Actualitate

Cum se pregătesc polițiștii de la Criminalistică

(FOTO-VIDEO) ”La vremuri și situații noi, pregătire profesională pe măsură. Echipa de cercetare a locului faptei din cadrul Serviciului Criminalistic Bistrița-Năsăud se specializează continuu în cadrul programelor de pregătire profesională. În era tehnologiei și a internetului, infractorii își specializă tehnicile, aparatura și metodele de operare folosite. Polițiștii de la criminalistică se pregătesc continuu, să fie cu un pas înaintea lor, în fața oricăror situații”, informează IPJ Bistrița-Năsăud:

”Provocarea o reprezintă urmele latente vechi și cele care nu se văd cu ochiul liber, pentru a căror relevare se impune folosirea unor soluții, tehnici și aparatură de ultimă generație.Toate acestea sunt testate și învățate practic, periodic, în cadrul programelor de pregătire profesională ale specialiștilor criminaliști.

În acest context, polițiștii de la Biroul de Investigare Tehnico – Ştiinţifică a Locului Faptei au prezentat mai multe metode de relevare, fixare și ridicare a urmelor papilare în cadrul unui schimb de experiență, la care au fost invitați să participe colegii lor de la Serviciul Criminalistic Maramureș”.

2 comentarii

  • Criminalistii sunt mereu in prima linie , sunt oameni deosebiti si devotati, au spirit de sacrificiu . Retraiesc emotia ultimilor 24 ani din viata. FORENSICS ARE THE BEST ! CONGRATULATIONS !

  • Politisti care trebuie sa prinda camatarii si valutistii din decebal si piata unirii cand se pregatesc pt a putea interzice bisnita cu valuta si camataria?????

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.