Actualitate

Premiul European Heritage – Europa Nostra pentru Via Transilvanica

Comisia Europeană și Europa Nostra au anunțat câștigătorii Premiului European pentru Patrimoniu (European Heritage) / Premiul Europa Nostra 2023. În acest an, 30 de realizări remarcabile în materie de patrimoniu din 21 de țări au primit cea mai înaltă distincție europeană în domeniu. Printre câștigători se numără și Via Transilvanica.

Proiectul Asociației Tășuleasa Social este primul traseu de drumeție de lungă distanță din țară, care se întinde pe 1.400 de kilometri, în 20 de regiuni etnice și culturale diferite din România și aproximativ 400 de comunități, prezentând 12 situri din patrimoniul mondial UNESCO. Punând accentul pe valorile de mediu, sociale și de patrimoniu ale traseului, acesta contribuie la dezvoltarea locală durabilă, conservând și cultivând în același timp patrimoniul de-a lungul traseului său, și creează o sursă de mândrie locală și internațională durabilă.

Cei 30 de câștigători au fost selectați de juriul format din experți în domeniul patrimoniului din întreaga Europă, în urma evaluării de către comitetele de selecție responsabile de examinarea cererilor de premiere, care anul acesta au fost depuse de organizații și persoane fizice din 35 de țări europene.

Câștigătorii vor fi sărbătoriți la Ceremonia de decernare a Premiilor europene pentru patrimoniu, care va avea loc în 28 septembrie la Palazzo del Cinema din Veneția.

În cadrul ceremoniei, vor fi anunțați laureații Grand Prix dar și câștigătorul Premiului Public Choice Award.

Start vot Via Transilvanica pentru Public Choice Award 2023: https://vote.europanostra.org/

Instrucțiuni vot:

1. Votează întâi proiectul Via Transilvanica.

2. Alege și votează alte două proiecte.

3. Completează cu datele tale și o adresă validă de e-mail.

4. Intră în e-mail și validează înscrierea dând click pe linkul primit. Vot finalizat!

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.