor pentru a arăta că Guvernul și eu personal înțeleg să trăim toți în pace, în liniște, și că suntem toți cu adevărat egali. Adresez tuturor cultelor acest mesaj de pace și prietenie. Municipiul Bistrița, tot județul, Ardealul, sunt un exemplu pentru toată țara că putem trăi împreună secole la rând și avea o viață bună împreună”.

AICI MAI MULTE FOTOGRAFII!

1 ponta clop 2 frisan pana 3 sfintire greco oficiali 4 sfintire greco ponta 5 sfintire greco ponta 6 sfintire greco moldovan 7 sfintire greco cretu ponta moldovan 8 ponta clop

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. sever

  oamenii buni si seriosi nu te vor vota!
  se vede de la o posta ca ai frisoane electorale!
  singurul lucru pe care-l face acest plagiator este sa abureasca prostimea cu vorbe !faptele demonstreaza contrariul!
  ,,din zori pina-n seara distrugem o tara”este sloganul care se potriveste acestui pungas!

  (0)
 2. dml

  radu moldovan are o moaca …..care zice ,,,, oare ce caut eu aici cu diploma asta in mana,,,,,,,,,,eu care sunt fratele lui andreicut…….,,,,

  (0)
 3. Nicholas Kazan

  Iată-i aliniați: un Despot Local, un Mitoman Național, și Șeful Hoților din Județ. Fain vă șede. Iar despre popa Frișan ce să spunem?, haideți să-l întrebăm: câte case a colecționat de la femei în vârstă? Ce coterie debilă, ce fariseism neghiob!

  (0)
  • Nicholas Kazan

   Bistrițene, voi sunteți la pupat de moaște, eu la târgul de carte din Cluj. Noapte bună.

   (0)
  • Puscas Vasile

   Si ai descoperit in carti cat de limitat si de idiot esti, Kazaciocule, bagandu-ti nasul unde n-ai nici o treaba? Vezi-ti de ateismul si preocuparile tale, masonule imputit, si nu baga de seama ce nu te intereseaza… Respecta libertatea omului, cretinule… Asa cum pe tine nu te opreste nimeni sa debitezi ateisme si masonisme, accepta ca altii sunt liberi sa aiba credinta lor si sa nu fie ca tine… Mason ratat si frustrat!!!! NOAPTE BUNA SI LUNGA!

   (0)
 4. NERO

  Pacat de aceasta sarbatoare a catolicilor, PSD-ul, nu a ratat ocazia sa o transforme in miting electoral. Ii credeam pe catolici oameni cu minte si ca nu se lasa manipulati dar m-am inselat.
  De asemenea m-a dezamagit si popa Frisan cand l-am vazut cum s-a manifestat in fata marilor PSD-isti aproape ca i-a luat pe sus ca sa-i urce pe scena (lingau).
  Oare venea Ponta sa stea 2 ore pe scena, sa-i asculte pe popi cum canta etc.daca nu era in campanie. Oare pe cine crede ca prosteste.

  (0)
  • Tic

   La eveniment au participat toti politicienii, adica si cei ai PDL si PNL, nu doar cei ai PSD. Invitatiile au fost lansate de protopopul greco-catolic. Nu a venit nimeni acolo neinvitat. Asa ca poti sa stai linistit si sa-ti vezi de existenta ta minuscula si de parerile tale strambe si mincinoase, care veci nu vor conta pentru nimeni!

   (0)
 5. petri

  Sfintirea Bisericii Greco-Catolice ”Buna Vestire” din Bistrita reprezinta un moment important in viata bisericii romane unite cu Roma. Si totusi pentru Bistrita cel mai important moment in istoria Bisericii Greco-Catolice, ramane anul 1893 cand biserica (fosta a minoritilor) impreuna cu ansamblul manastiresc nefolosit la vremea respectivă, fusese cumpărate cu suma de 35.000 de florini avand in vedere ca la acea vreme romanii nu aveau voie sa isi construiasca biserica in interiorul orasului. Au fost apoi efectuate ample lucrari de reabilitare si adaptare la nevoile cultului greco-catolic. Porticul vestic a fost refacut in stil gotic si a dobândit aspectul actual în perioada interbelică.
  Asadar, Biserica de la Coroana este un simbol al devenirii romanesti a orasului Bistrita si in acelasi timp biserica de suflet a crestinilor greco-catolici bistriteni, care au cumparat-o intr-un moment in care romanii nu aveau voie sa-si construiasca biserica in interiorul cetatii. Mai mult, Biserica Greco-Catolica de la Coroana a fost martora activa la evenimente importante de traire si simtire ramaneasca, intre care si Marea Unire de la 1018. De aici a plecat spre Alba Iulia delegatia romaneasca participanta la marele act al unirii, dupa ce “Credentialele” fusesera sfintite in aceasta biserica. De altfel numele de Piata Unirii in care se afla biserica, se trage de la Marea Unire, chiar daca un primar incult a mutat aici recent bustul lui Cuza de la IJP, creind o confuzie publica legata de numele pietei. În 1948 regimul comunist a desfiinţat Biserica Greco-catolică, drept urmare şi biserica a fost preluat de către ortodocşi, iar in una din cladirile ansamblului manastiresc a functionat multa vreme Muzeul Bistritean. Dupa 1989, nu doar ca nici macar biserica nu a fost retrocedata adevaratilor proprietari greco-catolici, dar ortodocsi au pus stapanire si pe cladirile manastiresti ca si cum ar fi ale lor. Cu atat mai mult biserica si ansamblul manastiresc trebuie sa revina greco-catolicilor, punand capat samavolniciei comuniste si infaptuind astfel un act de dreptate. In acest caz, ar trebui urmat exemplul Clujului unde IPS Bartolomeu a retrocedat biserica “Schimbarea la fata” care a apartinut greco-catolicilor si a construit impreuna cu municipalitatea in apropiere o biserica noua pentru ortodocsi.

  (0)
  • iosif

   Se pare ca si la Bistrita a existat un moment dominat de bune intentii din partea ortodoxilor de a retroceda Biserica de la Coroana proprirtarilor Greco-Catolici. De altfel la inceputul anilor ’90 si la Bistrita a fost sfintita o troita in parculetul de langa capela veche unde urma sa fie construita o biserica ortodoxa, dar nu s-a facut nimic pana in prezent, pentru ca e mai simplu sa iei de-a gata si ce nu-i al tau. Inainte de 1989 Protopopiatul ortodox din Bistrita a functionat la “Catedrala Ortodoxa” de pe str. Odobescu. Biserica de pe Odobescu, avand hramul “Sfintii trei ierarhi” a primul edificiu, construit în Bistriţa, pentru cultul ortodox. Piatra de temelie a bisericii a fost pusă în anul 1927, iar primul său slujitor a fost Grigore Pletosu, profesorul de limba şi literatura română al poetului George Coşbuc, al Mitropolitului Nicolae Bălan şi al Patriarhului României, Miron Cristea, care a devenit primul protopop ortodox al Bistritei. Nu intamplator mormantul lui Grigore Pletosu se afla in partea dreapta a intrarii bisericii de pe Odobescu. Numai ca ortodocsii bistriteni de astazi sunt in stare sa dea uitarii propria lor istorie.

   (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.