Actualitate

Premierul Florin Cîțu: Situație îngrijorătoare în Bistrița-Năsăud. Să vedem ce soluții vom lua

Premierul Florin Cîţu a avut o videoconferinţă cu prefecții și cu reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică, în contextul începerii noului an școlar.

”În ceea ce priveşte situaţia epidemiologică, suntem pe o pantă ascendentă, avem câteva judeţe unde situaţia este deja îngrijorătoare şi incidenţa a sărit de 2 la mie, Bistriţa-Năsăud (n.r. – municipiul Bistrița) şi Ilfov sunt peste, chiar ajung la 3 la mie. Aici clar trebuie să vedem ce soluţii vom lua în perioada următoare şi cum ne asigurăm că toate măsurile sunt respectate”, a spus premierul.

Județul Bistrița-Năsăud este al treilea în România în topul ratei de infectare (1,57). În vigoare sunt restricții aferente localităților cu incidență mai mare de 2 dar mai mică de 3 pentru municipiul Bistrița, comunele Căianu Mic, Chiochiș, Galații Bistriței, Rebrișoara, Nușeni, Coșbuc, Livezile, Târlișua, Budacu de Jos, Lunca Ilvei, Parva, iar pentru incidență peste 4 în comunele Șieu Măgheruș, Nușeni.

Florin Cîțu a propus ca la nunţile programate în perioada următoare în localităţi în care incidenţa este crescută să fie folosit certificatul verde: ”Sunt nunţi programate în perioada următoare în zone unde deja se vede că ajungem la 3 mie. Propunerea mea şi domnul Raed Arafat, aş vrea să ne asigurăm că aceste nunţi nu sunt anulate şi ar trebui să folosim certificatul verde pentru aceste nunţi, dacă se poate. Oamenii nu pot să îşi mai modifice data de la o săptămână la alta şi atunci aş propune pentru nunţile care sunt deja programate şi sunt în zone unde incidenţa creşte să folosim certificatul verde”.

17 comentarii

 • Schimbați prefectul, aceasta este soluția pentru diminuarea cazurilor. Reprezentantul lui Cîțu ne face să ne îmbolnăvim cu toții numai când auzim de ei.

 • Din functia pe care o detine , premierul trebuie sa ia decizii. Propunerile sunt apanajul altora. Campania de vaccinare cu care s-au laudat atat dansul cat si presedintele (nu merita sa le amintim numele) este compromisa. Situatia este total scapata de sub control. Oameni buni nu va bazati pe propunerile premierului. Paziti- va si Dumnezeu va va ocroti. Nu mergeti unde se inghesuie multa lume , purtati masca , spalati-va des pe maini (cu sapun , nu va bazati pe substantele aflate in comert ) si ganditi-va de doua ori daca merita sa mergeti la o nunta , sindrofie , concert etc. Nu va ganditi ce veti pati peste ani daca va vaccinati acum. Ganditi-va ca ati putea face o forma grava (de covid 21) daca nu va vaccinati. Sa auzim numai de bine !

 • Te pomenești că dacă schimbă prefectul se sperie Covidul si fuge din Bistrița-Năsăud. N-ar fi mai bine ca cetățenii să se vaccineze și să respecte regulile sanitare?La procentul în care sînt vaccinati cetățenii din județul nostru,dacă le ceri certificat verde,rămîi fără nuntasi.

 • ,,Când doi îţi spun că eşti beat, du-te şi te culcă” . Aşa sună un vechi proverb românesc, pe care se pare că l-au cam uitat politicienii nostri. Fără nici o aluzie la episodul din anul 2000 când Florin Cîțu, la vremea respectivă era student, la Iowa State University în Statele Unite, pe si a fost surprins băut la volan, de polițiștii americani, fiind condamnat la două zile de închisoare, Florin Câțu si a mai fi primit și o amendă de 1.000 de dolari, deoarece și-a recunoscut fapt în fața unui judecător.
  Este vorba de beția de putere de care suferă Florin Câțu. Iată cel putin 2 relatări pertinente in acest sens. Fostul director general al ING Bank Mișu Negrițoiu a făcut recent următoarea caracterizare a lui lui Florin Cîțu, într-un comentariu la o postare a lui Rareș Bogdan pe pagina de Facebook a acestuia: „Bogdan, USR-PLUS sunt singurii care pot duce România mai departe. Nu voi, cu Cîțu. Vă cunosc destul de bine pe amândoi, și știi asta. M-ai întrebat odată de Cîțu. Am fost neutru, dar omul este un mic satrap. De-asta l-am și scos din bancă. Este foarte învechit. Nu știe să lucreze în echipă. Și chiar crede că poate să facă orice! Orban este singurul care poate să ducă PNL mai departe. Voi îl îngropați. Nu-mi pasă, dar păcat de țară! Președintele tău plutește. A ratat șansa unui guvern de 8 ani. Poate a ascultat prea mult la tine”.
  A doua relatare despre „betia de putere” a lui Cîțu apare intr-un articol intitulat „Când oamenii mici lasă umbre mari înseamnă că soarele e la asfințit” semnat de Mihai Maci, lector la Departamentului de Relații Internaționale și Studii Europene al Universității din Oradea: „D-l Cîțu are un aer de ”băiat de băiat”: șmecher de cartier (sau de provincie), cu aere de șef, dar și cu mari complexe, de care caută să scape supralicitînd. Nu are nimic din desperados-ul carismatic, ce strălucește prin temeritate și cinism, ci pare a fi contabilul mafiei ajuns ”la butoane” după ce șeful real a pierit într-o ambuscadă (în punerea la cale a căreia a participat și acest personaj șters). D-l Cîțu nu are nici o ideologie, exceptând „beția puterii”. La orice capitol – inclusiv la cel la care pretinde că se pricepe, economia – dânsul e ca o pastă vâscoasă care deopotrivă ia forma vasului în care e pusă și dă nițel peste margini. Nu știu alții cum sunt, însă mie unuia îmi aduce aminte de liberți, de acei sclavi eliberați în lumea romană, care – atunci când se ajungeau – păstrau intactă umilința în fața celor puternici, dar căutau s-o răzbune prin brutalitate față de cei slabi. Din posura în care se află, d-l Cîțu are un stăpân, la care se uită de jos în sus, și o imensă masă de servitori (care suntem cu toții), la care se uită de sus în jos.”
  Asa se explică faptul că in loc sa se ocupe de situația îngrijorătoare generata de valul 3 al epidemiei COVID-19, acum în pragul începerii noului an școlar, premierul României este luat prin surprindere: „trebuie să vedem ce soluţii vom lua în perioada următoare şi cum ne asigurăm că toate măsurile sunt respectate”. Aceste măsuri trebuiau luate până acum. Dar acest individ beat de putere in loc să guverneze a generat o criză politică prin care aruncat țara in haus acum in prag de iarnă. Este motivul pentru care Cîțu ar trebui trimis la culcare.

  • Si asta nu e totul. Profesorul Ciprian Mihali, de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, a făcut o analiză a discursului premierului Florin Cîţu la o emisiune de televiziune: „Are dificultăţi în a articula cuvintele în propoziţii şi propoziţiile în fraze, se repetă obsesiv, se poticneşte, pronunţă greşit, stâlceşte cuvinte simple, lasă fraze neterminate, face dezacorduri sau construieşte propoziţii fără sens. De la Viorica Dăncilă încoace nu am văzut o personalitate publică cu o asemenea sărăcie de vocabular”
   Dacă la acest tablou adaugăm infantilismul colajului video de pe Instagram, în care premierul se compară cu un Superman, într-un montaj care încurajează practica periculoasă a tehnicii de manipulare deep fake, avem toate motivele să fim preocupaţi pentru acele dimensiuni ale vieţii noastre care depind de deciziile domnului Cîţu şi ale celor care îl promovează în mod interesat şi iresponsabil. Aşa cum arată ţara azi, soluţia e oare un simulacru de Superman prost falsificat?”, mai spune profesorul Ciprian Mihali.

  • ”Cât vrei să o închidem acum?”
   O declarație care arată încă odată, dacă mai era nevoie, micimea caracterului lui Florin.
   ….
   Declarația lui arată în primul rând jupânismul din el. Lejeritatea și cinismul cu care ”dă”. Că doar nu dă de la el. Dă de la noi, pe deficit excesiv și datorie. Mâna îi poate fi extrem de largă, resursele sunt enorme.
   În al doilea rând, iese în evidență modul lui meschin de a vedea lumea din jurul lui. Cercul lui de ciraci gândește, cel mai probabil, exact la fel. Au ajuns și stau lângă el pentru că ”le-a dat” sau ”le va da”. Au închis-o cu el instant și fără multă tevatură. Sunt echipă și vor face totul să câștige. Din mijlocul camarilei sale, Superman e dispus să dea la toți ca să le închidă gura. Crede că totul este de vânzare. Inclusiv un partid, mai ales liberal.
   În al treilea rând, iese în evidență agresivitatea asta deranjantă a omului care se crede intangibil. Are în spate oameni grei care îl acoperă, îi girează toate porcăriile. Știu de ele și nu au nimici de zis. Înseamnă că și pentru ei este totul în regulă să arunci cu privilegii și bani care nu sunt ai tăi. Scopul scuză mijloacele, mai ales în politică. Indiferent de cât de mari sunt golăniile, președintele ne va asigura că nu e nicio criză și că totul merge ca pe roate, conform planului de a închide cât mai multe guri, indiferent de preț.
   Nu în ultimul rând, vorbim de modul acesta mafiot de a racola oamenii în sistemul său mafiot. În momentul în care cumperi prin privilegii susținerea lor, e clar că îi vei avea la mână. Îi poți șantaja. Îi poți alinia și mai mult în front. Vei optimiza ciordeala la maxim, având susținerea totală a unei camarile extinse.”
   Cristian Păun profesor universitar ASE București

 • Cand ai un festival „H” „organizat” in camp, cu mii de tineri in treaba lor, normal ca asta e urmarea. Bine, si pixul celor de sus scrie gros. :))

 • In Ungaria in benzinării, aeroport, la vama nu se poartă masca!
  În Anglia nu mai este obligatorie masca în interior și nici in exterior!
  La noi prosteală…până când?

  • Până când ne vaccinăm ca și în Ungaria și UK. De aia nu poartă aia mască că sunt peste 70% vaccinați. Dar noi fiind o țară de dobitoci nu prea înțelegem.

  • De curiozitate, ști cât la sută din populația Ungariei și a Regatului Unit este vaccinata? Când România va avea aceeași rata de vaccinare ca și celelalte 2 țări, atunci se va renunța la mască. Românii fac comparații cu alte țări doar la ceea ce le convine lor.

 • In Ungaria rata de vaccinare a depasit 60% din populatie.
  In Danemarca peste 73%.
  La noi, prostii behaie ca le baga cip si le e frica sa nu moara teleghidati.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS