Președintele Comunității Evreilor Bistrița-Năsăud, Fredi Deac, s-a mutat în ”casa veșniciei” (FOTO-VIDEO)

Holistic

Președintele Comunității Evreilor din Bistrița-Năsăud, Fredi Deac, a fost condus, pe ultimul drum de familie, rude, prieteni și cunoscuți care l-au apreciat și l-au iubit. Ceremonia a avut loc miercuri după-amiaza la sediul organizației, după care sicriul simplu din lemn a fost transportat la Cimitirul evreiesc de pe Valea Ghinzii unde va dormi somnul de veci.

Potrivit unor fotografii postate pe Facebook de Ioan-Eliezer Sângeorzan, la ceremonie au participat mulți reprezentanți ai Comunității Evreilor din România, dar și Gavril Țărmure, directorul Centrului Județean pentru Cultură, fost președinte al Fundației Culturale Societatea de Concerte Bistrița, organizația care a reabilitat Sinagoga Bistrița.

Un ultim omagiu au adus în mediul online Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, dar și foștii săi colegi, asistenții medicali.

Mormântul era numit de evrei încă din cele mai vechi timpuri „casa veșniciei”. Deasupra mormântului se obișnuia să se ridice un monument funerar, împodobit cu inscripții, iar, mai târziu, un fel de mausoleu.

Să-i fie țărâna ușoară!

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.