Actualitate

Preotul Kiss Attila din Rodna, campion mondial la atelaje trase de şase câini

Kiss Attila, preot romano-catolic în Rodna din 2004, câștigător a numeroase premii la competiţiile de atelaje trase de câini arctici, a devenit campion mondial la Categoria B1 (6 câini) în cadrul competiției desfășurate la Millegrobbe – Alpe Cimbra, în Italia, timp de trei zile.

El s-a aflat în permanență în fruntea clasamentului, la clasa la care a concurat, la Campionatul Mondial de sprint organizat pe unul dintre cele mai celebre trasee din lume.

Kiss Attila (38 de ani), dublu campion european și vicecampion mondial până acum, obține și cea mai strălucitoare medalie în competițiile de profil.

Foto arhivă: Andrei Dăscălescu/Tășuleasa Social

14 comentarii

 • Felicitari,acum o sa vina ce-i din tarile nordice la scoala de mush de la Rodna si desigur sa-si achizitioneze caini nordici de buna calitate!

 • Cum sa iesi campion mondial in urma unui singur concurs? Unii ar crede ca e cel mai bun din lume dar e vorba de o cupa mondiala nu de un campionat mondial. Oricum, felicitari pentru munca si efortul depus

  • Anca! Concursul din italia a fost concurs mondial,si daca a castigat locul 1 inseamna ca e campionat mondial la categoria respectiva!

 • Felicitari d-lui Kiss Attila pentru rezultatul personal si al echipei! In acest sport este nevoie de multa munca, timp si multi bani ca sa ajungi la rezultate.
  De mai mult de 10 ani exista in Romania cluburi sportive/organizatii (membre pe deplin la federatia internationala organizatoare a campionatului mondial) care reprezinta acest sport in campionate internationale, cu sportivi romani care si ei au participat in timp la acest gen de concursuri si au adus rezultate pentru Romania. In aceste conditii, desi suntem mandri ca un cetatean roman a ajuns campion mondial intr-un sport nerecunoscut inca in tara noastra, totusi este usor trist ca acest cetatean, NU REPREZINTA ROMANIA, ci concureaza pentru Ungaria. Vedeti dovada aici: http://www.fistc.com/ („Attila Kiss (HUN)”) si aici: http://www.sleddogsportclub.hu/ , unde apar chiar 2 cetateni romani, dar sportivi ai altei tari (desi au posibilitatea legala si recunoscuta international de a-si reprezenta tara natala! Si spun fara nici o tenta de sovinism! Putea sa fie orice alta tara.) : „2017. február 16-19. között rendezik meg az olaszországi Millegrobbe-ban a FISTC sprint kutyaszánhajtó világbajnokságot.
  Egyesületünk versenyzői a sprint VB-n:
  Both Sebestyén – 2 kutyás szibériai husky fogattal
  Kiss Attila – 6 kutyás szibériai husky fogattal” .

  • nu stiu detalii in situatia aceasta, in schimb stiu ca multi romani, indiferent de etnie s-au dus pe banii lor la olimpiade, pentru ca statul Roman nu finanta pe acestia, de ex. Miklos Edit. In schimb Ungaria sustina si ofera ajutor, deci e de inteles pe cine reprezinti. Si da e trist ce se intampla in Romania, unde in afara de fotbal nu prea exista alt sport, numai tenis de cativa ani incoace.

  • Sport in România! Din tine vorbeste invidia……….,nu inteleg de ce tot va legati de Kiss Attila,cā ce Tara reprezintā este problema lui.Important este reuzultatul obtinut . BRAVO ,bravo,un rezultat excelent! Cel mai înalt nivel,succes încontinuare. Vā sustinem încontinuare,suntem māndri de Dv!

 • Felicitări domnule Attila ! Legat de cei ce comentează la adresa cărei țări sunteți legitimat, eu cred că e bine sa susțineți țara care va susține.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS