Actualitate

Pretențiile USR PLUS în privința funcțiilor de conducere din Prefectură

Președintele USR Bistrița, viceprimarul Călin Stan, scrie într-o postare pe Facebook, care sunt pretențiile Alianței USR-PLUS în ce privește funcțiile de conducere de la nivelul Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud.

”În urma negocierilor desfășurate în cadrul coaliției de guvernare PNL-USRPLUS-UDMR, la nivel național, s-a ajuns la concluzia că PNL, ca principal partid de guvernământ va numi 23 de prefecți și 47 subprefecți, USR PLUS s-a calificat pentru un număr de 14 prefecți și 28 subprefecți, iar UDMR-ului îi revin 5 prefecți și 10 subprefecți.

Având în vedere că, USR PLUS dorește să își respecte angajamentele din programul cu care a intrat la guvernare, facem precizarea că, pentru județul Bistrița-Năsăud, USR (parte a alianței USR PLUS) nu este de acord cu numirea a încă unui subprefect, deoarece această numire ar împovăra bugetul cu plata unui salariu în plus, la care s-ar adăuga și alte cheltuieli, legate de funcționarea cabinetului acestuia.

Sigur că, organigrama unei prefecturi prevede posibilitatea existenței a unui prefect și a doi subprefecți, dar, având în vedere că, Instituția Prefectului BN a funcționat până acum cu un prefect și cu un singur subprefect, nu vedem oportunitatea legală, potrivit căreia ar trebui să fie angajată încă o persoană, pe un post de subprefect, decât dacă se dorește satisfacerea unui moft sau se onorează astfel o înțelegere politică între partide, lucru cu care nu suntem de acord.

În sprijinul argumentației noastre mai facem precizarea că, județul Bistrița-Năsăud este unul dintre județele mici ale României, cu o economie de mijloc. Populația aptă de muncă a județului a scăzut dramatic prin îmbătrânire, dar și prin numărul celor plecați în străinătate pentru a câștiga o pâine, numărul acestora, se pare că, ar trece de o treime din numărul total al cetățenilor adulți, astfel că numirea a doi subprefecți ar trimite în derizoriu eforturile noastre de recuperare a democrației și a principiilor pentru care am venit la guvernare.

Subliniem faptul că, USR a luptat pentru transparentizarea administrației publice locale, pentru integritate și corectitudine politică, astfel că ne considerăm îndreptățiți ca în urma negocierilor, la nivelul județului Bistrița-Năsăud funcția de prefect sau de subprefect să fie atribuită USR PLUS. Dar, fără ca acest drept al nostru, câștigat prin rezultatele electorale și întărit la masa negocierilor să prejudicieze prin împovărare financiară bugetul”, a scris Călin Stan.

https://www.facebook.com/CalinStanUSR/posts/819675978588339
Etichete

11 comentarii

 • Bravo Caline!!!! Asa te vreau!!! Poate nici prefect nu ar trebui sa fie la cat suntem de neinsemnati ca judet… eu as reorganiza si as lasa 7-8 prefecti zonali in toata Romania… mai decongestionam si noi bugetul!!!
  Scri la final ca o sa va revina voua functia de prefect si subprefect in BN, din cate vad si din cate am trait… astia sunt in stare sa va dea functia de prefect si subprefect (ca asa s-au inteles), dar sa mai creeze inca o functie de prefect cu 2 subprefecti si pentru oamenii lor!!!

 • Da cu procentul pe care l-ați obținut la locale și la parlamentare (rezultat care tinde spre zero) aveți dreptul să solicitați postul de prefect sau de subprefect, pentru o persoană la fel de necalificată, fără habar de administrație, ca și cel care se află deja, fără nici un merit decât acela de a fi tras sfori și a încălca principiile democratice, pe postul de viceprimar

 • Băiete, jos pălăria! Asta aștept de la USR PLUS, faceți ceea ce ați promis, iar peste 4 ani veți avea rezultate foarte bune, oamenii vor vedea acest lucru. ȚINEȚI-vă morțiș de OBIECTIVELE propuse, nu dați înapoi, exact datorită acestui fapt v-am votat! Fiți diferiți de hoiturile de partide care au nenorocit țara timp de 31 de ani. Nu vă luați duși de val, nu vă lăsați furați de beția puterii, puneți mai presus de toate obiectivele asumate, care vizează România și modernizarea sa, puneți în centrul deciziilor voastre cetățeanul și nevoile sale, așa veți câștiga și voi și țara! Să vă țină năravul și tentația, mult, mult succes! Nu vă lăsați atrași de relele în care au îmbătrânit celelalte două partide arhicunoscute! Avem nevoie de o restrângere a aparatului bugetar, a instituțiilor și a UAT-urilor și nici într-un caz de extindere ale acestora. Succes, fiți onești, corecți și de partea noastră, iar noi, dacă veți face treabă, peste 4 ani vom fi cu voi!

 • USR- nu va lasati la coruptii din PNL. Fortati-le mana sa faca reforme in statul roman. Daca o sa va ameteasca de cap cu conceptiile lor despre politica va garantez ca la urmatoarele alegeri nu mai prindeti parlamentul. Vorbesc ca si un fost votant al PNL-ului pana in 2012 si care am votat a 2 -a oara USR- ul. Daca USR-ul se va bate acesti 4 ani sa faca reforma statului roman si va si reusi in mare parte (PNL-ul se va opune cat va putea-are interese de clanuri locale), la urmatoarele alegeri va iesi pe primul loc si poate prinde si presedintele. Succes d-le Calin, nu cedati nimic si fortati reforma si in CJ si primarii.

 • Nea Ioane , prefectul e un fel de guvernator , reprezinta guvernul in judet si este NUMIT de guvern.In cazul de fata va fi numit in functie de negocierile dintre partidele aflate la guvernare.Deci , teoretic prefectul poate fi de la oricare din cele trei partide aflate la guvernare .In ce priveste presedintele Consiliului Judetean , acesta este ALES prin votul liber exprimat al cetatenilor din judet si este cunoscut nominal dupa alegerile locale.In cazul de fata este de la o formatie aflata in opozitie. Nu , nu au aceleasi atributiuni , desi imi face si mie impresia ca uneori se ocupa amandoi de anumite aspecte ale vietii publice in timp ce de altele nu se ocupa niciunul.Cred ca v-ati lamurit cat de cat.

  • Nu îți face doar impresia ca se ocupa și președintele CJ și Prefectul de aceleași lucruri!
   Exact asa și este!!! O comunitate mica, ce ai vrea? Exact asta propuneam mai sus, comasarea prefecților sa aibă în gestionare zone, nu județe! 7 – 8 arhisuficienti!!!

 • Daca vrem sa reducem cu adevarat povara fiscala a statului prost si idiot atunci se impune desfintarea de urgenta a tuturor Consiliilor Judetene de pe teritoriul Romaniei. Sa vedem si ce rol il are ADI, deseuri, ADI canal + apa, ADI Turism. Oare ce s-au facut inaintasii nostri sasii, de ex. cand au tras apa si canalizarile in cetatile Transilvaniei. Tot cu ADI-urile au lucrat ? Sa nu mai vorbim de Cons. Judeteni si toata floarea ce vestita a apartatului politico-administrativa de spatiile care trebuie intretinute, incalzite si care au devenit un loc de balcareala si meciuri politice intre partide. Sa nu mai vorbesc de inutilitatea atator Primarii comunale care nu au bani sa plateasca nici ilu,inatul comunei, in schimb si-au turnat salarii primarii si vice primarii ca de la ei de pe mosie. Reorganizarea teritoriala pe Euro-Regiuni si injumatatirea primariilor comunale este o urgenta . Pulimea romaneasca va intretine ca niste fraieri sa aveti voi unde sa va schimonositi si sa va umpleti jaburile cu bunatati si salarii babane. Aceste CJ-uri sunt niste ramasite (apendice) puruioase mostenite de la regimul comunist si trebuie urgent desfintate. Iata cum ar ajunge banii pt. majorarile cu 40% a pensiilor amaratilor de pensionari.Deabia atunci putem spera in ROMANIA NORMALA pe care ne-a promis-o Presedintele IOHANNIS.

 • Și, neapărat, este un drept al USR+ câștigat prin rezultatele electorale și întărit la masa negocierilor ca filiala USR BN să furnizeze parfumurile, cremele de zi si de noapte și fardurile pentru toți functionarii publici din județ. Acest lucru va fi făcut prin înlocuirea altor furnizori, fără ca să se prejudicieze prin împovărare financiară bugetul.

 • Z bistritene. Totul a devenit legal dupa ce instanta m-a absolvit de platitul unei amenzi simbolice de 1.000 lei Ei sunt ilegali, cei de la Urbanism + juridic si toata Primaria care se afla in CF-ul meu cu inscrisuri frauduloase. Asa ca sti ce o zis DABIJA ? Culca-te linistit totul este legal si situatia este sub contol. Nu mai am nevoie de autorizatia lor, ba din contra o sa imi recuperez si banii cu dobanda la zi. Pe tine te sfatuiesc sa te vaccinezi nu te COVID ci de impostura si invidie si rautate.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.