Actualitate

Premierul Ludovic Orban, întâlnire cu reprezentanți ai mediului de afaceri din Bistrița-Năsăud

(FOTO-VIDEO) Aflat în vizită la Bistrița, premierul Ludovic Orban a avut, la Palatul Administrativ, o întâlnire cu reprezentanți ai mediului de afaceri din județul nostru.

”Salariile din mediul public (salariile bugetate) mult mai mari raportat la salariile din mediul privat. Taxele, de asemenea, sunt foarte mari din punctul de vedere al oamenilor de afaceri bistrițeni. Prețurile medicamentelor au explodat brusc în aceasta perioadă de pandemie”, au fost câteva dintre subiectele abordate de participanții la discuții, informează PNL.

”Au fost prezenți antreprenori din județ și au fost reprezentate toate ramurile, toate domeniile economice. Au fost ridicate numeroase probleme punctuale, la care premierul a dat răspunsuri. Antreprenorii au apreciat măsurile luate de Guvern cu țintă spre combaterea efectelor pandemiei. Voim ține legătura cu oamenii de afaceri, i-am rugat să transmită întrebări punctuale, timpul a fost destul de scurt raportat la problematica generoasă si li se va răspunde tot punctual”, a spus Ioan Turc.

”În cadrul întâlnirii cu oamenii de afaceri am dezbătut foarte serios problema relansării economice, a implementării programului nostru de investiții. Reprezentanții mediului de afaceri au exprimat puncte d evedere privind creșterea eficienței susținerii mediului de afaceri, am discutat detalii legate de programul de granturi prin POR și din miliardul de euro pentru care în jurul datei de 15 septembrie va fi lansat ghidul aplicantului. Am discutat despre măsurile active de susținere a angajaților și companiilor, cu punct de vedere legate de creșterea flexibilității schemei de susținere, am discutat despre cererea companiilor de susținere a acestora prin scheme de ajutor de stat pentru dezvoltare, retehnologizare. Am discutat despre măsuri de sprijin pentru zona de munte”, a declarat Ludovic Orban.

https://www.facebook.com/PNL.BN/posts/3249379121794188
https://www.facebook.com/pnl.ro/videos/319945845763423

17 comentarii

 • Despre ce au discutat cu mediul de afaceri?
  Cum i-au amagit cu programul pt IMM-uri?
  Cum au inchis toata industria cand nu era cazul? Iar acum, cand stam de mii de ori mai rau nu fac nimic?
  Cum amana investitiile importante in infrastructura pana dupa decembrie 2020?
  Cum au distrus industria HORECA???

 • Monariu – Jelna nu e o variantă bună, centura trebuie să treacă prin NORD, doar așa va putea deservi zona industrială și DN17C. Centura trebuie să treacă pe sub deal, prin zona Sigmir – Slătinița – Dumbrava – Strâmba.

  • @Doru Marcatoru
   Care este legătura dintre traficul industrial local si traficul auto de tranzit pentru care se construiesc centurile oraselor civilizate șicare trebuie să ocolească orașul nostru cât mai departe?!

   Aștept să se vină și cu un comentariu aiurea cu autobuzele de la „Leoni” care și acestea sunt tot trafic auto local și nu au nicio tangență cu viitoarea centură a Bistriței.

  • Dacă centura ar trece prin SUD, TIR-urile care livrează materie primă sau cele care ridică produsele finite de la toate firmele din zona industrială ar trebui să intre prin oraș. Asta înseamnă consum suplimentar de combustibil, deci poluare mai mare, timp pierdut, deci bani pierduți, aglomerarea traficului și așa supra-aglomerat. Dacă centura ar trece prin nord, această necesitate s-ar rezolva simplu, ieftin și eficient, cu bretele de legătură dintre fabrici și centură.

  • eu vreau prin sud ca e mai spre vest…tu vrei prin nord ca e mai spre est….bine…mergi la rusi!

 • Numai atât a putu spune că salarile bugetarilor sunt mai mari ca la privat păi atunci de ce nu ridicați salarile la privat cel puțin ca salarile de la bugetari de nu mai mult fiindcă la privat se lucrează nu se stă ca la STAT ?!

  • @puiu
   Majoritatea angajaților la STAT sunt angajați sunt cu studi făcute la fabricile de diplome și sunt angajați cu pile de partid așa că incapabili cum sunt nu au cum să munciască nici dacă vor, la privat dacă nu ești bun de dă afară instantaneu fără să clipească,

 • Piața muncii e liberă, nu poate ridica salariul la privat din pix, dacă nu îți convine salariul primit, ai dreptul să îți dai demisia și să cauți un loc de muncă mai bine plătit.

  • Orașul este mic toți patroni de la firmele mari se cunosc între ei și sunt înțeleși cât să plătească salarile adică salari de mizerie.

   Dacă ai un credit din bancă și copii la școală ești iobagul patronului fiindă nu ai unde să îți găsești un job mai bine plătit în oraș.

   Singura șansă de evadare este să pleci să lucrezi în străinătate ceea ce majoritatea Bistrițenilor deja au făcut în Bistrița au rămas să lucreze doar bețivii și iobagii.

  • Dar salariile bugetarilor le poate modifica ?
   Ca am vazut ca are majoritate in parlament
   Oare de ce nu face asta?
   Din același motiv din care nu a eliminat pensiile speciale ?
   Hai cântă la altă masă!

  • @Pt Doru Mercenaru PNL: Da, salariile bugetarilor le poate mări din pix. Pensiile speciale nu le poate elimina pe cale legală, parcă cei de la curtea constituțională au constatat că nu se poate. Asta cu pensiile e altă discuție, nu mă bag, aici vorbim de salarii. @Doru: așa e, dar vezi scăderea TVA-ului, diferența s-a dus în buzunarul comerciantului. Ceva asemănător s-ar putea întâmpla și dacă scad impozitele. Părerea mea!

 • Sunteți figuri cu centura, vreți prin sud dar fără să aveți argumente, nu vreți prin nord dar nu știți de ce. De parcă cineva e curios de ce vreți voi. Din partea mea să o facă pe oriunde, m-aș bucura, părerea mea PERSONALĂ de non-expert este că ar fi mai bine prin nord, dată fiind apropierea de zona industrială și dn17C. Nu vreau să mă cert cu voi pe tema asta, mai ales că nu se va face nicio centură, nici prin nord, nici prin sud, stați liniștiți. Cel puțin nu în următorii 30 de ani.

 • Cu o moștenire așa grea lăsată de PSD este greu să mergi înainte,dar lucrurile se vor rezolva la timpul potrivit. Doar la conducere să ajungă cei ce sunt capabili și să vrea ceva făcut bine.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS