Sport

Președintele CJ face galerie naționalei României la CM din Danemarca

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, a mers în Danemarca pentru a susține echipa națională de handbal feminin a României la Campionatul Mondial.

”Din toată inima, susținem România la Campionatul Mondial! Ținem pumnii strânși pentru membrii Gloriei care îmbracă echipamentul național și luptă pentru România! Suntem aici cu voi! Ne veți auzi! Hai România!”, a postat șeful CJ, care face galerie ”tricolorelor” împreună cu membri din conducerea clubului Gloria și cu managerul SCJU Bistrița, Gabriel Lazany.

Din lotul României, pregătit de antrenorul Gloriei Florentin Pera, fac parte cinci jucătoare ale echipei bistrițene: Iulia Dumanska, Bianca Bazaliu, Nicoleta Dincă, Cristina Laslo și Sonia Seraficeanu.

În meciul de debut la CM, România a trecut cu 44-19 de Chile. Seraficeanu a înscris 5 goluri, Dincă – 4, Laslo – 2, Bazaliu – 2.

România joacă în grupa E la Herning (Danemarca). Urmează meciurile cu Serbia (3 decembrie) și Danemarca (5 septembrie). Primele trei clasate se califică în grupele principale și apoi, dintre acestea, primele două merg în sferturile de finală. Obiectivul principal al României este clasarea pe unul dintre locurile 1-7 pentru a putea participa la turneul preolimpic, dar gândurile se îndreaptă și spre o medalie, după cum a declarat la Bistrița, cu ocazia Trofeului Carpați, președintele Federației Române de Handbal, Constantin Din.

10 comentarii

 • Felicitări României pentru ca au câștigat primul meci și pentru că și-au păstrat concentrarea pe tot parcursul meciului, cu toate ca conduceam la diferența mare.

  În fiecare grupă este câte o echipă “de umplutură”, care nu are ce căuta la CM. Le știe toată lumea, Chile, Groenlanda, Paraguay, Cameroon, Kazakhstan, etc.

  Am văzut și celălalt meci din grupa României, Ungaria-Danemarca.
  Danemarca începe întotdeauna CM, CE sau OL greu, uneori cu înfrângere , după care își revin .
  A fost primul lor meci, pe teren propriu, în sala fiind 12.500 de suporteri danezi, care au speranțe mari de la tine și ți-e teamă să nu-i dezamăgești.

  Ungaria a pregătit meciul, din punct de vedere tactic foarte bine.
  Au omorât meciul! Au tras de timp, au dus atacurile până în prepasiv, de fiecare dată, până când mai aveau o singură aruncare.
  Obțineau 9 metri, i luau de la capăt.
  Dura cate un minut până aveau danezele mingea.
  Când avea Danemarca penalty, Ungaria schimba portarul, mai treceau 10 secunde.
  Ungaria a tot ce le-a stat în putință să rupă ritmul de joc,
  La pauză era doar 12-10.
  Danezele au înscris doar 10 goluri până la pauză, pentru ca Ungaria nu a dat drumul la minge, au tot pasat, au pasat, au pasat. Iar la ultima aruncare înainte de joc pasiv dădeau peste poarta, deci Danemarca nu le putea surprinde pe contraatac.

  Poate ca și România ar trebui să joace la fel?! Să încălzim mingea , să o luăm cu treabă bună, să nu facem pași, să nu facem fault în atac …….sa le adormim pe daneze!
  Dacă ieșim la joc , in viteza, le trezim (asta le și place, jocul alert, ca in Champions League) si ne pedepsesc pe contraatac imediat.

  4
  9
 • Vai , vai , Adriane! De multe ori am vazut ca cei din vest confunda Bucuresti(ul) cu Budapesta. Totusi ma mir Adriane , cum poti tu (care nu esti din vest), sa confunzi Serbia cu Ungaria? Cred ca erai foarte obosit , cand te-ai uitat la meci !

  11
  • Scuze Leo
   Crede-mă, că dacă văd o hartă politică a Europei, fără numele țărilor. tipărit pe ea, le scriu eu cu pixul, fără greșeală.

   4
   6
  • Președintele CJ o fi iar în ceva delegație la părintele Macarie sau a semnat vreo înfrățire? Nicio diferenta între Santa Klaus care a mers în Africa și președintele CJ care a mers în delegație în Danemarca. Amândoi își iau si diurna în vacanță.

   16
   2
 • Păi să-ți bagi sponsorii excursiei în fundalul pozei ,e jenant rău…Feri și Radu de-abia se văd!Puțină decență d-le președinte…De fapt alții nu se văd deloc, sunt prezenți, dar
  sunt sub acoperire…Hai România!

  18
 • A fost dezlegat misterul marelui absent Radu Moldovan de la manifestările organizate la Bistrița de Ziua Națională a României la 105 ani de la Marea Unire din 1 decembrie 1918. Răducu face galeria echipei naționale de handbal feminin a României si a mers în Danemarca pentru a susține echipa României la Campionatul Mondial. La ceremonialul de 1 Decembrie din Piața Petru Rareș absenta presedintelui CJ a fost suplinită prin prezența deputatului Bogdan Ivan, care a citit mesajul premierului Marcel Ciolacu. De altfel Radu Moldovan s-a pronuntat in repetate rânduri că succesorul său cel mai potrivit la sefia CJ ar fi Bogdan Ivan, de parcă aceste functii publice se lasă mostenire.
  Chiar si Nicolae Moldovan- primarul Becleanului , a declarat că , din punctul lui de vedere, Bogdan Ivan este lipsit de experienţa administrativă necesară pentru o funcţie de preşedinte al Consiliului Judeţean.

 • Radu Moldovan are o pasiune , handbalul.
  Ovidiu Cretu fostul primar , are schiul .
  Ce au in comun cei doi, folosesc bani nostri pentru pasiunile lor.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS