Actualitate Recomandări

”Port cu mândrIE”! Expoziție, paradă, album al bucurIEI la Muzeul Bistrița de Ziua Iei (FOTO)

De Sânziene, la Muzeul Județean Bistrița au avut loc o serie de evenimente dedicate Zilei Universale a Iei. Sărbătoarea iei a adus ”Port cu mândrIE” la Muzeu, pentru a redescoperi povestea iei scrisă cu acul și ața, timp de sute de ani, de femeile satului românesc.

Frumoasele ii adunate de Marius Matei în colecția etnografică ce îi poartă numele au revenit la Bistrița într-un eveniment care a îmbinat o expoziție de ie, întregită de momentul artistic susținut de talentații elevi ai Liceului de Muzică ”Tudor Jarda”, și o paradă de cămăși tradiționale din zona Banatului, purtate de tinere bistrițence. 

De Ziua Universală a Iei, tot la Muzeu a fost realizat și ”Albumul unității, frumuseții și bucurIEI bistrițene – IE cu bucurIE (Ia o IE și hai la fotografIE)”, eveniment semnat Doris Rai în colaborare cu Puițău Emilian Photography. Toți cei care au dorit să aducă un tribut iei și îndrăgesc principala piesă a costumului tradițional românesc s-au putut fotografia la Muzeu pentru a întregi ”lada de zestre” a județului.

Ziua Iei, sărbătorită și la Instituția Prefectului

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS