Actualitate

Prefectul cere explicații spitalului în legătură cu starea de sănătate a femeii de 82 de ani, externată

Prefectul Stelian Dolha a declarat că va cere explicații conducerii Spitalului Județean de Urgență Bistrița în legătură cu cazul femeii de 82 de ani care a fost externată într-o stare precară de sănătate, cu escare.

”Am văzut acest caz și spun că e clar că trebuie făcută o anchetă să vedem ce a fost acolo. Ajung la mine și informații de la cei care spun că au fost tratați foarte bine. Deci a existat și partea cealaltă, cea pozitivă, de mulțumiri, de laude. Acum avem și cazul acesta care nu trebuie ignorat, trebuie văzut ce s-a întâmplat cu adevărat. Astfel de cazuri nu ne fac deloc bine nouă pentru că am început să avem o reputație bună ca spital județean, cu medici buni, cu personal bun și e păcat de noi, de toți. Pe de altă parte, dacă aceasta a fost o greșeală, trebuie să învățăm ceva din ea. Sper să fie doar un caz singular, izolat și atât pentru că altfel se schimbă o imagine. O să cer explicații. Mă sună foarte multă lume care are rude internate, mă roagă să aflu ceva despre ele. Iau legătura cu conducerea Spitalului de Urgență. Nu cred că acesta e rolul Prefecturii, dar o fac fiindcă suntem într-o perioadă aparte”, a declarat prefectul la Bistrița Express.

Pe de altă parte, el a menționat că Spitalul Județean de Urgență este din nou plin cu pacienți Covid-19, fiind necesar deja transferul unora la Spitalul Orășenesc Năsăud, numărul mare de infectări datorându-se în opinia lui petrecerilor care au avut loc de Ziua Femeii, aglomerației din magazine și chefurilor pe care le organizează unele restaurante.

”Spitalul Județean de Urgență e plin din nou, nu arhiplin, dar, deja încep iar problemele. Dacă am avut o perioadă de respiro, aceasta a durat puțin și deja apare iar încărcătura pe ATI și pe SJU. Deja transferăm la Năsăud. S-ar putea să fim pe scenariul roșu pe sărbătorile pascale. Sper să nu mai ajungem la carantină, fiindcă noi scăpăm de perioada aceea critică și grea datorită vaccinării, de-asta îi îndemn pe oameni să se vaccineze”, a spus Stelian Dolha, care a ținut să le transmită celor care susțin că nu se mai fac prea multe teste că, dimpotrivă, ”se testează masiv”.

”Avem peste 600 de testări în fiecare zi. Raportat la județul Bistrița-Năsăud nu e puțin. Sunt peste 300 pe varianta testelor rapide. Mai sunt și testele RT-PCR. Noi nu am avut 600 de teste pe zi nici în perioada grea. Aveam doar 300-400 de teste pe zi, dar nu 600”, a spus prefectul Stelian Dolha.

4 comentarii

  • Stai în banca ta, d-le prefect! Ai alte probleme de rezolvat! Degeaba ai fost, degeaba ești și degeaba vei fi! Sunt alte autorități care vor face lumină în acest caz trist și nedorit de nimeni! Se va găsi vinovatul sau vinovații și vor plăti ptr.asta! Nu vă rămâne așa, sunt convins!

  • Trist astfel de lucruri au mai fost și vor mai fii spun asta deoarece prin aceiași situație a trecut și mama Motivele poate lipsa de personal poate indiferenta …..Aceste persoane imobilizate zile întregi la pat trebuesc mișcate zilnic de câteva ori și curățate altfel apar aceste escare adevărate porți de întrare zic eu de infecții nozocomiale care de cele mai multe ori duc la deces .Nu sunt specialist e doar o părere dar astfel de situații trebuesc evitate printr-o mai multa responsabilitate. Indiferent cine ia atitudine e binevenit atata timp cât aceasta se face pentru a îndrepta lucrurile nu pentru a-și aduce un plus de imagine. Păcat ca apar astfel de situații astăzi vorbim despre o persoana mâine ar putea fii cineva drag noua cititorilor……

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.