Economie

Prețurile din supermarketuri, verificate de prefect

Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Teofil Cioarbă, a verificat prețurile din supermarketurile orașului ca să vadă dacă acestea aplică ordonanța de plafonare a adaosului comercial.

Potrivit sursei citate, prefectul a constatat că produsele menționate în ordonanța de urgență au prețurile reduse la rafturi.

”În special, s-au observat reduceri semnificative la produse precum: castraveți, ceapă, cartofi, fasole, mere, telemea, făină albă și mălai cu o scădere procentuală între 9 și 50%.

În aceste momente solidaritatea socială trebuie să-și spună cuvântul, iar eforturile comercianților fac parte dintr-un pachet de măsuri prin care presiunea asupra bugetelor familiale și stabilizarea pieței de consum sunt primordiale.

În discuțiile purtate cu reprezentanții supermarketurilor, prefectul județului a cerut ca tot lanțul de distribuție a produselor alimentare să respecte normele concurențiale stabilite prin Ordonanța de Guvern 67/2023.

De asemenea, intervenția Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor din județul Bistrița-Năsăud este obligatorie, controalele în teren fiind premisa de a asigura respectarea prevederilor specifice ale ordonanței.

Prefectul județului Bistrița-Năsăud a dispus monitorizarea aplicării prevederilor ordonanței cu celeritate”, menționează Instituția Prefectului într-o postare pe Facebook.

Măsura adoptată de Guvern pe 30 iunie se va aplica pentru o perioadă de trei luni, cu posibilitatea de prelungire pentru încă trei luni. Alimentele care vor beneficia de reducerea cotelor de adaos comercial sunt: pâinea albă 300 – 500 grame, fără specialităţi lapte de vacă 1,5% grăsime, 1 litru brânză telemea de vacă vrac iaurt simplu din lapte de vacă, grăsime 3,5%, maximum 200 grame făină albă de grâu „000” 1 kg mălai 1 kg ouă găină M, 10 bucăţi ulei de floarea soarelui 1 litru carnea de pui carnea de porc legume (roşii, castraveţi, ceapă galbenă, fasole uscată, morcovi, ardei gras, ardei kapia) fructe (mere roşii şi mere golden, prune, pepene roşu, struguri de masă) cartofi albi vrac zahăr alb 1 kg.

8 comentarii

 • 🙂
  Și asta e una dintre variante, să iasă șefu mare la control… pe urmă e și cealaltă variantă… seara când te bagi în pat iar soția îți înșiruie toate dificultățile cotidiene…iar pe urmă mai e și următoarea variantă, îți rup picioarele dar îți dau niște cârje și îți spun.. da!! dar ți-am dat cârje ca să poți umbla!
  Totul merge pe variante și nu pe pași firmi.
  În Epoca de Aur mai era unu care ieșea pe teren să controleze totul.

  8
  13
 • De asta aveam nevoie! Un prefect ACTIV!
  Activ Controlling, firma soacrei și nevestei cu 694 de contracte de consultanță cu primariile din județ. Toate cu încredințare directă ca să-i lumineze soția prefectului pe primari cum se aprinde becul în primarie.
  Active Solution firma fiului. Cum a făcut 18 ani cum i-a facut taticul firma și contracte de 150.000 de Euro s-au încheiat ca prin minune înainte sa-și dea băiatul BAC-ul. Tot cu primariile din județ. Ca sa se înroleze în Ghișeul.ro. Căci ca să funcționeze digitalizarea trebuie să faci contract de asistența cu cel care are degetul potrivit.
  Activ Lounge tot firma familiei se ocupa cu furnizarea mesei pentru șeful județului și domnul actual prefect supraveghea serviciul de pe terasa Rapsodia.
  Suntem pe drumul cel bun! Să plătească toți cetățenii, în mod direct, taxă de protecție la cei mai activi membrii ai onorabilei societăți!

  52
  1
 • Musai trebe infiintat un departament in cadrul prefecturii ,departament de supraveghere a preturilor la faina de mamaliga sarakilor si musai sa fie digitalizat de firma din Unirea .Cu incredintare directa ca e caz de urgenta…salvam Romania.

  22
  1
 • L-am întâlnit pe domnul din imagine la un meci de handbal, in deplasare, într-un meci în care Gloria 2018 a pierdut cu 25-19.
  Era înainte de apariția Covid-ului, iar la Gloria Bistrita jucau Vasilevskaja și Iliina.
  Galeria oaspețiilor era situată in spatele portii, iar eu habar nu aveam, cine era suporterul de lângă mine, cum îl chema, cu ce se ocupa etc.
  Am observat doar că era simpatic, prietenos, deschis, agreabil. interesat de oamenii din jurul lui.
  Imi pare bine că am avut ocazia să conversez cu el.
  Acum văd ca este Prefectul Județului Bistrița-Năsăud.

  5
  9
  • …iti vei da seama si de ce e….prietenos!!
   Cine are nevoie de dusmani cand ….ti e ok!!!!?????

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS