Actualitate

Primăria Bistrița va renunța la trecerile de pietoni supraînălțate, din piatră cubică

Primăria Bistrița va renunța la trecerile de pietoni supraînălțate realizate din piatră cubică, întrucât bucăți din acestea se desprind periodic, este nevoie de ”peticirea” lor, iar reparațiile nu rezistă, a declarat primarul Ioan Turc, răspunzând unei întrebări pe această temă.

Consilierul USR Nicolae Pavelean a transmis nemulțumirile șoferilor care trec prin zonele unde sunt aceste treceri de pietoni supraînălțate, adevărate capcane pentru mașini, și a cerut municipalității să intervină într-un fel sau altul pentru a elimina disconfortul participanților la trafic.


”În ce privește trecerile de pietoni supraînălțate, aici intrăm într-un relativ conflict cu poliția de circulație. Poliția Rutieră ține mult la acest sistem de protejare a pietonilor. Și eu consider că este corect atâta timp cât soluția tehnică este corectă. Tot peticim acele treceri de pietoni supraînălțate din zona centrală, acelea cu piatră. Tot peticim. Nu vom reface acest sistem, dar vom interveni. Părerea mea este că soluția corectă este schimbarea sistemului în sine. Piatra cubică, dacă nu stă pe un pat de nisip perfect plan, va sări în permanență. Schimbăm soluția”, a răspuns primarul Ioan Turc.

Trecerile de pietoni supraînălțate au fost amenajate pe axele turistice de către vechea administrație. Lucrările din proiectul ”Regenerarea urbană a centrului istoric Bistriţa, Axa turistică 1, 2, 3”, în valoare de aproape 5 milioane de euro, bani europeni, și finalizat în decembrie 2015, au fost realizate de mai multe firme în asociere, lider fiind SC TCI CG SA Cluj. Valoarea totală a proiectului, din contractul de finanţare, a fost de peste 10 milioane de euro, iar valoarea finală, după implementare de 4,9 milioane de euro (49,08%).

Ani la rândul, constructorul care a lucrat pe axele turistice din centrul istoric al Bistriței a fost chemat să facă reparații în zonele în care au apărut deteriorări, în special piatra spartă sau desprinsă din pavaje.

12 comentarii

 • Acest oras numit si CARACALUL TRANSILVANIEI a fost atata de F…ut de toti primarii si consilierii care s-au perindat de nici nu va inchipuiti.
  Fiecare primar care s-a asezat in fotoliu a venit cu aberatiile sale si cu proiecte mai idioate decat el personal.
  Tot felul de proiecte costisitoare si inutile care peste un timp au devenit un dezastru pentru bistriteni.
  Astfel pe linie de mobilitate cu sprijinul politiei fiindca ei au dat aprobarile , s-au schimbat intruna trecerile de pietoni, atat pe Pietonal in sus cat si pe B-dul Republicii. Ba s-au desfintat ba s-au reinfintat tocand banii publici fara cap cu nesimtirea lor de edili cu obraz gros.Nici acuma dalarea nu a tinut mai ales in Piata Mica si piata Dominicana unde iti tremura telescoapele dar si pivioarele cand treci pe acolo.
  Constat cu satisfactie ca liberalul IOAN TURC si echipa totusi s-a gandit corect sa ia masuri ca aceste prostii din vremurile apuse sa dispara.
  1.Au disparut strutii si merele.
  2.Stalpisorii de rahat de pe carosabil.
  3. s-au demolat puncte termice iar in locul lor s-a infiintat o gramada de parcari.
  4.S-au plantat in acest an 540 arbori inclusiv in Centrul Istoric .
  5. Se renunta acuma la aceste treceri suprainaltate. etc etc.
  6.se pregateste un loc amenajat nou la Baza MHC exact pentru ce am militat alaturi de colegi din 2007 continuu.
  Iata de ce sunt nevoit sa-l felicit pe actualul primar fiindca nici nu visam cu predecesorul sa avem aceste modificari in bine spre un peisaj mai normal in acest oras.
  Este o diferenta uriasa intre IOAN TURC si restul pleiadei de fosti primari muti, aroganti si chiar prosti, de ce nu .
  Felicitari si sarbatori Fericite domnule IOAN TURC !

  5
  23
  • In mod repetat , obsesiv denumiți orașul Bistrița ” Caracalul Transilvaniei”!
   De ce aceasta comparație , ce s-a întâmplat acolo atât de reprobabil, ce istorie teribila are capitala actualului județ Olt!
   Aprofundati cunoașterea poate găsiți evenimente istorice care va pot ajuta sa va nuantati postările devenind mai creativ!

 • Hai că asta este tare de tot nu am mai râs așa bine de mult Axe turistice intr-un oraș fără turiști 😂🤣😂😂😂

  41
 • Fiecare lucrare publica este un afront adus calitatii !

  Si ultima , respectiv gazonul de pe bulevardul Republicii – este de-a dreptul batjocura. Daca lucrarea respectiva ar fi fost facuta la beneficiar privat, ar fi plecat de acolo cu suturi in fund

  Pacat de fiecare investitie care este batjocorita la final . Toate lucrarile tin ” iute „

  32
  1
 • Eliberați Zidul Cetății din gratile de închisoare, restaurațil și pentru protejarea lui trebuie interzis accesul autovehiculelor pe străzile Dogarilor, Mihail Kogălniceanu, Ecaterina Teodoroiu și Barbu Lăutaru ! Asta trebuie să fie prioritatea acum pâna ce nu se distruge zidul de tot !
  https://www.youtube.com/watch?v=pVN89ZQt0hQ

  32
  4
 • Mutarea Autogări în Piața Centrală ca în toate orașele civilizate din Europa este singura șansă ca Bistrița să mai aibă turiști .

  23
  23
 • Iata unde sunt banii dumneavoastra in proiectele trecute facute prost de va indoaie telescoapele la masini si degetele si genunchii picioarelor.
  Multumesc domnului Primar IOAN TURC ca ne scapa de BGICASAII si bordurile din vremurile apuse si dictatoriale.
  Aceste lucrari scumpe si prost facute trebuie desfintate.
  Felicitari IOAN TURC !

  1
  26
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS