Actualitate

Prea Sfinţiţii, primiţi cu tulnice şi călăreţi la Salva. Tot satul, îmbrăcat în costume populare (FOTO)

Toată suflarea satului Salva s-a îmbrăcat de sărbătoare joi după-amiaza pentru a-i primi aşa cum se cuvine pe înalţii ierarhi care au venit să sfinţească, de Izvorul Tămăduirii, biserica mare a Mănăstirii Salva şi construcţiile noi: Mitropoliţii Andrei Andreicuţ şi Iosif Pop, Episcopii Vasile Someşanul şi Macarie.

În frunte cu protopopul Năsăudului Ioan Dâmbu şi cu primarul comunei Salva, Gheorghe Onul, toţi localnicii au ieşit în stradă îmbrăcaţi de sărbătoare să-i primească pe ÎPS Andrei Andreicuţ – Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, Arhiepiscop al Vadului, Feleacului şi Clujului, pe ÎPS Mitropolit Iosif Pop al Mitropoliei Ortodoxe Române pentru Europa Occidentală şi Meridională, pe PS Vasile Someşanul – Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului şi PS Macarie – Episcopul ortodox român al Europei de Nord.

Înalţii ierarhi au fost aşteptaţi încă de la intrarea în Salva dinspre Cluj de un alai de 11 călăreţi îmbrăcaţi în costume populare care i-au condus până în faţa Primăriei Salva, unde mitropolitul şi episcopii au fost serviţi cu pâine şi cu sare. Mulţimea de popor s-a înghesuit în jurul lor pentru a primi binecuvântări, iar oaspeţii le-au împărţit cu drag. Apoi, au urcat în trăsuri frumos gătite special pentru ei şi s-au îndreptat spre mănăstirea de pe vârful dealului, acolo unde au ţinut o slujbă de polihroniu urmată de vecernie.

Vineri, înaltele feţe bisericeşti vor sfinţi Complexul monahal Salva în cadrul unei slujbe la care sunt aşteptaţi mii de oameni. De altfel, vineri, de Izvorul Tămăduirii, Mănăstirea Salva îşi serbează unul dintre cele trei hramuri.

Mai multe imagini – pe pagina noastră de Facebook!

salva 9 mai 1 salva 9 mai 2 salva 9 mai 3 salva 9 mai 4 salva 9 mai 5 salva 9 mai 6 salva 9 mai 7 salva 9 mai 10 salva 9 mai 11 salva 9 mai 12 salva 9 mai 13 salva 9 mai 14

11 comentarii

 • le pusca falcile la popcii astia, cat is de neprihaniti :)))))))))) vai mai.. ca niste porci arata, cu soricii rumeni 🙂 Sa fie sanatosi!

 • Toti satenii imbracati frumos, tinerei trasi prin inel, numa popcii zici ca is scosi din camara cu slanina si carnat, nu mai incap in izmene :))))))))) Ce imagine degradanta a bisericii, ce contrast izbitor intre prea-hulpavele fetze bisericesti, si oamenii de rand.. extraordinar. Felicitari pt. fotografii, foarte reusite!

  • Mai Marcele nu judeca pe nimeni toti o sa raspunda pt viata care au duso la ceruri.

 • nu ar trebui sa comentati voi care habar nu aveti de Salva si ce e acolo si macar aici fetele mai merg si la biserica nu numai la discoteci si sa va bata Dumnezeu pe voi aceeia care vorbiti de rau Clerul Bisericesc pt ca fara ei nu am cunoaste cuvantul Domnului . Te iubesc draga mea Salva si sunt foarte mandra ca am crescut 20 acolo

 • respect traditiilor romanesti, respect salva, rusinica porcalailor din beserica ingrasati pe spatele amaratilor..

 • Asemenea momente religioase si spirituale in viata unei comunitati rurale sunt unice intr-o viata de om. Inca la Salva traditiile si credinta se pastreaza. Donatiile facute de persoane particulare si firme la realizarea Complexului monahal, mandria si bucuria sincera a locuitorilor si fetelor bisericesti din fotografii dovedesc acest lucru. Sincere felicitari pentru reportaj si fotografiile alaturate!

 • Mai lipseste calugarul travestit Cecille del Sol (aka Parintele Andrei – sic) de acolo :))))))))) În urmă cu 5 ani, călugărul Andrei avea numele de scenă Cecille del Sol și făcea parte dintr-o trupă de travestiți Toxice. Andrei a ajuns în județul Sălaj, la Mănăstirea Bobota, de unde a fugit cu toti banii pe care credinciosii îi donaseră.

  • Iti place sa iti vezi pseudonimul cu CapsLock? Este ca si cum ai striga in biserica, denota o lipsa de respect pt. ceilalti cu care dialoghezi, precum si o urma de intarziere mintala (sa fiu iertat). In plus, invectivele care le folosesti, precum „haita”, „sectanti”, nu fac cinste institutiei pe care o promovezi. Faci mai mult rau Bisericii decat bine. Iti spun asta pt. ca nu sunt nici de partea acelor „sectanti” dar nici nu pot sa ma laud cu reprezentati ortodocsi ca tine…

   In final, vezi regula 2 de la finalul paginii: „2. Folosiţi un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.”

   Pace tie!

 • Nu mai amestecati politicul cu marea sarbatoare a Manastirii Salva! Lasati suflarea satului sa se bucure in liniste! COMANDORUL

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.