Actualitate

Primăria Bistrița înlocuiește ”o Mobră” cu ”un Mercedes”

Municipalitatea a alocat 3,7 milioane de lei de la bugetul pe anul în curs pentru înlocuirea unei ”relicve” din 1968, diferența ”ca dintre o Mobră și un Mercedes” urmând să se vadă în cei aproximativ 50 km de drum care vor fi asfaltați anual. Este vorba de achiziționarea unei stații de moderne de producere a mixturii asfaltice, care va fi folosită de DSP.

Primarul Bistriței, Ioan Turc, a precizat în ședința Consiliului Local de aprobare a bugetului pe 2021 că actuala stație, ”o relicvă din 1968 care trebuia înlocuită de mult”, produce 2,17 tone de mixtură asfaltică pe oră, în timp ce stația care va fi cumpărată va realiza 40-60 de tone pe oră.

”Ne propunem nu să asfaltăm electoral, în ultima clipă, ci să derulăm un program sistematic, constant, de modernizare a drumurilor. Am putea asfalta până la 50 km/an. Este o diferență ca dintre o Mobră și un Mercedes. Nu putem face performanță cu această stație veche, ci doar să avem în continuare costuri mari și ineficiență”, a spus Ioan Turc.

Viceprimarul Sorin Hangan a menționat că, odată cu folosirea noii stații, se va face o economie de 700.000 de lei pe an, ceea ce înseamnă că investiția se va amortiza în cinci ani.

Sorin Hangan a spus că Primăria Bistrița nu intenționează să concureze firmele care se ocupă cu asfaltări, dar că reducerea timpului de așteptare până la modernizarea efectivă unei străzi, datorită faptului că nu s-ar mai derula proceduri de licitație îndelung contestate, este un lucru foarte important.

Consiliul Local Bistrița a aprobat joi bugetul orașului pe anul în curs.

https://www.facebook.com/primariamunicipiuluibistrita/videos/224445756144014

6 comentarii

 • Mai conteaza si calitatea asfaltarilor, nu doar numarul de km. Toata lucrarile de asfaltare facute pana acum de primarie in regie proprie au fost facute in bataie de joc, la o calitate execrabila.
  Chiar si cu alte firme s-a asfaltat in bataie de joc: orice om normal la cap vede bataia de joc cu care s-au asfaltat strazile anul trecut inainte de campania electorala. Am ajuns in situatia in care Radu Moldovan pune in toate catunele asfalt de o calitate mai buna decat in municipiul resedinta de judet!

 • Bey frate, adevărat grăit-ai despre consiliera cu bideul! M-a convins rapid să nu mai votez cu Turc în veacul vecilor. Nici eu nici toată familia mea. Bună treabă a făcut primarul aducând-o lângă el și încredințându-i comunicarea cu cetățenii ! Poate să se plimbe de acum ca titirezul cu mercedesul prin oraș cu mititica Pauker în dreapta. N-o să-i ajute la nimic. Dacă mai vrea un mandat să se apuce de pe acum să-și aducă votanți de la Rodna și să le facă vize de flotant.

 • Progresul tehnic trebuie sa primeze.Instalatiile vechi si tehnologiile invechite trebuie inlocuite asa cum se inlocuiesc aparatele electrocasnice cu altele din noua generatie : mai usoare , mai fiabile , avand clasa energetica ridicata. Cat despre anii in care instalatia se amortizeaza , este clar ca este o prezumtie care tine cont de cantitatea de mixtura asfaltica ce poate fi realizata intr-un anumit timp si care ramane la nivel de prezumtie daca nu se utilizeaza corespunzator. Cetatenii care locuiesc in zona de functionare ar trebui sa fie cei mai multumiti , daca respectiva instalatie va polua mai putin (mediul din jur). In rest , calitatea mixturilor asfaltice va fi buna daca se vor respecta retete utilizate in alte tari (de referinta) si va depinde la fel de mult de calitatea deservantilor. Iar daca asfaltul (de foarte buna calitate) livrat , va ajunge sa fie turnat pe ploaie , pe suprafete murdare sau amorsate in dorul lelii , toti cititorii care sunt cu „scaun la cap” isi pot da seama fara alte explicatii ca viitoarea (noua) statie reprezinta doar o simpla veriga (desi foarte importanta) in lantul complex al asfaltarii.

 • De obicei cand se compara doua obiecte , doua fenomene etc. acestea trebuie automat sa apartina aceleasi clase , altfel comparatia este deplasata si fara relevanta. O „mobra” din clasa motoretelor nu se poate compara cu un automobil , indiferent de marca. Pe vremea presedintelui Emil Constantinescu circula o vorba de duh ramasa (poate) in amintirea unora si care spunea cam asa: „Nu-i secara ca ovaz / Nici Basescu ca Duvaz !” Comparatie ca lumea , nu vi se pare ?

 • Esenta nu e ce spune ci ce ascunde aceasta expresie!
  Acest primar Turc a incercat sa faca o asemanare plastica fix sa justifice o investitie pe care el o crede perfecta!
  Consider ca cirgula, cu sau facra acesta statie de asfaltare IN BISTRITA NU SE VOR ASFALTA MAI MULTE STRAZI DECAT SE ASFALTA PANA ACUM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  cine se baga in pariu cu mine????
  te bagio jony bideu?
  PS Primaru asta, in urmatoarea baie o sa inlocuiasca gresia cu asfaltul!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.