Actualitate

Porți deschise la Pompieri, cu ocazia zilei lor, până vineri inclusiv

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Pompierilor din România, porțile tuturor subunităților de pompieri din Bistrița-Năsăud sunt deschise până vineri 15 septembrie inclusiv, în intervalul orar 08.00 – 18.00.

Cu mic, cu mare, doritorii sunt așteptați să treacă pragul unităților din Bistrița, Năsăud, Beclean, Sângeorz-Băi, Prundu Bârgăului și Lechința.

De asemenea în parcarea din fața Palatului Culturii din Bistrița, este organizat un punct de informare preventivă în intervalul orar 12.00 – 16.00, până vineri 15 septembrie inclusiv.

De la începutul anului și până în prezent, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgență Bistrița-Năsăud a desfășurat 6.992 de intervenții.

În urmă cu 175 de ani, în ziua de 13 septembrie 1848, o aprigă confruntare militară româno-otomană s-a dat la București, în locul denumit Dealul Spirii. Ea avea să rămână consemnată în istoria națională sub genericul ”Bătălia din Dealul Spirii”. Având în vedere că în luptele din Dealul Spirii au participat, cu o vitejie ce avea să rămână legendară, militarii unei companii de pompieri, statul român a decis ca acea zi istorică să fie declarată Ziua Pompierilor din România.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.