Social

”Prădătorul de elită” din Munții Călimani privindu-l în ochi pe cel care l-a făcut celebru

O imagine cu un lup care privește direct spre obiectivul aparatului de fotografiat a devenit virală în mediul online. Lupul a fost imortalizat în Munții Călimani de Liviu Tanca.

”Lupii sunt animale carnivore, prădători de elită, care joacă un rol esenţial în menţinerea viabilităţii faunei sălbatice şi în perpetuarea unor ecosisteme naturale sănătoase, valoroase din punct de vedere ecologic, ştiinţific şi turistic. 23.02.2020-Munții Călimani”, a scris Liviu Tanca pe Facebook.

https://www.facebook.com/tanca.liviu/posts/10221305295279011

Prietenii virtuali s-au întrecut, pe bună dreptate, în laude la adresa fotografului.

14 comentarii

 • Ancestralul LUP venerat la maxim de DACI care a ajuns pe stegurile lor de lupta , il priveste in ochi pe micutul si limitatul ministru al Mediului . In asteptarea gardului electric sau a pustii cu tranchilizant, ca doar este un pericol public, mai ceva ca si CORONAVIRUSUL. Numai ca LUPUL este mai inteligent decat un ministru al padurilor si stie sa mearga foarte bine taras pe sub gardul electric si ajunge unde vrea muschii lui . Pai nu ?

  • Nu stiu care e mai mult sau mai putin limitat, dar stiu ca un anumit ministru a dispus impuscarea ursilor si caprei negre fara limita. mai urma si cocosu de munte si trecerea la bizoni, mult nu mai era. Dar mai stiu un ministru cand pe vremea lui malurile raurilor erau depozite de gunoi si nici un pupincurist nu s-a revoltat si a dispus ca sa se aduca-n tara gunoiele europei. Oare am ajuns chiar atat de perfizi, de ipocriti, de marsavi si mai vrem sa ne consideram bravi romani, urmasi demni de-a lui Decebal, vai, suntem o caricatura ridicola a ceea ce inseamna om.

 • Athos gresesti. Ai fost sa vezi sculptutile de pe COLUMNA de la Roma ? Ai vazut Arcul( poarta) lui Constantin tot de la Roma ? Acolo este daltuita in piatra felul in care aratau marii DACI. Si nu este nici o exagerare decat in mintile celor paraleli cu Istoria si carora le este rusine cu Romania . Ce pacat ca nu ne-am mentinut numele strabunilor. Cu siguranta am fi avut de castigat. Asa purtam numele colonistilor romani care au adunat mercenari din tot imperiul ca sa poata calari DACIA. Dar nu le-o tinut nici lor decat aprox. 150- ani. Am avut privilegiul sa stau 4 zile la Roma si sa le vad pe indelete.

  • Ce sa castigam daca ne numeam DACIA, pe ce lume traiesti? Cu ce oameni avem la ora asta, chair cu tine in frunte, i-am face de rusine crunta pe Daci, un popor demn, cinstit, curajos si iubitor de adevar. De atunci s-au perindat pe aici tot felul de popoare, mongoli, tatari, turci, greci, armeni, rusi, evrei, de la care s-au luat cele mai proaste obiceiuri pe care am stiut al dracului de bine sa le perfectionam si sa le transmitem mai departe.

  • Daca tara asta se numea Dacia avantajul era ca nimeni nu mai striga dupa noi tigani (romi). Adica am fi avut sansa sa nu se mai faca confuzia romani/romi! Mergi in toata Europa si o sa vezi cum esti tratat doar pentru ca ei isi spun romi!

  • @Rabinule,

   Nu cred ca ne face nimeni tigani datorita confuziei de nume, ci datorita confuziei de comportament. Pe locuitorii Romei de ce nu ii confunda nimeni datorita asemanarii de nume?
   Ne-au facut tigani datorita comportamentului diasporezilor, atat comportamentul infractional, cat si comportamentul social – modul lor de trai, cate 10 intr-o garsoniera, galagiosi, lucrand la negru munci de jos si mizerabile si luand ajutoare sociale, fortand orice beneficii sociale. Astia sunt „reprezentantii” nostri in diaspora.
   Tu daca ai vedea ca se umple tara de orice natie care face ce am descris mai sus, nu i-ai confunda chiar si daca natia s-ar numi ariana?
   Acuma sper sa aiba atata minte diasporezii sa nu vina sa ne aduca moartea, ca cel mai tare sunt expuse rudele lor.

  • Ptr. Rabinul: Nimeni nu ne-a obligat sa le spunem Rromi in loc de Tigani. Scumpii nostrii parlamentari in prima legislatura nu au avut ceva mai bun de facut, de parca ar fi fost rezolvate toate problemele, ce s-au gandit, prost ca deobicei, sa schimbe denumirea de tigan in cea de rrom si asa a ramas pana la adanci batraneti.

  • Eu spun una, tu-mi argumentezi alta. Apare cumva lupul pe coloana, apar tunelurile din Bucegi, apar cumva teoriile dacopate ale lui Roxin, care va intoxica mintile cu aberatii de care rad si curcile?… Da, exista pe columna aspecte din luptele dacilor cu romanii, exista nenumarate dovezi ale existentei dacilor, dar cam atat. PS Esti penibil cu ”fiu de dac”. Cine stie ce parinti goți, iranieni, huni, gepizi, avari, bulgari, slavi maghiari, cumani, tătari, sasi, pecenegi… ai avut si tu o dai in barci cu dacii. Sper ca n-am scapat preamulte popoare din toate cele ce au stapanit sau colonizat pamanturile astea.

 • Așa Rabinule. Sper ca la Bistrița să nu ne aducă moartea diasporezii. La Bistrița noi trebuie să fim omorâți lent numai de PSD Ceronobâl și de Ciuma Roșie. Eu sunt patriot, Rabinule! Sunt Dalacul de Bistrița. Trăiască Rrromania!

  • @athos, DA,apare lupul dacic pe columna lu Traian.,daca vrei sa te convingi gasesti toate scenele de lupta fotografiate in detaliu la un simplu search pe google : scrii e “ le reliefs de la colonne Trajane”.

 • Ti-a raspuns deja Rabinul bai Dorule. Apropo putoiule ! …ai facut batar armata ? ….ai fost dupa trei zile de la CUTREMURUL din 4 Martie 77 sa vezi grozaviile la Bucuresti. Abtine-te pana nu ma cunosti. Sunt fiu de DAC pana si cu apucaturile, si cu educatia . Cred ca este o mare diferenta intre noi. Iti garantez asta .

  • Asa ca sa nu mori prost, in 68 am fost mobilizat si am stat opt luni in plus din cauza invadarii Cehoslovaciei, deci am facut doi ani in total, iar daca vorbesti de cutremurul din 77 eram chiar in Bucuresti. Vezi ce inseamna sa fi prost, nici macar aici nu ai nimerit.

 • De unde stiti ca e lup?
  De ce sa nu fie un caine?
  Atita timp cat la ingroparea unui decedat, de exemplu un copil, in groapa purificata prin foc alaturi de acesta se ingropa si un caine sau mai multi, atita timp cat pentru Daci cainele reprezenta un simbol de protectie care se ingropa in vatra casei, atita timp cat chiar si dupa cucerirea romana capacele sarcofagelor de piatra aveau cioplite reprezentari ale cainilor, atita timp cat….. se poate pune intrebarea: Daca cainele era atit de important pentru Daci, de ce sa aiba stindardul un cap de lup?

  Un prim principiu al cuceririi popoarelor spune asa:
  Fa-i sa-si uite identitatea!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS