Actualitate

Pregătiri în Schullerwald, la Mecanica și Vama Veche. Care sunt planurile

(FOTO) ”Împreună cu specialiști din Primărie, am fost în Schullerwald pentru a pune la punct ultimele detalii privind întreținerea și modernizarea pădurii-parc. E vorba de vopsirea mobilierului urban și a echipamentelor din spațiul de joacă, repararea grătarelor, amenajarea unei zone de food, instalarea mai multor bănci, plus activități uzuale de asigurare a curățeniei. Și copacii vor fi verificați pentru a fi îndepărtate crengile periculoase, iar tulpinile vor fi scanate cu noul dispozitiv achiziționat de Ocolul Silvic Bistrița, pentru a fi identificate posibilele stricăciuni în interiorul arborilor”, spune primarul Bistriței, Ioan Turc.

El a adăugat că la fosta bază Mecanica, recent preluată de municipalitate, a discutat la fața locului despre transformarea acestui perimetru într-un nou areal de agrement, cu bazine de înot, terenuri de sport, tobogane, aparate fitness, adică o multitudine de funcțiuni pentru divertisment și relaxare.

Vizita de lucru a continuat apoi în zona Ștrandului Codrișor, unde, pe amplasamentul în care a funcționat terasa Vama Veche, se va amenaja un parc pentru câini. Aici, pe o suprafață generoasă, va fi realizată o împrejmuire corespunzătoare și se vor monta diverse echipamente, în acest sens urmând să fie consultați și membrii Asociației Chinologice.

Răspunzând unei întrebări, Ioan Turc a precizat: ”Complexul de agrement din zona bazei Mecanica apreciez ca poate să înceapă în circa 2 ani, lucrările urmând sa dureze cam tot atât. Urmează alipirea unui teren aflat în vecinătate, al statului român, elaborarea Sf și PT, depunerea proiectului pentru finanțare europeană (50%) și contractarea efectivă a lucrărilor. Va fi un proiect mare, cu bătaie pe termen lung. Parcul pentru câini va fi gata în cel mult 4 luni”.

12 comentarii

  • OK si promenada pe langa padure pana la podul Jelnii cand se va realiza? Ati oprit betonarea la „Vama Veche”, ati facut-o acolo unde nu era neaparat nevoie. Nevoie este de acolo pana la pod. Ati blocat si drumul de legatura, este privat si nu stim noi? Sau deranjam locatarii din padure? Este zona de trageri 🙂 ?

    • Nu faceti o vizita de lucru cu drujbe in zona Decebal pentru curatarea arborilor? A devenit salbatica din cauza neingrijiri copacilor dintre blocuri. Peste 2 ani ne dau crengile in geamuri.

  • Acum ar trebui să-i puneți pe nesimțiți care au autorizat tăierile de pomi din toamna trecută în Schullerwald, să planteze de câteva ori mai mulți puieți în locurile rămase goale. Nimeni nu vede că tot mai puțini copaci mai sunt în pădurea aia?
    Atunci ați tăiat pomi sănătoși și acum veniți să căutați, cu aparate de detectat, scorburi și găuri?

    • Copaci s-au tăiat și în Parcul Municipal anul acesta și anul trecut și… și nu se prea plantează alții…deci la vară o să stăm pe banca la umbra cucului…

  • Sunt de apreciat eforturile care se fac pentru cresterea calitatii spatiilor de agrement din oras. Eu felicit primarul , este mult mai multa preocupare in acest domeniu fata de fosta echipa din primarie!

  • Pe specialistu Cretiu care ai promis în campania electorala că trebuie schimbați căci sînt de ani de zile în funcție dar minciuni.

  • Care specialisti ?
    specialistii din birou si specialistii in PANSELUTE ?
    Ei habar nu au ca in Bistrita 80 de copaci periculosi depistati si notati de mine pe trei strazi stau sa cada la prima mare furtuna,
    Lasati dracului Padurea -n pace si apucati-va sa inlocuiti arborii de aliniament bolnavi si necomformi.
    Totul aveti monitorizat si va aduc pe tava situatia.
    Nimeni nu a facut asta din Primarie pana nu m-am implicat ca voluntar.
    Ramane ca domnul Primar sa dea dispozitie de inceperea in viteza a lucrarilor, intrucat trebuie sa inceapa urgent plantarile de aliniament facute ca la carte dupa Legea 24.Spatii Verzi

    • Cretiu e de departe cel mai mare specialist, urmat de Gaurean. Lipseste numa Cocisiu si trioul ar fi gata format. Poate data viitoare.

  • Ștrandul Codrișor ar putea deveni o bază turistică si de agrament cu caracter permanent, având in vedere atât apropierea de oras cât si localizare in vecinătatea hotelurilor Codrsor, Cora si Select. De altfel, in cadrul lucrărilor de reabilitare efectuate intre anii 2015 – 2017 la Ștrandul Codrișor au fost incluse amenajări precum: sistem de filtrare, tratare şi recirculare a apei cu preaplin pentru cele trei bazine, bazin de compensare şi sala echipamentelor, reţele de canalizare, amenajarea aleilor de legătură, dotarea cu mobilier urban (şezlonguri de lemn, umbrele de soare, bănci, banchete pentru tribună, coşuri de gunoi, cişmelele de apă), refacerea duşurilor exterioare, amenajarea unui spaţiu de joacă pentru copii şi a unui teren de sport multifuncţional destinat jocurilor cu mingea (baschet, volei/fotbal-tenis, minifotbal), amenajarea vestiarelor, a unui chioşc la intrarea în incintă şi a unui panou informativ de afişaj cu harta Ştrandului Codrişor, refacerea grupului sanitar, inclusiv dotarea acestuia cu obiecte sanitare adaptate persoanelor cu dizabilităţi, amenajarea spaţiilor verzi, zonă distinctă pentru picnic dotată cu mese şi bănci, grătare, locuri pentru ceaun, cişmele cu apă potabilă, coşuri de gunoi, toalete ecologice şi pichet de incendiu, realizarea unei instalaţii de sonorizare şi trei locaţii pentru conexiune hot-spot wireless la internet, realizarea sistemului de iluminare de incintă şi supraveghere video pentru obiectivele principale, înlocuirea gardului existent cu o împrejmuire transparentă.
    Diferenta dintre variantele prevăzute in proiectul respectiv era dată de modul de acoperire a bazinului olimpic (pentru adulţi) in vederea prelungirii perioadei de utilizare a acestuia cu un consum minim de energie şi reducerea pierderilor de apă. Consiliul Local a optat atunci în septembrie 2014 pentru varianta nr. 1, cea mai ieftină, de acoperire bazine cu folie şi utilizare panouri solare, în locul variantei nr.3 care prevedea închiderea bazinului pentru adulţi cu structură metalică cu pereti verticali din panouri mobile şi acoperiş retractabil combinat cu utilizarea de panouri solare şi pompe de căldură, care ar fi permis functionarea bazinului olimpic tot timpul anului. In plus, varianta 3 ar fi protejat mai bune finisajele la bazine fără a fi necesară refacerea lor in fiecare an cu cheltuieili suplimentare.
    De aceea, cu o investitie relativ mică ar putea fi închis bazinul mare din Strandul Codrisor si transformarea sa în bazin olimpic acoperit. De altfel, cu un an in urmă primarul Ioan Turc promitea, intre altele, reamenajarea ca bază de agrement a Ștrandului Codrișor, cu bazine acoperite, tobogane, saune și alte facilități pentru petrecerea timpului liber:
    (Vezi: https://timponline.ro/planurile-primariei-bistrita-pentru-zonele-independentei-si-lama-piata-decebal-strandul-codrisor-parcari-in-centru/)

  • Pentru ca Bistrițenii din toate cartierele orașului să poate ajunge în Codrișor trebuie realizat podul rutier Stadionul între strada Vasile Conta și strada Codrișor, un pod cu două benzi pentru mașini si două benzi pentru biciclete.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.