Actualitate Recomandări

Președintele Iohannis: Îmi amintesc ce a spus Doina Pană. Am luat aceste chestiuni de bune

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut o conferință de presă la Palatul Cotroceni, în care a fost întrebat, printre altele: ”În decursul acestor ani ați venit și cu o Strategie Națională de Apărare, în care ați inclus problema defrișărilor. Tot la fel de bună este activitatea DNA în momentul în care, de atâția ani, se discută, există plângeri la nivelul Direcției Naționale Anticorupție și nu există niciun dosar legat de tăierile ilegale, de tot ce înseamnă această problemă la nivel național?”.

Răspunsul său a fost: ”Îmi amintesc de o afirmație a doamnei ministru Pană, înainte să plece din motive de sănătate de la minister, că lucrurile au luat o turnură foarte pozitivă și că aceste defrișări ilegale sunt sub control și datorită legii promovate de domnia sa. Am luat aceste chestiuni de bune”.

În raportul de activitate pe care l-a prezentat la începutul anului, atunci când și-a prezentat demisia din funcția de ministru al Apelor și Pădurilor din motive de sănătate, deputatul Doina Pană a menționat că ”prin acțiunile întreprinse și măsurile concrete luate în domeniul Păduri în cele două mandate ale mele de ministru al Apelor și Pădurilor (martie 2014 – decembrie 2014 și 30 iunie 2017 – 3 ianuarie 2018), precum și prin activitatea mea susținută în Parlamentul României, consider că mi-am îndeplinit misiunea: scăderea drastică a tăierilor ilegale de arbori din pădurile României. Datorită Radarului Pădurilor și a sistemului 112 pentru transportul de lemn, instrument pe care l-am implementat în 2014 și a măsurilor legislative la care am fost co-inițiator, un nou Cod Silvic și o nouă Lege a contravențiilor silvice, de la 8,8 milioane mc/an lemn tăiat ilegal (conform raportului Curții de Conturi a României din anul 2014) s-a ajuns la cca 0,4 milioane mc/an”.

Foto arhivă de la depunerea jurământului ministrului Doina Pană

Video: ecopolitic.ro

15 comentarii

 • Președintele Iohannis a fost încolțit de ziariști la conferința de presă ca și CK cu o seară înainte, cu niște întrebări clar orientate. În acest duel i-a învins cu propriile lor arme. Doina, der Forst schützt die Stadt vor den häufigen Südwestwinden!

 • Președintele a dat răspunsul în zeflemea! Poate nu ați înțeles! Mai vizionați declarația video și o să înțelegeți, cum stă treaba. Chestia aia propagandistică de ochii lumii, numită radarul pădurii? Credeți că K.W Iohannis nu are informații de la servicii? Nu a fost înformat că în 2017 s-a furat mai mult decât în 2016?
  Aproape tot ce a făcut Doina Pană trebuie modificat! O spun specialiștii, agenții economici și proprietarii! Și chiar jurnaliștii!

  Florica Dura

  scriitor, jurnalist, activist civic

  • O sa modifice Denes legea ca el e mai mare specialist decat Pana. O sa taie lemne doar pokemonii de pe Ilve. Oricum, le-a dat Iohanis peste nas ziaristilor de PSDragnea pupincuristi.

  • De acord Florica Dura dar, chiar daca se modifica ceva in bine privind legislatia ,practic pe hotii mari si mici,pe jefuitorii de paduri care taie fara mila doar CA SA-SI MAI CUMPERE CEVA -ca multi nu mai au in viata alt ideal decat acela de a aduna bani sau de a pune gramada lucruri de care ,nici nu au cu adevarat nevoie-pe acestia cine-i opreste ?Eu constat cu durere ca suntem o specie sinucigasa,distrugem natura intr-o inconstienta revoltatoare.Ce le vom lasa copiilor si nepotilor care, au si ei dreptul la viata nu-i asa ?Este uluitor sa vezi cata iresponsabilitate exisa ,chiar daca este vorba despre viata noastra ,a tuturor- inclusiv a jefuitorilor!
   Sa cerem televiziunii nationale sa transmita emisiuni despre rolul vital al padurii pentru ca sunt convinsa ca exista o gramada de indivizi habarnisti care, nu au invatat la scoala ca padurea inseamna viata.Si unii dintre ei se mira vara ca-i seceta -i-am vazut asta vara pe valea Bargaulu,spunand ca asa vrea Dumnezeu!Ar fi bine ca preotii din sate sa le explice oamenilor ca ,atunci cand vin calamitati nu e vina lui Dumnezeu ci numai si numai a noastra!Si cand tu vezi un arbore si nu esti capabil sa -l vezi ca pe un miracol dat de Cel de Sus,tu vezi doar ce bani faci daca-l tai,nu mai sunt cuvinte! ,
   Si ar fi interesant sa aflam cine a semnat contractul cu firma Schweighofer,ce mita a luat,ce prevede acel contract….Sper sa vina vremea cand, macelarirea padurilor doar pentru profit ,sa fie considerata crima impotriva umanitatii.

 • Câți tăietori de lemne austrieci, veniți cu drujba în România cunoașteți? A obligat sau obligă vreun austriac pe vreun român să taie vreun lemn și să i-l dea lui spre industrializare? Oare necazurile noastre le crează numai alții, noi fiind așa niște inocenți și bine intenționați de fiecare dată? Ieșiți din toate teoriile conspirației, priviți la ceea ce se întâmplă nostru, la cei ce cred că atunci când și ultimul copac va fi tăiat, când și ultimul pește va fi pescuit și ultimul urs va fi fost împușcat, ei vor putea să mănânce bani.

 • Tocmai ăsta era sensul întrebării. Ziarista lui Ioan Gură de Taur insinua că austriecii taie pădurile. Ori, prin gura Doinei Pană, Iohannis a dat un răspuns foarte inteligent. E drept că unii bistrițeni nu pot să-l priceapă.

 • Trebuie să-i acordăm o circumstanță lui Ioan. El ne spune că pădurile din Carpați le taie austriecii. Putea fi și mai rău. Gură de Aur putea să manipuleze cum că pădurile bistrițene le taie evreii, ungurii, Soros, țiganii. Românii, nu, niciodată. Păi ați văzut vreun arbore tăiat de Crețu?

 • Nu va mai strofocati atata. Padurile bistritene le taie administatia cum vrea si unde vrea. Astfel celula 2 si 3 de la Tarpiu se va face in mijlocul padurii din zona . Noi am spus-o am atras atentia si mai mult nu putem pt. ca nu suntem la bumbgi. Astfel si BN-ul va ajunge ca Mestecanisul lui Flutur din Suceava cu gropi de gunoaie in mijlocul padurilor. Ce scapa de Drujba nu scapa de gunoaie. Ma intreb ce zice comisia de MEDIU din UE.

  • Ei vezi pentru asta trebuie sa iesi la proteste nu pentru frustrarile lui Chereji! Nu am auzit niciodata sa organizezi un protest impotriva taierilor ilegale sau defrisarilor fara cap! Daca boii aia vor sa faca o asemenea tîmpenie pentru asta sa organizezi mitinguri de protest ca esti ecologist!

 • Doina, derForst schützt die Sradt vor den häufigen Südwestwinden ! =
  Doina, păzeşte pădurea orașului de vânturile frecvente din sud-vest !
  Ceea ce a vrut să semnifice eficienţa activităţii fostului ministru al Pădurilor şi Apelor prin implementarea Radarului Pădurilor şi a sistemului 112 pentru transportul de lemne, precum şi iniţiativele legislative care au avut consecinţe pozitive în lupta împotriva defrişărilor şi a tăierilor ilegale.

 • MARIONETA STATULUI PARALEL s-a dovedit încă o dată o pușlama cinică și disprețuitoare UN GUNOI GERMAN !

  • # Mult hashtag pentru nimc # – ești de-al nostru. Dă-i înainte că dai bine. Hai cu vidanja! Trăiască gunoiul bistrițean! Trăiască țara gunoită!

  • Conferința lui Iohannis ne-a arătat un lucru: că în România încă nu e totul pierdut. Caracatița pesedistă poate fi învinsă. Luați aminte!

 • Rabinule; ei vezi ca nu sti multe despre noi. Unde ai fost cand presa a aratat cum colegii de la PV in frunte cu TETCU, au fost la Tarpiu exact pe aceste probleme. Cu mitingurile e putin mai greu intr-o tara plina de asistati. Insa si tu poti sa ceri o autorizare la un astfel de miting si sa organizezi de unul singur asta. Si daca esti credibil sa vedem cati nepasatori scoti in strada. Iti dau raspunsul. Balan si inca vreo 10 vor fi prezenti. Din pacate acest neam se va trezi cand o sa-si bage pe foc izmenele si papucii. Ce ceri tu este greu de organizat. In mod normal este treaba de CSAT. Sti cum vine asta ?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS