Actualitate

Potop la Prundu Bârgăului! Cantități impresionante de precipitații

La Prundu Bârgăului a turnat cu găleata, întregistrându-se o rată de peste 100 mm/h, cu cel puțin 23 l/mp în 15 minute. Din fericire, potopul nu a ținut mult.

”La Prundu Bârgăului s-a înregistrat cea mai mare rată de precipitare înregistrată de stațiile ONG „Meteo.BN” de când facem măsurători în teren! 103 mm/h, pentru câteva minute, în localitate! Au mai fost ploi violente în județ, dar rate de peste 100 mm/h, nu am mai avut niciodată! În zona primăriei, acumularea este de 23 l/mp în 15 minute”, a transmis Meteo.BN.

Ulterior, Meteo.BN a precizat: ”Ora 16:39, precipitațiile sub formă de aversă ating rata de 106,8 mm/h la Prundu Bârgăului! O astfel de precipitare, pe celulă staționară, generează flash-flooduri ce pot atinge distructivitatea celei din zona Țibleş / Târlişua din 20.06.2006. Noroc că dinamica este mare în zilele acestea și norii de furtună au o deplasare rapidă… ploaia puternică a durat câteva minute, doar…

Suntem pe o advecție de aer cald, de sorginte tropicală, cu un aport important de umezeală dinspre sudul continentului. Acest aspect va determina, in nordul țării condiții de instabilitate accentuată si in zilele următoare, când mai ales in orele după-amiezelor sunt posibile fenomene severe. Se prefigurează, pentru sudul si centrul județului, o zi de joi cu fenomene severe, mai ales spre seară. Din datele de acum, fenomenele pot căpăta aspect sever cu vijelii de peste 100 km/h”.

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS