Actualitate

Victor Ponta şi Ioan Rus au tăiat panglica la ”Gara europeană Bistriţa”, sfinţită de ÎPS Andrei (FOTO)

Premierul Victor Ponta, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, ministrul delegat pentru Ape şi Păduri, Doina Pană, preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, primarul Ovidiu Creţu, prefectul Ioan Țintean şi numeroşi primari de comune au participat la inaugurarea Gării Bistriţa Nord, reabilitată. ÎPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei Andreicuţ a oficiat o slujbă de sfinţire.

La festivitate au mai fost prezenţi parlamentarii Daniel Suciu şi Ioan Deneş, vicepreşedinţii CJ Dorin Popescu şi Alexandru Pugna, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, dr. Mircea Gelu Buta, subprefectul Ovidiu Frenţ, primarii oraşelor Năsăud şi Sîngeorz-Băi, Mircea Romocea respectiv Roland Venig, precum şi un grup numeros de primari de comune, de la toate partidele.

Evenimentul a început cu o slujbă de sfinţire oficiată de ÎPS Andrei Andreicuţ, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, alături de protopopii Bistriţei, Năsăudului şi Becleanului, Alexandru Vidican, Ioan Dâmbu respectiv Doru Zinveliu.


Coordonatorul proiectului i-a prezentat premierului principalele lucrări de modernizare realizate la staţia CFR, investiţie de aproximativ 10 milioane de euro (peroane înalte, copertină, infrastructura şi suprastructura feroviară, instalaţii, informatică a călătorilor, piaţeta publică din faţa gării) după care Victor Ponta, Ioan Rus şi Ovidiu Creţu au tăiat panglica inaugurală.

Premierul şi ceilalţi invitaţi au făcut un scurt tur al gării, ghidaţi de Radu Moldovan. ”Se pricepe, poate vrea să-l punem şef de gară”, a glumit Victor Ponta, şeful CJ povestindu-i că provine dintr-o familie de ceferişti.

”POS Transport a fost scos din starea de suspendare în 2012 şi în felul acesta multe proiecte, nu doar acesta, s-au realizat. Îi felicit pe beneficiari, cei de la CFR. Sunt foarte bucuros pentru Bistriţa şi acest judeţ că are o gară europeană. Voi sprijini şi celelalte proiecte. Dacă facem lucruri care rămân, pentru sănătate… că l-am văzut pe directorul de la spital şi îmi spunea că anul ăsta are bani, toţi, pregătim banii pentru la anul. Dacă facem drumuri şi gări, până la urmă ne facem datoria. Îi salut pe ceferişti,. erau în uniformă, cum m-am învăţat doar la MApN şi MAI, am uitat că erau a treia armată a ţării. Din păcate au trecut prin vremuri grele, dar poate vin şi vremuri mai bune. Felicitări tuturor celor care au făcut posibil acest proiect, felicitări Bistriţei pentru gara europeană”, a declarat premierul Victor Ponta.

CLICK PENTRU MAI MULTE IMAGINI!

1 gara bistrita inaugurare 2 gara bistrita inaugurare 3 gara bistrita inaugurare 4 gara bistrita inaugurare 5 gara bistrita inaugurare 6 gara bistrita inaugurare 7 gara bistrita inaugurare 8 gara bistrita inaugurare 9 gara bistrita cladire 10 gara bistrita peron 11 gara bistrita interior 12 gara bistrita peron

10 comentarii

  • Ar fi momentul ca fosta biserica a minoritilor sa se intoarca in posesia proprietarului de drept, biserica greco-catolica, iar barbosii sa oficieze in continuare in gara. Ca oricum, trenuri nu trec prin Bistrita. Si unde mai pui ca in gara-biserica s-ar putea organiza si o sectie de votare.

  • Sunteţi extraordinari toată presa din Bistriţa. Aţi intrat în hora PSD-ului.
    De unde acest fals cu anul 2012. Lucrările au început în 2011(împreună cu gara Zalău). Aşa scria pe tabla care era în partea dinspre oraş care, probabil, a fost luată azi de acolo. Asta am văzut chiar luni când am fost la Bistriţa. Ştiu că nu convine că lucrarea a început în 2011 pe vremea ministeriatului d-nei Udrea. De ce nu sunteţi obiectivi şi intraţi în hora necinstită a politicului? Asta au făcut-o şi confraţii de la „Mesagerul” şi „Răsunetul”.
    Păcat!

  • Totuşi văd că tabla există. Pentru convingerea mea, poate şi a altora, vă rog să postaţi o poză cu tabla în care se spune despre lucrările de la gară.

  • O corectie pt Victor Viorel. Spitalul a cerut pt a doua oara in acest an Consiliului Local Bistrita( desi institutia nu apartine CL), 2 mil lei pt cheltuieli de functionare.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS