Politică

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, la Bistriţa. Ce le-a transmis primarilor PLR (FOTO)

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului și candidat independent în cursa pentru Cotroceni, a făcut o vizită la Bistrița și în comunele Romuli și Sânmihaiu de Câmpie. El s-a întâlnit cu primarii trecuți la PLR, ”singura formațiune de factură liberală”, și cu conducerea județului.

Programul lui Călin Popescu Tăriceanu în Bistrița-Năsăud a început cu o vizită în comuna Romuli, a continuat cu întâlniri cu conducerea județului și primarii trecuți la PNM-PLR, cu o vizită la SC Elcom Cablaje SA din Viișoara și cu participarea la ”Ziua recoltei” în comuna Sânmihaiu de Câmpie. Tăriceanu a susținut o conferință de presă, după care a făcut o fotografie de grup cu membrii PNM-PLR Bistrița-Năsăud.

AICI și AICI imagini de la Romuli.

AICI imagini de la Elcom Cablaje.

AICI imagini de la Sânmihaiu de Câmpie.

”La Romuli primarul Monița m-a primit camaraderește și mi-a arătat ce a reușit să realizeze. Cred că sunt puține localități unde în perioada în care am fost prim-ministru nu s-a ridicat o școală, o grădiniță, nu s-au dotat și modernizat. Esența bunei guvernări este creșterea nivelului de trai al oamenilor. Mă bucur că am parte de o asemenea primire la Bistrița, unde avem și structuri locale puternice. Le mulțumesc celor au luat hotărârea să mi se alăture, să pornească la drum cu PLR, singura formațiune de factură liberală din țară. Regret ce s-a întâmplat cu PNL, care a renunțat la lunga sa istorie, abandonând liberalismul și trecând în familia populară ca să-l susțină probabil, alături de PDL și PMP, pe domnul Băsescu, un președinte eminamente distructiv ”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

La sosirea la Palatul Administrativ, președintele Senatului, care a venit însoțit de o serie de parlamentari și de fostul ministru al Finanțelor, Daniel Chițoiu, a fost întâmpinat de prefectul Ioan Țintean, președintele CJ Radu Moldovan, subprefectul Ovidiu Frenț și fostul ministru de Interne Radu Stroe.

Tăriceanu a fost așteptat de vicepreședintele CJ Dorin Popescu, consilierii județeni Mircea Mereuță și Mirela Cârcu, consilierii municipali Marius Armean și Gelu Muthi, șefa AJPIS Ani Bob, șeful Gărzii de Mediu Maxim Pop, de primarii trecuți de la PNL și PDL la PNM-PLR, care au purtat eșarfe albastre, de viceprimari și consilieri locali care au migrat în baza ordonanței de urgență.

Călin Popescu Tăriceanu a vorbit despre proiectul său ”România, a 7-a putere a Europei” și l-a atacat dur pe candidatul ACL, Klaus Iohannis.

”Problema majoră a României este lipsa de competitivitate, trebuie să investească în educație, sănătate, cercetare, inovare. Toată lumea spune că o țară e bogată prin aur, petrol, gaze, dar acestea sunt resurse epuizabile. Singura resursă inepuizabilă este cea umană. România e măcinată de certuri și scandaluri, băltește într-o nepăsare. Dacă aș fi pus în această situație, aş lua măsura taxei auto din nou, fără niciun fel de ezitare, pentru că eu vreau să susţin industria românească, nu să transform România în cimitirul de maşini vechi din Europa occidentală. Cred că am toate premisele să intru în turul 2, domnul Iohannis are câteva probleme care nu pot fi surmontate. În primul rând este impostura în care se află, de așa-zis liberal și om de dreapta. Nu e nici liberal nici om de dreapta, s-a dovedit că atunci când a fost ofertat de PSD să devină prim-ministru – perfect compatibil, nicio problemă. Când a venit ACL cu altă propunere, i s-a părut acceptabilă. Când era vorba să fie vicepremieri – de ce nu? Orice funcție i se oferă pentru parvenirea pe scara politică și socială, pentru dânsul e binevenită. Din punctul de vedere al moralei politice, știind că are un dosar la ANI, riscă să devină candidatul care dispare peste noapte, se evaporă peste noapte. Ar fiu fost corect din partea lui să spună foarte clar: nu pot fi candidat. Lucrurile astea atârnă greu. Gafele pe care le face zi de zi îl vor duce probabil să piardă în fața mea, iar în turul 2 sunt singurul care îl pot învinge pe Ponta, eu mă adresez electoratului de centru-dreapta. PSD poate conta pe un 40%, mai mult nu a reușit să obțină nici în trecut, așa cred că am prima șansă într-o confruntare cu domnul Ponta. Merg la câștig”.

El a adăugat că scandalurile interne afectează PSD și că în 2016 ”USL e greu să fie refăcut în forma în care a fost”, dar că ”pentru echilibrul politic o contribuție liberală este esențială iar un monopol al puterii de către PSD nu este beneficiă pentru România”.

”Domnul Tăriceanu este un vechi prieten al nostru, toată lumea spune că într-o perioadă de glorie a economiei românești, când a fost prim-ministru, am dus-o cel mai bine. Sperăm ca acele vremuri să se întoarcă. Avem alături de noi toată pleiada de primari, sunt ai noștri, ai PLR”, a spus vicepreședintele CJ Dorin Popescu.

Reamintim că în PNM-PLR s-au înscris primarii Traian Simionca (Livezile), Ioan Monița (Romuli), Eugen Bența (Poiana Ilvei), Dumitru Bendean (Miceștii de Câmpie), Ioan Mate (Sânmihaiu de Câmpie), Ioan Cămărășan (Silivașu de Câmpie), Ioan Dedean (Șieuț), Vasile Dologa (Tiha Bârgăului), Dumitru Tomșa (Urmeniș) – toți de la PNL, Toma Someșan (Mărișelu), Gheorghe Bălăjan (Dumitra) – ambii de la PDL.

CLICK PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII!

1 grup susinatori tariceanu 2 sustinatori tariceanu 3 vizita tariceanu 4 vicita tariceanu 5 primari plr 6 conf tariceanu 7 tariceanu 23 oct 8 popescu tariceanu mereuta

15 comentarii

 • saracii primari mie mile de ei cum le-a pus armean tabla la gat :))))) ca pe vremea lui ceasca :))) doar sa isi pastreze tinti si acolitii lui locurile caldute de sub fundulete :)))

 • Vai,ce jalnici sunteti ! Noo Tintene,sa sti ca ai facut o treba buna !
  Cu asa echipa,numai unul si unul,nu ai cum sa nu castigi alegerile
  prezidentiale.Expresia fetei la Mereuta spune tot despre sansele voastre.
  Duca-va unde v-a duce dracu,numai sa nu v-a mai vad ca-mi vine sa
  vomit.

  • Daca te uiti la PLR-ul asta,de la nivel judetean pana la nivel national,s-au aciuit toti frustratii.Aproape toti sunt in varsta si nu mai au,cronologic,sansa de a mai accede la putere.Dupa “extirparea” drepturilor date de PSD,cu balele curgandu-le,avizi de putere si privilegii,au infiintat un apendice al PSD-ului pentru a primii si ei o ciozvarta la masa bogatilor.Pacat!

 • Tariceanu “5 neveste” este labil psihic.Cum ar putea asta sa conduca Romania când nu si-a putut conduce prohabul pantalonilor?

  • Tariceanu a declarat la Bistrita ca-si doreste fotoliul de la Cotroceni intrucat intentioneaza sa se insoare a 6-a oara si-si doreste o nunta la palat.A venit aici pt a-si tocmi nasi,cavaleri de onoare,taroste,fotograf si ceterasi.

 • “Prezentăm astăzi câteva dintre faptele „de arme“ ale lui Rudas Ernö, partenerul de afaceri al premierului Tăriceanu vreme de mai bine de patru ani. În loc să renunţe la colaboarea cu spionul ungar, dezvăluită de noi, premierul Tăriceanu a continuat legătura otrăvită cu Rudas Ernö cel puţin doi ani după ce a devenit primul-ministru al României.”
  http://www.ziaristionline.ro/2011/08/09/trecutul-spionului-rudas-erno-partenerul-si-de-afaceri-al-premierului-tariceanu-toti-spionii-unguri-ai-premierilor-romani-ii/

 • Cum pusca mea vrei tu sa-l invingi pe Ponta când directiva PLR pt alegatori este sa-l voteze pe acesta(Ponta) in turul II?Esi mincinos ca el!

 • Domnul Calin Popescu Tariceanu este persoana ideala care trebuie sa ocupe functia de presedinte al Romaniei datorita faptului ca a fost singurul care ia tinut piept permanent lui Basescu , pentru faptul ca in perioada 2004-2008 cat a fost premier tara a cunoscut cea mai buna perioada de la revolutie incoace, si faptul ca proiectul ,, Romania a saptea putere a Europei” este unul din cele mai bune proiecte create pentru dezoltarea acestei tari tocmai de aceea Calin Popescu Tariceanu merita sa fie presedintele Romaniei.

  • Ii dau dreptate doamnei in cele citate mai jos:
   „Călin Popescu Tăriceanu ne-a povestit o oră amintiri din epoca în care era premier, o perioadă în care a risipit banii publici fără pic de discernământ în pragul unei crize mondiale majore, a pus taxă auto ca să ne cumpărăm maşini noi, cică, uitând că nu toţi avem bani de colecţionat autoturisme precum premierii României şi că unii dintre noi preferăm o maşină veche, dar care să meargă în locul uneia noi, făcută de mântuială în uzinele româneşti şi care te lasă în mijlocul drumului.”

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS