Actualitate

Prefectura, precizări legate de contractele cu DSVSA ale medicilor veterinari

Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud precizează că, în conformitate cu OUG 117/2020 pentru modificarea și completarea OG 42/2004 privind organizarea activității sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, precum și cu Legea 236/2019 pentru modificarea și completarea art. 15 din OG 42/2004, s-a prevăzut acordarea sumei de 10.000 lei lunar medicilor veterinari de liberă practică care au contracte încheiate cu DSVSA BN în vederea realizării activităților sanitare veterinare publice de interes general în exploatațiile non-profesionale.

Prin rectificarea bugetară din luna august, Guvernul României a alocat fonduri către ANSVSA pentru plata medicilor veterinari de liberă practică. Astfel, în data de 31 august 2020, ANSVSA a suplimentat bugetul DSVSA BN pentru anul 2020 cu suma de 30.000 de lei pentru fiecare contract încheiat cu medicii veterinari de liberă practică. În data de 1 septembrie 2020, DSVSA BN a întocmit acte adiționale cu fiecare beneficiar al contractelor de concesiune sau prestări servicii în vigoare.

În conformitate cu prevederile legale, până la această dată în conturile medicilor veterinari de liberă practică a fost plătită suma de 1.124.700 lei pentru deconturile aferente lunii septembrie și octombrie.

În această perioadă, medicii veterinari efectuează vaccinarea antirabică a câinilor și pisicilor, precum și inspecția exploatațiilor non-profesionale cu animale și corelarea efectivelor cu Baza Națională de Date. De asemenea, în această perioadă medicii veterinari efectuează și examene trichineloscopice directe la carnea de porc provenită de la porcii sacrificați în gospodării pentru consum familial. Examenul de confirmare pentru trichineloză se face în Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud prin metoda digestiei artificiale.

https://www.facebook.com/PrefecturaBN/posts/3252570971539037

VEZI ȘI:

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.