Politică Social

Prefectul, enervat la culme de politică. Să fie din cauza sondajelor?

PDL Bistriţa-Năsăud a făcut un sondaj de opinie telefonic în care a testat şi gradul de simpatie de care se bucură actualul prefect Cristian Florian. Surse politice au declarat că rezultatele au fost dezastruoase, acesta nefiind cunoscut nici măcar de 3% dintre cei intervievaţi - AUDIO

Luni, la conferinţa de presă a prefectului în care acesta şi-a prezentat bilanţul pe 2011, l-am întrebat pentru ce funcţie doreşte să candideze şi cum va proceda din punct de vedere adminstrativ, dacă se va suspenda din funcţia de prefect sau dacă va demisiona. Vizibil enervat, Florian a spus că nu face declaraţii politice în Prefectură şi a evitat în toate modurile posibile să dea un răspuns la întrebările adresate.

Mai întâi, i-am cerut prefectului să comenteze afirmaţiile făcute de Emil Radu Moldovan care, vineri, într-o conferinţă de presă a PSD, a spus că prefectul Cristian Florian, subprefectul Ioan Cătălin Păun şi mai mulţi lideri PDL formează o „trupă de comando” care dă năvală noaptea peste primarii opoziţiei ca să-i determine să candideze pentru PDL.

„Nu comentez niciodată, în calitate de prefect, vreo declaraţie a vreunui om politic. Punct. Nici nu mai are rost să reveniţi cu astfel de întrebări. Dacă este o curiozitate personală, tot demersul nostru a fost pentru a sprijini primarii în toate activităţile ce le-au desfăşurat, că vorbim de fonduri europene, că vorbim de acte activităţi ce le au în desfăşurare. Şi atât. Deci demersul nostru a fost de a sprijini primarii”, a declarat Florian.

Întrebat de ce a fost nevoie de vizite nocturne, Florian a spus: „Nu vă supăraţi, tocmai v-am făcut un raport pe 2011. La acest raport mă refeream. Comentariile unuia sau altuia nu mă interesează”.

Întrebat direct dacă a fost la primari acasă, Florian a spus: „Niciodată nu am fost la primari acasă. Deci nu am făcut niciun fel de presiuni, nu am să fac, singurele demersuri au fost să ajut autorităţile locale cu problemele cu care se confruntă, niciun alt fel de demers”.

Când i s-a spus că numele său e vehiculat în diverse medii politice ca posibil candidat al PDL pentru diverse demnităţi, prefectul a sărit ca ars şi nu a vrut să răspundă la întrebarea dacă va candida la alegerile locale.

„Nu vă supăraţi. Sunt prefect al judeţului şi atât. Restul declaraţiilor cu fiecare ce vrea să facă, în sfera politică, aici nu politizăm. Sunt prefect al judeţului şi altceva nu mă interesează. V-am spus. Hai să fim corecţi, în această instituţie, de când sunt eu prefect s-a făcut administraţie şi atât. Atunci, vă rugăm referiri la administraţie. La partide puteţi întreba ce vreţi”, a spus Florian.

El nu a vrut să răspundă nici dacă şi-a dat acordul pentru ca numele său să facă obiectul unui sondaj de opinie.

„Fac din nou apel la dumneavoastră, dar dacă nu vreţi să înţelegeţi şi o luaţi cum vreţi…. Vă rog frumos, întrebări cu privire la raportul instituţiei pe 2011. Nu vă înţeleg de ce nu îmi respectaţi poziţia”, a spus el.

Potrivit sondajelor făcute de PDL, Cristian Florian ar fi cotat cu 2% şanse să câştige şefia CJ, în timp ce Liviu Rusu se bucură încă de simpatie în rândul a 30% din populaţie. Potrivit aceluiaşi sondaj, 60% din populaţie i-ar da votul deputatului PSD Emil Radu Moldovan.

Puteţi asculta aici întreaga discuţie din conferinţa de presă: Cristian Florian despre candidaturi
[audio:https://timponline.ro/wp-content/uploads/2012/02/Cristian-Florian-despre-candidaturi2.mp3|autostart=no|titles=Cristian Florian Conferinta de presa] Cristiana Sabău

14 comentarii

 • tare faza! poate s-a balbait omul, no! acuma si voi presa! vorbeste mai greu omul, are pana in 45 ani, se va bate pentru Bistrita poate…?
  Nu vedeti ca toate sunt roz? ce vreti si voi presa, deranjati omul………….
  Acuma serios, vb, imi place acest tip de prsea, mai combativa, mai pe fata!
  BV

 • Bineinteles ca s-a enervat. Era in cadrul Prefecturii, cum sa vorbeasca despre politica. Fiti sinceri, cei din presa, daca vorbea cum era stire acum? ca in loc sa-si prezinte raportul face politica. Din punctul meu de vedere, prefectul a procedat corect.

  • Pe domnul prefect nu l-a supărat atât de mult subiectul când PDL l-a numit prefect. Dacă se dădea un concurs, iar el era cel mai competent, jos pălăria, de acord cu ce scrieţi, dar aceşti oameni au ajuns unde sunt pentru că i-au susţinut partidele.

 • „Nu va suparati”
  „Nu ma supar” Haha Like!
  Geaca de catifea negra, cravata de satin cu picatele roz si camasa albastra…Seriously?

 • Cristiana, pe cinstite, te plateste cineva sa arunci pe piata zvonuri despre candidatura pampalaului la vreo functie? Sondajele de care ai auzit si tu confirma ca este vorba de un tampitel care in 3 ani de mandat nu a reusit nici macar sa se faca cunoscut, ca sa nu mai vorbim despre competenta! Acest smecheras al putredei tranzitii romanesti a ajuns in functia aia pentru ca pe voi, presa, va doare sub genunchi de buna guvernare a acestei tari! Probabil ca intr-un oras normal dintr-o tara normala presa ar fi reactionat altfel daca prefectul in functie ar fi facut afaceri de milioane de euro cu institutiile statului! Dar ce poti sa ceri de la presa care il lauda pe prefectul care parcheaza pe trecerea de pietoni? …

 • Cristiana, am o nedumerire : poza e chiar de la conferinta cu pricina ? sau e din alt „episod” ?
  sau, cu alte cuvinte, tov. Ilovan era de fata la conferinta de presa ?
  Multumesc
  PS pana la urma, l-ai lasat pe bietul om sa isi prezinte bilantul, ca nu reiese din material ?

  • E de la altă conferinţă, dar şi la aceasta a fost de faţă doamna Ilovan. Bilanţul a fost prezentat de angajaţii Prefecturii, de serviciile subordonate (Paşapoarte, Permise etc), de doamna Carmen Borgovan. Prefectul s-a referit la fonduri europene şi a răspuns, dacă se poate spune aşa, la cele două întrebări ale mele.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.