Actualitate

Prăjiturile de casă, preparate de elevii de la școala din Salva, ”curcubeu pe cerul gurii”

Elevii Școlii Profesionale ”Tiberiu Morariu” din Salva, alături de profesorii lor, au trudit din greu în Săptămâna Mare să facă prăjituri de casă pe care le-au vândut ca pâinea caldă la Târgul de Paște din Țara Năsăudului, organizat în curtea Muzeului Grăniceresc. Nici nu e de mirare fiindcă li s-a dus deja vestea că sunt ”curcubeu pe cerul gurii”.

”La școală avem două calificări cofetar-patiser și ospătar. Elevii de la cofetar-patiser au pregătit 12 sortimente de prăjituri, începând cu Rumba, Tosca, Fanta, București, Petre Roman, Bonti, toate rețetele, unele vechi, dar altele le-am luat și de pe internet. Am mai îmbunătățit și noi, am mai adăugat câte ceva, am mai renunțat la altceva. Am folosit ouă de casă, unt de casă, iar toate cremele le-am făcut din gălbenuș, pe abur. Nu avem creme cu mascarpone și cu prafuri. Inclusiv gemurile și dulcețurile pe care le-am folosit sunt exclusiv de casă, făcute de noi”, ne-a spus directoarea Romana Fetti, mândră de elevii ei care învață să devină cofetari iscusiți, iar unii ajung să se angajeze chiar în patiserii din străinătate.

Elevele cu care am stat de vorbă la Târgul de Paște din Țara Năsăudului sunt cu adevărat pasionate de cofetărie. Ne-au spus că le-a plăcut foarte mult să prepare în special Turta cu mere fripte și țucăr ars, o prăjitură cu care au avut succes și la etapa naţională a Concursului ”Culinariada”, ediţia a VI-a, unde au obținut mențiune.

Competiţia din județul Botoșani la care au participat echipe din 11 județe a fost strânsă, dar premiul obținut de echipajul din Salva este dovada că preparatul a fost unul autentic și gustul lui deosebit.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.