Actualitate

Primăria Bistriţa le face parcare penticostalilor pe un teren de sport. Cei din zonă sunt revoltaţi

Supărare mare, joi, la prânz, pe Aleea Trandafirilor din Bistriţa unde mai multe persoane au blocat lucrările de montare a unei bariere la intrarea pe un teren de sport amenajat între blocuri. Oamenii ştiau una şi bună: că Primăria Bistriţa va desfiinţa terenul şi va face o parcare pentru limuzinele penticostalilor care au biserica în preajmă, situaţie cu care ei nu sunt de acord şi basta.

Eugenia Someşan susţine că în anul 1974 când s-a mutat în zonă, pe locul în care se află acum terenul de sport era numai noroi. „Locatarii din zonă – Emil Olteanu, acum decedat, domnul Gheorghe Petruţ, Someşan, Conon, mai mulţi care am avut copii, toţi am pus mână de mână şi am tras primul strat de asfalt şi am amenajat teren de sport pentru copii. S-a făcut şi pantinoar, copiii s-au simţit bine. Acum cinci ani, înainte să ajungă domnul Creţu primar, au mai turnat un strat şi au pus o tablă pe care scria Loc de joacă. Acum au luat-o, au dat-o jos”, a declarat doamna Someşan, convinsă că tabla dată jos e primul semn că locul de joacă va dispărea.

De altfel, ea a făcut şi o mică anchetă printre muncitorii care au venit încă de miercuri să lucreze în zonă şi a aflat de la ei că s-ar face o „parcare pentru pocăiţi”. De altfel, muncitorii de la Direcţia de Servicii Publice au şi dat jos câteva borduri şi au realizat un acces pentru maşini, ceea ce a întărit convingerea doamnei că teoria ei este bună.

O altă doamnă, la fel de revoltată, Livia Griga a spus că mai întâi, muncitorii de la Primăria Bistriţa au montat garduri de sârmă în dreptul porţilor pentru ca mingile aruncate de copii să nu ajungă să spargă geamuri.

„Aseară, am văzut ce se întâmplă, că au turnat aici să pună barieră. Cum să se pună barieră? Au zis că vin pocăiţii şi intră cu maşinile. Nu ne-a cerut nimeni acordul. De două săptămâni tot lucrează aici şi ieri am auzit că va fi parcare. Cum să fie parcare? Noi plătim parcările de reşedinţă cu 120 de lei de an, dar nu am venit niciunul să intrăm cu maşinile pe teren tocmai ca să se joace copiii”, a declarat Livia Griga.

Iată ce au mai declarat şi alţi locatari din zonă:

Alina Jigmond:  „Dintotdeauna aici a fost spaţiu de joacă. Muncitorii care au lucrat miercuri aici ne-au spus că se face o parcare pentru Biserica Penticostală Sfânta Treime. Este Biserică Ortodoxă peste drum de Apollo. Nu a cerut nimeni să se strice spaţiul de joacă de pe Crinilor ca să vină ortodocşii la biserică. De ce pentru penticostali trebuie să se strice un spaţiu de joacă? Şi aşa parcul e în renovare de trei ani, nu ai unde merge cu copiii. Pe spaţiile verzi s-au făcut blocuri sau pavaje. Toate sunt numai pentru construcţii”, a spus ea.

Vasile Moţoc: „Pentru acest teren de sport am luptat foarte mult. Comuniştii ni l-au lăsat pentru copii. A venit regimul nou şi toţi au dat năvală să construiască blocuri şi parcări. Oare penticostalii nu mai pot veni cu Biblia sub braţ ca până acum, nu mai pot să fie modeşti?”

Eugenia Someşan: „Eu am întrebat şi muncitorii ne-au zis că fac parcare pentru Biserica Penticostală şi pun barieră ca să nu mai intre nimeni. Au venit de dimineaţă, au scos bordurile şi au turnat beton. Şi au spus clar: ca să aibă pocăiţii unde-şi parca maşinile. Eu am fost prima care am sărit când am văzut că vin cu bariera”.

Mihaela Buţiu: „Toţi copiii au învăţat aici să se dea cu rolele şi cu bicicleta. E inadmisibil ca Primăria să ne ignore pe noi care suntem majoritari şi care locuim zi de zi aici pentru nişte interese private. Le e lene (penticostalilor -n.r.) să facă doi paşi în plus de pe Decebal sau de acolo unde sunt alte locuri de parcare? Ne-am interesat şi am aflat că despre asta este vorba. Suntem foarte revoltaţi”.

Contactat în legătură cu acest subiect, primarul Ovidiu Creţu a declarat că terenul de sport nu va fi desfiinţat, dar a confirmat faptul că se va amenaja şi o parcare pentru Biserica Penticostală Sfânta Treime.

„Terenul de sport nu va fi desfiinţat. Vom permite să se parcheze aici maşini, în special cele ale membrilor Bisericii Penticostale, însă doar duminica între 10.00 şi 12.00, nu mai mult. Punem barieră ca să nu parcheze alţii în restul săptămânii. Se practică metoda şi în alte ţări. Oamenii aceia (penticostalii – n.r.) nu au unde să-şi parcheze maşinile. Ajung cu ele în biserică”, a spus Ovidiu Creţu. Întrebat dacă Biserica Penticostală va plăti municipalităţii o taxă pentru utilizarea parcării, primarul a spus că nu. „Nu, nu va plăti nimic”, a declarat el.

Totuşi, locatarii din zonă sunt decişi să-i împiedice pe angajaţii Primăriei Bistriţa să continue lucrările. Joi la prânz, aceştia au strâns tot şi au plecat.

Cristiana Sabău

parcare 9 parcare 2 parcare 3 parcare 4 parcare 5 parcare 6 parcare 7 parcare 8

24 comentarii

 • vedeti prieteni ca se adevereste ce am spus in mai multe comentarii , la diferite articole [ultimul este cel cu marsul astora] ca: astia [pocaitii] si o alta categorie sociala va imparti lumea , ca se inmultesc intr-un ritm rapid . astia vor avea mai multe drepturi si alte facilitati , in comparatie cu noi[ceilalti] . de ce asta ?? fiindca devenimi din ce in ce mai putini , si in consecinta mai neimportanti si inutili . unde inutili ?? la alegeri fratilor, la alegeri. pai voi ce credeti ??? ca darurile se fac asa pe ochi frumosi ??? nu mai visati . treziti-va !!

 • ar putea sa foloseasca acest teren pentru parcare doar 2 ore,cat timp au oamenii aia slujbe,e drept ca sunt multi si sufoca parcarile din tot decebalul,nu trebuie aruncat cu pietre in ei pentru ca sunt pocaiti,fiecare cu ale lui credinte,dar ce este adevarat…ca primarul nostru drag trage catre aceasta religie…o mana o spala pe alta,el le face parcare,ei voteaza….ca doar nu credeti ca functioneaza altfel….
  dar sa se mai gandeasca la parcari si in alte zone unde nu gasesti un loc veci…gen odobescu…nu sa sacrifice terenuri de sport pentru interese personale…
  pentru asta eu nu o sa il mai votez veci!
  si nu numai pentru asta………

 • Locuiesc in aceasta zona de peste 40 de ani iar terenul care este in litigiu totdeauna a fost teren de joaca pentru copii.Dupa ridicarea „Bisericii bogatasilor „penticostali toata zona a fost acaparata de limuzine care mai decare ,mai fitoase,mai bengoase,ostentativ etalate.Consider ca drept-credinciosii acestei confesiuni,pou veni si pe jos sau cu mijloace de transport in comun, la chemarea lui Dumnezeu.

  • Bunica – inteleg supararea ta dar mai bine indreapta-ti gandurile spre Dumnezeu si pocaieste-te daca vrei un loc de veci in rai. Dumnezeu nu-i obligat sa duca pe toti oamenii in rai daca ei nu tin cont de ceea ce vrea Dumnezeu. Pocaita este obligatorie pentru toti oamenii dar o practica cei ce doresc sa fie pe placul lui Dumnezeu. Preotul spune mereu sa se pocaiasca oamenii dar daca el nu se pocaieste asa cum scrie Sf. Scriptura – cum sa se pocaiasca enoriasii. E mai simplu sa le faca slujbe de dezlegare, de pomenire .. – care nu ajung nicaieri daca omul nu si-a trait viata asa cum vrea Dumnezeu. Trezire la realitate oameni buni !

  • Domnule „Crestin”,a bate matanii sau a ridica omagii prin cintari lui Dumnezeu nu e suficent a te numi credincios. Cuvintul pocainta are diferite sensuri pentru fiecare,dar ceea ce vad eu la multi dintre cei care-mi trec pe sub fereastra in fiecare joi,vinei si duminica nu consider ca e. Iar acum prin umila pocainta in fata lui Dumnezeu vor sa li se atribuie un loc de parcare pentru masini in locul de joaca si miscare a copiilor si nepotilor nostri.Locatarii din aceasta zona cunoastem prea bine ce inseamna lipsa unui loc de parcare dar nu am desfintat un spatiu atit de necesar miscarii.O sugestie,spatiu de parcare este suficent in zona pietei Decebal iar pina la biserica sunt doar citva pasi.DAR CINE ITI VA VEDEA MASINA?…daca nu o parchezi la scara bisericii.

  • bravo bunicuto – esti apta pentru un loc de veci acolo unde ti l-ai pregatit, totusi mai ai timp sa te pocaiesti si sa ajungi la un loc promis de Domnul Iisus .

 • Incredibil dar adevarat! Oare de ce nu cer si celelalte culte locuri pentru parcare?Ei sunt singurii cu asemenea pretentii nesimtite!Sa fie dreptatre pentru toti! Desfintati locurile de joaca ca nu mai incap masinile! Rusine! Au uitat de modestie si de cumpatarea pe care o propovaduiesc cu atata sarg? Sau pentru ei nu se aplica?
  Se stie bine ca multi vin cu masinile de la distante ridicole- si acum nu mai au loc sa le parcheze? Si ia uite ca municipalitatii i s-a facut mila de bietii nefericiti, si ca sa nu cumva sa faca bataturi daca vin pe jos la rugaciune, e gata sa sacrifice un loc de joaca vechi de peste 40 de ani pentru cica doua ore pe zi duminica ?!? Dar cand va fi iar evanghelizare cum ramane? Poate ca atunci vor bloca strada vreo doua ore pe zi, ca de, credinta-i mare…
  Sa le fie rusine celor care sprijina o asemenea initiativa iar asa zisilor credinciosi care nu se pot deplasa pe jos sa le crape obrazul !!!
  Iar conducerii orasului sa-i fie si mai rusine!

  • pai nu e mult si o sa opreasca circulati in oras [vezi marsul pocaitilor de luna trecuta] , asa ca nu mai gindi cu glas tare ca…………….astia de la primarie au urechi bune si le aplica . evident ca in favoarea noastra a astorlalti , dar ce conteaza ?? cine e la putere ??noi ??????

  • esti cam prost tu asa..au fost toate religiile la mars ! inclusiv eu care sunt ateu :)) gandeste tu asa un pic inainte sa scri

  • Pocaieste-te omule daca vrei sa fii iertat si primit in raiul lui Dumnezeu. Cu asemenea atitudine ti-ai asigurat un loc de veci acolo unde nu doresti. Citeste sf. Scriptura si vezi cum stau lucrurile. Dumnezeu sa aiba mila de tine si sa te ierte – daca te caiesti.

  • Asta-i glasul fariseilor moderni. Aia e casa pentru penticostali. Penticostali, adventisti , baptisti, iehovisti etc. nu inseamna pocaiti; sunt niste culte religioase si atat. Pocaiti nu prea mai exista in vremurile astea, iar daca nu putem fi pocaiti, macar sa nu fim ipocriti!!

  • Domnul Isus a spus ucencilor si noua azi – Lasati copiii sa vina la mine si nu-i opriti ….de ce nu duceti si voi copiii la biserica in timpul cand este slujba si in felul acesta se poate folosi locul de joaca pentru parcarea masinilor. Daca nu stiti – pocaitii merg la biserica impreuna cu toata familia si este greu sa-i duci pe jos, poate voi nu intelege pentru ca nu sunteti practicanti . DOAR LA RECESAMANT VA DECLARATI CREDINCIOSI . Asta nu-i pocainta fratilor! Pocainta este o porunca a lui Dumnezeu pentru toti oamenii – dar cine ia seama la ce doreste Dumnezeu.

  • Fariseule si vicleanule, Iisus Hristos nu a umblat cu caruta, nici calare pe cal, acestea fiind echivalentul masinilor voastre in vremurile cand El era in trup printre oameni.Iisus Hristos a umblat pe jos.Cu o singura exceptie, atunci cand a urcat pe un asin la intrerea in Ierusalim.Pe un asin, fariseule, asinul fiind un simbol al blandetii, al smereniei si umilintei.
   Nu din nevoie -nu mai vorbim de nevointa – faceti voi ceea ce faceti, nu din nevoie va comportati ca niste invadatori agresivi, nu din nevoie calcati trotuarele si terenurile de sport, ocupand spatiul public destinat tuturor.O faceti din trufie, vicleanule, din trufie.Baga de seama ca scris este:trufia merge inaintea caderii.

  • Ce faceti voi, vicleanule este acelasi lucru pe care l-au facut de pilda tiganii care prin presiuni si ticalosii de toata forma au ocupat toate spatiile din centrul Timisorii.Daca voua vi se da acel teren ca sa parcati de numai voi ori de cate ori aveti nevoie, de ce nu s-ar da dreptul sa foloseasca terenul de sport si tiganii corturari pentru a-si parca satra sau carutele cu coviltir atunci cand trec prin Bistrita? Este acelasi lucru.Minoritati tribalizate care prin tactici agresive profita de majoritatea de bun simt pentru a acapara spatiul public

 • De ani de zile se incearca desfiintarea locurilor de joaca si a singurului teren de sport din cartierele Decebal-Andrei Muresanu pentru a se face parcare membrilor cultului penticostal.Asta inseamna arondarea interesului public in beneficiul unui grup privat.Opozitia locatarilor din zona are in primul rand conotatii civice, fereasca Domnul de un conflict interconfesional, caci numai asta ar mai lipsi.In ultimii 20 de ani tendinta este de a se invada si acapara spatiile publice in beneficiu privat.Se intampla aceasta si din cauza lipsei de civism a romanilor.Starea spatiului public da masura civilizatiei.Spatiul public trebuie aparat.Scuipacii de seminte, chistoace si flegme pe trotuar ,agresorii sonori-manelizatori, invadatorii de terenuri de sport si de joaca dau masura unui aceluiasi tip de comportament anti-social, chiar daca in grade diferite.Amenajarea unei parcari temporare pe un teren de sport (!) nu serveste binelui general si nici interesului public.Serveste unor interese private.Spatiul public se afla sub asediu continuu si la fel se afla civilizatia urbana.Ei sunt noii barbari, distrugatorii din interior ai civilizatiei, ai civismului, ai binelui public, demolatorii interesului general.Societatea romaneasca se afla in continua disolutie, manelizare si tiganizare prin acapararea si monopolizarea spatiului public de catre diferite interese tribale.

 • dan sau d-soara Maria , da multi mai sint . oare cite culte de astea religioase mai sint ??? cred ca nici ei nu stiu. ma si mir cum de nu gresesc atunci cind merg la biserica si sa intre in alta , ca de” a gresi e omenesc !!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS