Actualitate

Administrația locală face scuar la Ghinda, sătenii trimiși să ia singuri țigla de pe căminul din Slătinița

Reprezentantul satului Ghinda în Consiliul Local Bistrița, Ioan Someșan, a cerut, la ultima ședință, ca administrația locală să aibă în vedere și căminul cultural din această localitate care se degradează în urma ploilor care intră prin țigla spartă.

”Despre căminul cultural din Ghinda am discutat cu domnul Dorel Cosma, am înțeles că s-a discutat și cu directorul de cămin, dar nu știu dacă s-a început ceva. Vă spun că deja că plouă înăuntru, căminul se degradează și pur și simplu o clădire care este utilă se duce pe Apa Sâmbetei. Ceva trebuie făcut pentru că acolo s-ar putea desfățura multe evenimente: botezuri, nunți, înmormântări și așa mai departe”, a spus avocatul Ioan Someșan.

Primarul Ovidiu Crețu a spus: ”Referitor la căminul cultural, tocmai scoatem țigla de pe căminul cultural Slătinița și discutați cu domnul Pop, vă înțelegeți și poate dați o mână de ajutor și dumneavoastreă, și ei și poate facem cu țigla reparații la acoperișul din Ghinda”.

Din sală, Maftei Pop, delegat sătesc la Slătinița, a țipat: ”Țigla-i foarte bună, domnu primar! Îi foarte bună”.

Cartierele Ghinda și Slătinița sunt printre cele mai vitregite dintre toate localitățile componente ale orașului. Dacă Ghinda nu are canalizare, Slătința e lipsită și de o rețea de apă curentă. De asemenea, drumurile din aceste sate sunt multe neasfaltate, iar ploile din ultima perioadă au spălat și piatra pusă anul trecut.

La ultima ședință, cea din 30 mai a.c., aleșii locali au aprobat un proiect prin care să fie realizat un scuar la Ghinda cu bani europeni.

”Obiectivul general al proiectului este reconversia funcționala a unui teren neutilizat/ degradat din municipiul Bistrita, în localitatea componentă Ghinda și transformarea lui în zonă de agrement și petrecerea timpului liber pentru comunitate, cu impact benefic asupra mediului – reabilitare terenuri degradate, stabilizare, vegetare”, se arată în descrierea lui.

Astfel, va fi amenajat un teren, va fi creat un spațiu verde, alei pietonale și va fi montat mobilier urban. Valoarea totală a proiectului este de 1.046.642,66 lei, din care: 1.025.709,80 lei reprezintă asistența financiară nerambursabilă. Durata de implementare a proiectului este de 21 de luni.

Foto: Cămin cultural Slătinița

1 comentariu

  • Ba putorilor ! Vorbiti ca vi sparta tigla si sa vina primaria sa vo puna! Sasii daca ar fi asteptat si ei mila altora acuma ati fi stat in cur pe iarba si nici macar un camin de o nunta nu ati fi avut, neam de asistati plangaciosi si puturosi. Sa va fie rusine cu delegat cu tot. Sarepurile ti le pui singuri bree !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS