Actualitate

Preoţii Tudor Mudure şi Marius Pintican vor sluji în aceeaşi parohie

Preoţii Tudor Mudure şi Marius Pintican au fost instalaţi, de Florii, la Parohia Ortodoxă „Sfânta Treime, unde vor sluji de acum în locul preotului Ioan Suciu. Instalarea celor doi în parohie s-a făcut de către protopopul Bistriţei, Alexandru Vidican, în prezenţa şefului CJ, Radu Moldovan.

„Am avut bucuria să particip la Slujbă Sfintei Liturghii în Sărbătoarea Floriilor, la Biserica Sfânta Treime din Bistriţa! Aici am asistat la instalarea în parohie a doi dintre cei mai vrednici tineri preoți ai Arhiepiscopiei noastre: Mudure si Pinticanpărintele inspector Tudor Mudure și părintele Marius Pintican. Le urez mult succes în misiunea duhovnicească și vreau să îi asigur că sunt alături de ei în proiectele de interes pentru comunitatea din această zonă a municipiului Bistriţa. Mai vreau să felicit un om drag, părintele Ioan Suciu, cel care până astăzi a păstorit această frumoasă biserică. Este un preot vrednic și un om de calitate. Mă rog Bunului Dumnezeu să îi dea sănătate și să îl ţină cât mai mult timp alături de noi!”, a scris preşedintele CJ, Radu Moldovan, pe Facebook.

Pr. Tudor Mudure este inspector eparhial de tineret, iar pr. Marius Pintican este președintele Asociaţiei ”Filantropia Ortodoxă” Bistriţa-Năsăud.

Parohia Ortodoxă „Sfânta Treime” a fost înfiinţată în anul 1996, la iniţiativa părintelui protopop Viorel Baciu şi a preoţilor, împreună slujitori, Iosif Sabău şi Nicolae Feier, desprinzându-se din parohia Pogorârea Sfântului Duh.

Piatra de temelie a fost pusă şi sfinţită în anul 1992. Construcţia bisercii a început în anul 1993, sub conducerea regretatului preot Iosif Sabău. În anul1996, preotul Ioan Suciu a fost numit prin concurs, paroh la nou-înfiinţata parohie, fiind transferat de la Parohia Rusul Bârgăului.

Biserica este construită în formă de cruce greacă. La momentul preluării, zidurile erau ridicate deasupra geamurilor, având realizată şi cupola, deasupra Naosului. Lucrările de pictură au fost efectuate de maestrul pictor Gheorghe Croitoru. În decursul anului 2010 a fost achiziţionat şi un clopot de 302 Kg, precum şi un sistem electronic de tragere a clopotelor. În biserică se oficiază zilnic Sfinta Liturghie.

Parohia “Sfânta Treime” are în componenţa ei 783 de familii, respectiv 2.172 suflete.

10 comentarii

  • Mai sunt si alti preoti vrednici domnu Radu, dar daca nu dau cu ciocu la cel de sus si nu sunt in barca voastra inregimentati politic nu sunt buni . Vai de capu ei credinta. Pt oprice satuc cu zece babute se da examen peste examen ca de trebuie candidati pregatiti. La Bistrita insa nu ca ne trebuie slugi fidele .

  • Eu ma tot intreb asa cat de prosti ne cred pe noi credinciosii ierarhii astia si politrucii, ca daca ii intreb pe cei doi numiti imi acopar urechile mai ales la auzul sintasgmelor scoase de ruda domnului Mudure. Noi daca tacem nu inseamna ca suntem prosti si cred ca mitropolitul ar trebui sa se mai orienteze si spre privirile triste ale oamenilor. Ce inspector pt tineret, a apropo parintele draga unde au fost tinerii la procesiunea de sambata sau nu e de competenta matale. Ei sa nu uiti sa te torni mitropolitului ca nu ai prea avut tinerii alaturi. Va mirati ca se duc credinciosii iar tinerii cauta pocaitii, pai cu astfel de reprezentanti ………. Asa ca uefantasticilor resuscitativa si porniti motoarele ca sunteti depasiti de mirajul cruciulitelor de la piept si betia de putere in ascendenta. Doar Radu va va ramane enorias la un moment dat. Urat ca s-a intamplat asa aduce mare deserviciu bisericii lui Hristos

  • Altii se chinuie sa ajunga preoti….dau examene peste examene…cum a fost si Pr.Suciu care a dat examene pe bune pt a ajunge preot in oras….fata de alti preoti care sunt numiti direct intr-o parohie. Avand in vedere ca a ridicat 2 biserici din temelie…trebuia sa ii prelungeasca cu inca 2 ani slujirea…si dak tot a facut ceva in municipiul Bistrita….merita macar la pensionarea fortata sa primeasca macar o diploma in semn de recunostinta!

  • Regret nespus motivul pensionarii Parintelui Suciu. Ii doresc putere si rabdare pentru anii ce for urma. Trag nadejdea ca cei peste care a dat norocul sa nu-l uite……

  • Felicitari!Doi preoti de care orasul acesta avea nevoie.Sunt doi preoti care merita,care au facut ceva pentru judet si care nu au dormit linistiti ca altii care dorm in parohii.Parintilor nu va luati dupa invidiosi si rautaciosi si dupa cei care sunt mereu gica-contra.Sa aveti ajutor de la Dumnezeu si suntem alaturi de voi!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS