La Concursul Național de Literatură ”Rețeaua Literară”, ediția a VII-a, au fost acordate și două diplome din partea publicației noastre care a fost partener media al acestui eveniment. Iată cine sunt câștigătorii:
Premiul pentru proză îi revine lui Vlad Pasencu (40 de ani), licențiat al Facultății de Compoziție, Muzicologie și Dirijat Orchestră din cadrul Universității Naționale de Muzică București în anul 2005, obținând și diploma de Master în Stil și Limbaj Componistic în anul 2008. În prezent este actor improvizator, regizor și formator de improvizație teatrală.
Are o experiență de peste 15 ani în artele spectacolului, cu peste 1500 de spectacole jucate de-a lungul timpului. A jucat sau a regizat peste 50 de spectacole diferite, atât în România cât și la Chicago, Amsterdam, Viena, Athena, Gothenbug, Uppsala sau Sofia. În prezent este regizor artistic și profesor al mai multor trupe de teatru de improvizație formate din actori profesioniști și amatori. De-a lungul timpului a fost colaborator al TVR, Kanal D, Radio România Cultural, Teatrul “George Ciprian” Buzău și Teatrul de Stat Constanța în calitate de regizor muzical. Multe din spectacolele pentru care a compus muzica au fost premiate: Premiul Uniter, Prix Italia RAI, Prix Marulic, etc.
Lucrări publicate: Ficțiune: Povestiri „Păsări de noapte” (noiembrie 2022, Galaxia 42) „Frișcă la tub” (decembrie 2022 Helion SF, martie 2023, Utopiqa) „Spiritul Sărbătorilor Românești de Iarnă” (aprilie 2023, Utopiqa, mai 2023, Galaxia 42), „Licurici” (mai 2023, Helion SF), „Casting” (august 2023, Ficțiunea), „Mnemofagii” (septembrie 2023, Helion SF), “Omul și toate defectele sale” (noiembrie 2023, Galaxia 42), “Chirurgia estetică a sufletului” (decembrie 2023, Utopiqa)
Premii literare: Premiul al II-lea, secțiunea Fantasy, Concursul Național de Literatură S.F. și Fantasy “Renașterea Buzoiană”, 2023, pentru povestirea “Cursa specială”. Premiul al III-lea, Concursul Național de Proză Scurtă S.F., ediția a 38-a, 2023, pentru povestirea „Mnemofagii”.
Premiul pentru poezie i se acordă lui Alexandru Vălcăneanțu (20 de ani), student în Timișoara. El scrie poezie de aproape patru ani. Nu și-a făcut încă debutul, dar are speranțe mari în privința acestuia. Pe lângă poezie, mai este pasionat de muzică, voluntariat și științe sociale.
Adaugă comentariu