Actualitate

Primăria Bistrița le cere școlilor măsuri ”de bun simț” pentru economii la energie

Primăria Bistrița va elabora un plan de reducerea cheltuielilor cu energia pentru clădirile proprii, dar și pentru școlile din municipiu. Acesta este în curs de elaborare și va fi anunțat în perioada următoare, a declarat primarul Ioan Turc într-o conferință de presă.

”Am să pun la dispoziție un document discutat cu colegii din Primărie și care va fi anunțat în cel mai scurt timp. Pe componenta de iluminat public, vom scurta perioada de funcționare a iluminatului public. Îl vom porni mai târziu și îl vom opri mai devreme. Am luat măsuri în ce privește economisirea energiei electrice și termice în toate clădirile Primăriei. Cu privire la școli, nu am cum să merg pe această soluție. Sunt școli în reabilitare și celelalte școli funcționale sunt aglomerate. Nu înseamnă că școlile nu pot face economie. Am văzut situații în care caloriferele erau fierbinți și geamurile deschise. Inclusiv prin măsuri de bun simț poate fi economisită energia”, a spus primarul într-o conferință de presă.

Edilul a menționat că sunt șantiere în mai multe școli. Se lucrează la Liceul Tehnologic de Servicii, la Grădinița cu Program Prelungit nr. 3 și Creșa nr. 3, la Școala Gimnazială nr. 1, la Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil”, la Liceul de Muzică ”Tudor Jarda”. Au fost recepționate reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale nr. 4 și a Școlii Gimnaziale ”Lucian Blaga”.

Sunt în curs de realizare documentații pentru lucrări la Grădinițele nr. 7, 10, 12, 13, 17, ”Dumbrava Minunată”, ”Căsuța cu Povești”, ”Trenulețul Veseliei”, la cele din Sărata,Școala Gimnazială clasele V-VIII a Colegiului Național ”Andrei Mureșanu”, Școala Gimnazială ”Avram Iancu, Școala Gimnazială Sigmir, LPS, corpul B, Liceul Tehnologic Agricol, InfoEl, etc.

2 comentarii

  • Inchide scolile primare …da’ nu cumva sa te atingi de mugetari si de confortul lor.Guristul politruc e in stare sa tina copiii in frig si intuneric .

    8
    2
  • Mă întreb,oare la începutul anului școlar mai aveți,,bun simț ” să nu participați? Nu de alta dar, aș învață copiii să vă fluiere, așa cu bun simț!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS