Actualitate

Prefectul, îngrijorat că multe persoane continuă să trateze superficial situația în care ne aflăm

Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, spune că se duce o luptă contracronometru și că toată lumea trebuie să înțeleagă acest lucru, din proprie inițiativă sau constrânsă.

”Sosirea primăverii și apropierea sărbătorilor pascale reprezintă pentru toată lumea motive de bucurie. Ne confruntăm cu tendința firească de a fi mai activi și de a desfășura diverse activități specifice perioadei, la fel ca în anii precedenți. În acest an greu însă, este necesar să facem un efort comun pentru a ne manifesta precaut și rațional, ținând cont de pericolul la care suntem expuși din cauza noului coronavirus”, a afirmat prefectul Stelian Dolha.

El a menționat că apar consecințe nedorite din cauza faptului că muți tratează suferficial situația actuală. ”Ne îngrijorează faptul că multe persoane continuă să trateze superficial situația în care ne aflăm, că nu manifestă prudență și nu limitează ieșirile în spațiul public pentru motive care ar putea fi amânate. Astfel, apar imediat consecințe nedorite precum mari aglomerări în trafic sau magazine și, inevitabil, sancțiuni. Cu precădere acum, bucuria sărbătorilor nu trebuie confundată cu reflexul cumpărăturilor masive. Nu este nimeni absurd, există pârghii ce permit deplasarea pentru probleme reale, urgente, iar polițiștii, jandarmii și militarii verifică și analizează fiecare caz în parte. Cert este că ducem o luptă contracronometru și că toți trebuie să înțelegem asta – din proprie inițiativă sau constrânși – altă alternativă nu avem”.

Prefectul a adăugat că ”obligația autorităților este de a lua măsuri, adaptate situației din teren, pentru a stopa răspândirea virusului”: ”Știm că nu este ușor, că apar situații neplăcute, de multe ori frustrante, dar scopul final este protejarea populației. Actuala criză obligă la un efort comun susținut, iar deocamdată nu avem motive de relaxare. Doar prin distanțare socială și limitarea activităților la rezolvarea problemelor de strictă necesitate, putem depăși mai repede și mai bine această perioadă. Le mulțumim tuturor celor care au înțeles gravitatea situației cu care ne confruntăm și respectă întocmai măsurile stabilite de autorități”.

https://www.facebook.com/PrefecturaBN/posts/2657700641026076

13 comentarii

 • dl prefect , guvernul al carui reprezentant esti in teritoriu, tocmai a legitimat impartasire sfantului COVID de paste. Misticismul si „sfintele alegeri” inving din nou ratiunea si vocile oamennilor de stiinta (propun sa-i ardem pe rug). Daca ti atat de mult la sanatatea poporului in calitate de prefect poti dispune masuri suplimentare la nivel de judet, haide si fa ceva, alfel nu e gargara toata declaratia dumitale. Sa nu se inteleaga ca e ceva pagan in acest comentariu dar catolicii saptaman trecuta au stat acasa (fara derogari de la ordonanta), iar biserica ORTODOXA din Grecia se va supune intrutotul izolarii fara lumina si voluntari!! Noi cu CEO Daniel, hai la sfantul covid!!!!

 • D-le Prefect. Noi romanii suntem o natie aparte care doar ne facem ca respectam regulile si legile. Absolut toata legislatia din toate domeniile este special creata , stufoasa, cu multe portite de scapare in care apar foarte multe articole in care se spune (cu exceptia) si la un alt articol esti lasat sa incalci chiar legea cu pricina . Aceste mari neajunsuri create special pt. a fi incalcate pur si simplu nu le inteleg nici juristii.Atata taraboi creat zilele aste de PASTI doar la noi s-a vazut. Primii care nu stiu cate prune au in straita sunt chiar Guvernantii de la MAI si tocmai de aceea sindicalistul Politistilor domnul Coarna a cerut clar demisia lui VELA. Sa negociezi aducerea LUMINII SFINTE cu Militia la poarta este ceva de noaptea mintii. Doar in Romania se schimba peste noapte statutul Politistului si fisa postului. Concluzia, …. șI in noaptea de INVIERE te cauta Politia cu LUMANAREA ) ….deci ne-am cautat-o cu totii cu LUMANAREA , este o vorba romaneasca ! Chiar ca suntem unici pe Mapamond !Asa conducatori , asa popor !!!Romania se prabuseste putin cate putin. A scris asta pe facebook recent o tanara judecatoare de la Timisoara. Nu de numarul dusmanilor ne prabusim ci de prostia si incapacitatea de a lua hotarari bune si normale de toti care au guvernat aceasta tara in 30 de ani. Tot pe facebook aflam astazi cum de PASTI cand totul trebuie sa fie BEC adica curat, primenit Romania primeste gunoaie din Anglia si sunt depozitate in jud. Mehedinti. Urgent VELA si min. Mediului trebuie DEMISI pana la aprinderea LUMINII SFINTE.

  • Stati ca in curand o sa ne spuna liberalii ca de fapt noi exportam gunoi in toate tarile, la fel cum ne spun acum ca suntem mari importatori de lemn si ca Schweighofer preluacreaza 80% lemn din import. =))
   Cred ca o sa ajungem cei mai mari importatori de lemn, din lume.
   Liberalilor, opriti importurile de busteni ca distrugeti industria locala a defrisarilor! =))

 • CUM NAIBA DIN TOATE TARILE NUMAI ROMANIA A LUAT ASA MASURI DRASTICE LA 370 DE MORTI CARE ORICUM MUREAU MAI DEVREME SAU MAI TARZIU. SA STAM IN CASA NOI SA SUFERIM PENTRU ALTII CARE AU FOST IN ITALIA SI IN ALTE FOCARE OARE POLITIA SI SRI CHIAR NU AU STIUT CA TREBEUIE SA-I CARANTINEZE FORTAT DE LA INCEPUT PE AIA CARE INTRA IN TARA CA SA RAMANA ROMANIA NEINFECTATA SAU AICI AU VRUT SA AJUNGA SA DUCA ECONOMIA IN RAPA SI COMPANIILE MICI SA DISPARA.

 • Iar eu sunt îngrijorat de colegii liberali a lui dolha din guvern care prin bâlbele, rea voința lor și nepriceperea de care dau dovadă o să distrugă România ca stat. Ironia soartei e că întotdeauna când România trece prin crize și drame majore, liberalii sunt la putere ! asta din 1907 încoace.

  • Lasă bălane că în Suceava baronului flutur e BINE 1800 de infectați ! Sau în Arad sau Timiș unde sunt tot urmași de-a brătienilor.

 • Dr Nica, Dr Ciomu , rabinul este unul si aceasi persoana, adica un pesedist toxic. No atunci dr. Ciomu , pofta buna la ce ai operat tu !

  • Iar tu și aproape toate numele de mai sus, care ne faci comuniști și PSD-iști pe cei care nu avem aceleași opinii ca tine, ești tovarășu bălan POSTAC AL „SISTEMULUI”!

 • tu chiar ca esti un jalnic postac dus cu capul daca spui asta. ai tu o treaba neaparat cu domunl pomenit cu simt civic. esti un bugetar marunt ridicat de pesedu la rang de sluga. un altfel de covid. Sanatate si numai bine !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS