Actualitate

Pregătiri pentru curăţenia generală din 9 mai

Sub sloganul „Fii demn de Europa! Implică-te!”, ziua de 9 mai, Ziua Europei, va fi dedicată unei ample acţiuni de curăţare a cursurilor de apă, a albiilor şi a malurilor acestora. Sute de angajaţi ai instituţiilor publice şi primăriilor din judeţ vor participa la activităţi de ecologizare, ca urmare a unei mobilizări generale în vederea conştientizării populaţiei asupra gravităţii efectelor ce pot surveni în urma neglijării apelor curgătoare.

Astfel, în zona Bistriţei şi a localităţilor componente, vor participa la acţiuni de igienizare angajaţi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcţiei pentru Agricultură, Sistemul de Gospodărire a Apelor.

La Beclean, albiile râurilor Someş şi Meleş vor fi curăţate de angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (personal din oraş), Inspectoratului Judeţean de Poliţie (personal din oraş), Inspectoratului Judeţean de Jandarmi ( personal din oraş) şi Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, informează Instituţia Prefectului.

Zona Năsăudului va fi curăţată de personalul din oraş al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi Direcţiei Generale a Finanţelor Publice.

La Sîngeorz-Băi vor participa la activităţi de ecologizare angajaţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare, Autorităţii Rutiere Române, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (personal din oraş), Inspectoratului Judeţean de Poliţie ( personal din oraş), Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (personal din oraş), Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (personal din oraş).

Cursurile de apă ale albiilor şi malurilor Văii Budacului vor fi igienizate de angajaţii Agenţiei Judeţeane pentru Ocuparea Forţei de Muncă, ale Someşului Mare din localităţile Feldru şi Nepos de către personalul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, ale râului Lechinţa de cărte angajaţii Inspectoratului Şcolar Judeţean, Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (personal din comună).

Instituţia Prefectului şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă vor curăţa cursurile de apă, albii şi maluri ale râului Bistriţa, spre Dorolea şi Cuşma, Casa Judeţeană de Pensii va igieniza zona comunei Mărişelu, inclusiv DJ 154 Direcţia de Sănătate Publică, Casa de Asigurări de Sănătate, Inspectoratul Judeţean de Poliţie ( personal din comună), Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (personal din comună), Direcţia Generală a Finanţelor Publice (personal din comună) vor asigura igienizarea comunei Prundu Bârgăului.

De asemenea, comuna Rodna îşi va ecologiza malurile râurilor cu ajutorul angajaţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ( personal din comună), comuna Romuli cu cei de la Direcţia Judeţeană de Statistică, Şieul cu Direcţia Judeţeană pentru Operaţiuni Vamale, Garda Financiară şi Registrul Auto Român, Tiha Bârgăului cu personalul Direcţiei pentru Tineret şi Sport, Clubului Sportiv Municipal şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (personal din comună), iar comuna Uriu cu personalul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice din oraşul Beclean.

Celelalte unităţi administrativ teritoriale  vor efectua curăţenia de primăvară cu personalul propriu din primării şi cu sprijinul cetăţenilor din acele comunităţi locale.

”Amintim că prin acest eveniment se doreşte tragerea unui semnal de alarmă privind poluarea, dar şi oferirea unui exemplu de voluntariat, în vederea educării şi conştientizării populaţiei în acest sens. Adresăm, pe această cale, invitaţia de a se alătura demersului nostru, tuturor celor care doresc să se bucure de beneficiile unui mediu înconjurător sănătos şi prietenos”, se arată într-un comunicat al Prefecturii.

3 comentarii

  • Curăţenia şi mai ales păstrarea acesteia sunt lucruri necesare. Acţiune seamănă izbitor de mult cu iniţiativa unor vechi activişti. Fără intervenţia prefectului puteţi vedea căutnd pe google ” actiune de ecologizare la Colibita „.

    • la sieu odorhei sa faca curatenie Beudean JENOR impreuna cu prietenii de la Primaria sieu odorhei…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.