Prefectul Ovidiu Frenț: Acumulările de apă, la capacitate maximă

Holistic

Prefectul Ovidiu Frenț, președinte al Comitetului de Bazin Hidrografic Someș-Tisa, spune că ”acumulările de apă din cele cinci județe care acoperă teritorial Bazinul Hidrografic Someș-Tisa sunt la capacitate maximă de retenție, fiind asigurate astfel rezervele de apă pentru perioada următoare care, pentru lunile iulie-august, se prognozează a fi săracă în precipitații”.

”Apa este o resursă tot mai prețioasă și care trebuie protejată ca atare. În ultimii ani s-au promovat instrumente legislative interne și comunitare pentru protectia si harta bazin somes tisamanagementul durabil al acesteia. Dintre acestea, cel mai important este reprezentat de Directiva Cadru 2000/60/EC, care defineste apa ca pe un patrimoniu ce trebuie protejat, tratat si conservat ca atare, țara noastră conformându-se prevederilor acesteia. Cu ocazia Zilei Dunării, în calitate de președinte al Comitetului de Bazin Hidrografic Someș-Tisa, am participat la ședința care a avut loc la Cluj și în cadrul căreia au participat specialiști din domeniul apelor, utilizatori instituționali, O.N.G.-uri și reprezentanți ai autorităților județene/locale din Cluj, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu Mare și Sălaj. Am discutat cu colegii din cadrul comitetului și despre importanța reducerii poluării apelor, a ”economiei verzi” și a ”solidarității de bazin”. Îmbunătățirea calității apei nu poate fi realizată doar de acțiunea autorităților, este nevoie aplicarea unei etici a utilizării și protejării apei de către toți consumatorii, privați și de stat, instituții și cetățeni. Apa ne unește pe toți, prin problematici dar și prin soluții”, a menționat pe Facebook Ovidiu Frenț.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.