Actualitate

Prima școală construită la Bistrița după Revoluție, în plin proces de modernizare

O școală unde au învățat zeci de generații este în plină modernizare în această perioadă. Cu bani europeni vor fi aduse la standarde actuale nu doar clădirile, ci și sălile de sport, terenurile de sport, curtea școlii și spațiile verzi, anunță viceprimarul Cristian Niculae.

Într-o postare pe Facebook, el menționează că investițiile în educație și infrastructura școlară reprezintă ”o prioritate” pentru el și reamintește că 25,5 milioane de euro se vor investi în Bistrița în următorii doi ani din fonduri europene și guvernamentale pentru modernizarea și reabilitarea a 6 școli și 2 grădinițe.


”Voi supraveghea atent aceste lucrări pentru că îmi doresc ca elevii noștri să aibă cele mai bune condiții”, scrie viceprimarul.

Școala Gimnazială ”Lucian Blaga” a fost înființată în anul 1990 sub titulatura de „Școala Generală nr. 5”. Noua construcție școlară de pe strada Garoafei, nr. 8 s-a inaugurat în noiembrie 1993 și a fost prima școală construită în județul Bistrița-Năsăud după revoluția din decembrie 1989 și una dintre cele mai mari și mai moderne construcții școlare din țară.

În anul 2000, la 10 ani de la înființare, școala și-a schimbat denumirea în Școala Generală „Lucian Blaga”, iar din anul 2012 se numește Școala Gimnazială  “Lucian Blaga”.

”Prin  arhitectura specifică și plasarea ei într-un spațiu pitoresc la marginea orașului Bistrița, lângă apa Bistriței, prin numărul mare și diversitatea spațiilor de învățământ ca și prin dimensiunile complexului sportiv și ale curții interioare, Școala Gimnazială „Lucian Blaga” rămâne unică în peisajul unităților școlare din județ și din țară”, scrie pe site-ul unității de învățământ.

16 comentarii

 • Era si timpul sa se investeasca in educatie.
  Este foarte bine ca educatia este prioritara in investiile orasului!
  Succes in toate actiunile pe care le intreprindeti!

  • Educatia e baza unei societati!
   Ideea de a investi in educatie, e una constructiva!

   Asa se face !

 • O școală care îmi aduce foarte multe amintiri. Am crescut acolo alături de o generație de colegi frumoși și fiecare dintre noi au ajuns ceva în viață.
  Ai carte, ai parte. Asa se spune iar profesorii noștri au făcut tot ce a ținut de ei pentru ca noi să avem parte!!
  Mă încearcă sentimente de regret când văd clădirea dezgolită dar în același timp sunt plină de bucurie cand stiu cat de frumoasa o sa fie.

 • Daca vrem copii destepti, hai sa le oferim conditii „destepte”.Sistemul educational meritq asta! Felicitari administratiei locale! Orasul arata tot mai bine!

  • A multumi unui politician ca face scoli , spitale, drumuri … e ca si cum ai multumi unui ATM ca iti da bani 🙂

 • Bravo! Deci totuși se face. Minciunile celor care spun ca nu se face sunt demontate in fiecare zi.
  Bravo inca o dată!
  PS. Și NU este singura scoala reabilitată.

  • Eu știam ca a fost construita înainte de revoluție și data în folosință chiar în 1990! Mai lăsați lauda și vedeți de înconjurați șantierul care este acum ca prafuiti vecinii.

 • Ce fain! Este nice sa auzi lucruri bune despre liceul la care ai învățat! Și mai ales ca se reabilitează.. acolo era nevoie de mult timp de o reabilitare atât exterioara cât și interioară!

 • Avem nevoie de scoli, avem nevoie de educatie. Bistrita are traditie in invatamant, Bistrita a avut si are dascali de exceptie, copii talentati si muncitori, care duc mai departe traditia si prestigiul invatamantului bistritan si nasaudean. Felicitari pentru grija si implicare dl Cristian Niculae. CEA MAI BUNA INVESTITIE.

 • Un proiect minunat! Felicitări, domnule viceprimar pt. implicarea de care dați dovadă pentru ca Bistrița noastră să se dezvolte! Mult spor la munca!

 • Este un lucru măreț ca investiți în educație! Atâtea lucruri nu s-au mai realizat demult în orașul nostru! Felicitări pentru implicare!

 • Mai răspândiți răspândacilor, mai răspândiți! Când apar la comentarii nume feminine unele după altele, ca un nor de curci bete, ridicând în slăvi numele și dorințele vițelui, poți să fi sigur că e în misiune echipa de campanie a lui Niculae condusă de inegalabilul om de afaceri și de imagine pe bani publici Solcan.

 • Puteti sa stati si in cap ciumatilor rosii ,ca o sa dispareti ca ciupercile otravitoare .Dupa ce v ati dublat salariile si odata cu ele ati dublat preturile si inflatia,mergeti voi sa lucrati la renovarea scolilor,gandaci comunisti ce sunteti!!

 • cand a declarat chelnerul (mentorul vicelui rosu) ca in sfarsit sunt salarii decente in consiliul jud si prin primarii,pe noi nu ne a anuntat ca o sa traim mai prost si ca o sa platim mai mult ca sa le asiguram veniturile nesimtite!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS