Economie

Primăria Bistrița: Programul privind casarea autovehiculelor uzate

În cadrul Programului privind casarea autovehiculelor uzate, Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a aprobat finanțarea solicitată de Primăria Bistrița pentru casarea a 1.000 de autovehicule uzate.

Persoanele fizice interesate să caseze mașinile mai vechi de 15 ani se pot înscrie în program, prin intermediul aplicației informatice pusă la dispoziție, pe website-ul www.afm.ro. AFM va anunța data deschiderii sesiunii de înscriere pentru persoane fizice.

Proprietarii, persoane fizice, vor putea casa maşinile mai vechi de 15 ani în schimbul sumei de 3.000 de lei.

În cadrul programului Rabla Local, proprietarii nu sunt obligaţi să folosească stimulentul primit pentru cumpărarea unui alt autovehicul.

Înscrierea persoanelor fizice în program se face astfel:

1. Persoanele fizice se înscriu pe platforma online de pe pagina de internet a AFM: www.afm.ro, la secțiunea ”Programe de finanțare”- Casarea autovehiculelor uzate.

2. După publicarea listelor cu persoanele fizice admise, acestea vor depune la Primăria Bistrița cererea de înscriere şi documentele care atestă eligibilitatea.

Documentele necesare și detaliile referitoare la depunerea cereri de înscriere vor fi aduse la cunoștință publică de către Primăria Bistrița.

Condiții de înscriere a autovehiculelor în program:

Este considerat eligibil autovehiculul uzat care:

– este înregistrat în evidențele fiscale ale Primăriei Bistrița;

– la data solicitării acordării stimulentului pentru casare, are o vechime mai mare sau egală cu 15 ani, calculată de la anul fabricației; Dacă anul înmatriculării înscris în cartea de identitate este anterior anului fabricației, se consideră an de fabricație anul înmatriculării;

– are norma de poluare Euro 3 sau inferioară;

– conține componentele esențiale: motor, transmisie, tren de rulare, caroserie, șasiu, precum și echipamente electronice de gestionare a funcțiilor autovehiculului șidispozitive catalizator, dacă acestea au fost prevăzute din fabricație.

Condiții pentru proprietarii persoane fizice:

– să aibă domiciliul sau reședința pe raza municipiului Bistrita;

– să nu aibă restanțe la plata taxelor, impozitelor, amenzilor și contribuțiilor către bugetul local și cel de stat;

– să nu aibă condamnări definitive pentru infracțiuni împotriva mediului;

– să nu folosească aceeași mașină pentru a obține alte finanțări din alte programe.

Persoanele fizice care primesc stimulentul de casare se angajează:

– să predea spre casare și să radieze din circulație și din evidențele fiscale autovehiculul uzat pentru care solicită stimulentul pentru casare;

– să nu achiziționeze un autoturism cu norma de poluare Euro 5 și/sau inferioară în termen de 3 ani de la primirea stimulentului pentru casare.

Pentru mai multe informații puteți consulta Ghidul de finanțare din 23 august 2022 a Programului privind casarea autovehiculelor uzate, disponibil la adresa www.afm.ro, și urmăriți anunțurile publicate de către Primăria Bistrița.

Etichete

4 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS