Actualitate

Primarii care au exagerat cu salariile vor da socoteală la alegeri, spune Radu Moldovan

”Am avut o discuție cu primarii în întâlnirile noastre, în care le-am spus foarte direct și foarte clar că ani de zile aleșii locali s-au plâns că nu pot avea vreo influență în salarizarea personalului din subordine. După ce Guvernul și-a asumat să lase la acest lucru la latitudinea Consiliului Local, ca la propunerea primarului să stabilească salarizarea între minim și maxim, unii dintre ei au calculat și au dat salarii atât cât pot duce, alții au exagerat în acordarea salariilor”, a declarat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, într-o conferință de presă la care a participat alături de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, și ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ștefan Oprea.

Șeful CJ a afirmat că fiecare va răspunde direct, la alegerile locale. ”O să răspundă cei care nu și-au făcut calculele necesare, transformă primăriile în aparat de plătit salarii la funcționari și nu mai au bani pentru investiții. O să răspundă pentru asta. Anul trecut, inclusiv celor care nu și-au calculat ponderea în buget a salariilor Guvernul le-a acoperit acele diferențe. I-am anunțat că eu unul n-o să mai semnez cerere către Ministerul Finanțelor să le acopere sumele fiindcă unii, dau un exemplu și în țară sigur sunt, și-au stabilit bugetul de salarii mai mare decât bugetul primăriei, adică decât veniturile pe care le încasează. Nu poți funcționa așa, n-are cum să vină Guvernul să-ți dea ție salarii că tu te-ai dus pe grila maximă, nu te-ai uitat care sunt veniturile, care este necesitatea de cofinanțare pentru investiții. Va fi responsabilitatea directă a fiecăruia în alegeri, pentru că cetățenii sunt cu mult mai deștepți și mai informați decât cred unii și o să judece pe fiecare în parte, în funcție de asta”.

15 comentarii

 • Data viitoare fiti mai calculati. Sa mai vina si altii ca de voi ne-am lamurit… partie si proiecte fanteziste pe banul cetateanului iar orasul are niste strazi mediocre. Pasarica muta-ti cuibul.

 • Dragnea a dat mana libera la mariri de salarii din dorinta de a avea liniste din partea primarilor. El stia ca urmeaza sa intoarca tara pe dos si din acest motiv si-a asigurat spatele, ca doar nu a dat de la el, ci de la noi … prostii.

 • cati dintre cetatenii unei localitati stie cat are salariul primarul si ceata lui de pitigoi din primarii?

  • Toti care au internet. se acceseaza saitul institutiei si cauta declaratiile de avere. Asa ca ceta de curcani, struti si vulturi au salariile la vedere. Informatia frate e puterea :))

 • Stați aşa.
  Păi nu cu mărirea salariilor, PSD defilează în fața electoratului şi le bate obrazul „austerilor”?
  E o glumă declarația??

 • Ce ma bucur cum v-o tras-o pesedeul la toti fraierii care au crezut in minciunile lor. Baietii si-au fixat fara rusine sambriile tot de la fraierii care platesc constiincios taxe si impozite si acuma stau fara stres. Ca vine Teodorovici si ne spune bla-blauri acuma nu mai conteaza.

  • va dorim salarii ca in 2008, cu aplauze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mana ieftina de lucru pentru Vest!!! Cat de ingust sa fi sa gandesti astfel? problema nu este ca s-au marit salariile, ci faptul ca unii indiferent ce culoare politica au(fiindca n-am vazut un primar PNL cu salariul nemajorat) trebuie sa presteze calitate ptr banii aceia!!! la fel si muncitorii si functionarii. Cat timp vrem bani fara munca este problema, nu ca s-au marit salariile. Comunitatile nemultumite pot sa chimbe daca nu le convine ceva, dar fac ceva??? nu fac, fiindca fiecare face la randul lui ceva si isi trage spuza pe turta lui!!! Vrem o tara prost platita? in care patronii si cei care lucreaza la negru sa profite, iar restul sa taca si sa inghita??? Pana nu inteleg oameni ca pentru bani mai multi trebuie depus efort in plus…..degeaba… Dar important este ca cineva a vut curajul sa aduca salariile ceva mai sus decat aproape egal cu un ajutor social!!!!Acuma voi acestia nemultumiti puteti eventual sa puneti umarul la constientizarea celor cu salarii mari ca trebuie sa aiba rezultate, si daca nu sa ii schimbam!!! degeaba bateti din gura daca nu faceti nimic.

 • Analfabetul Radu Moldovan nu e consecvent de nici o culoare . Trebuie vazuta cauza , nu efectul , iar cauza e in curtea PSD . Au dat salarii ca sa-si fidelizeze camarila , e o porunca veche de la idolul si mentorul lor , Ion Iliescu . Discipolii asculta de mentor si dupa aia se plang . Asta e guvernarea PSD : corupti , incompetenti , inculti , o adunatura de parveniti lacomi .

  • UN LIBERAL CU UN VOCABULAR ABSOLUT MINUNAT!!! felicitari domnule consilier judetean, sunteti de cinemateca!!!! Dvs. un academician fara pata, fara trecut, fara schelete in dulapior…..puteti intradevar sa jigniti. Aceasta este esenta PNL in zilele acestea: jigniri, ura, scandal, balamare, etc. Dar ce sa faci? de unde nu-i nici D-zeu nu cere.Unde este eleganta partidului Bratienilor??? aaa, a ingropat-o Florean Ovidiu si Sica Mandolina si Rares Bogdan.
   Opinii si pareri puteti fara doar si poate emite, pana vi se face acru, dar sa jignesti in halul asta, tu un PNL-ist intelectual…….

 • Ce demagog ești Moldovene, după ce ai dat salarii foarte mari la toată clica pe care ți-ai angajat-o acum vi să critici. Sper ca la alegeri să răspundă cei care ca și tine au făcut excursii în străinătate pe bani publici și pârgii de schi la soare și alte diverse proiecte fanteziste în loc să asfalteze străzile de pământ, să introducă apa și canalizarea minimul necesar pentru dezvoltarea comunității. Mai întâi făle cunoscut cetățenilor indemnizația ta de 25.000lei /lună care nu se poate compara cu salariile marii majorități a angajaților care sunt afișate pe site-ul
  instituțiilor și din care netul este de 58%.Să înțelegem că numai voi aleșii trebuie să trăiți, iar restul angajaților cu excepția șefilor și acoliților trebuie să moară de foame? Cu o astfel de poziție nu aduci beneficii PSD-ului în preajma alegerilor. Pe de altă parte, primarii trebuie să respecte legea salarizării, iar Ministerul Finanțelor trebuie să facă echilibrarea bugetelor comunelor sărace care nu se pot finanța și nu să aloce bani pentru proiecte aiurite. Ca să aibă chef de distracții trebuie să asigurați oamenilor servicii publice de calitate care să ducă la dezvoltarea comunității.Ce crezi măi papagalule, că oamenii sunt proști? Te asigur că cetățenii vor ști să judece și să elimine pe toți care s-au crezut dumnezei pe banii publici.

 • De la înălțimea funcției și-a averii lui făcută ori din salariu de bugetar, ori din banii castigați în Germania, Moldovan ar vrea ca personalul de executie din primării să se mulțumească cu statutul de sclavi pe moșiile Ciumei Roșii. Dacă vrea să facă economii să se desființeze Consiliile Județene care sunt inutile și căpușează banii comunităților locale.
  Poate ne explică Moldovan cu ce bani și-a făcut casa și toate cele? păi daca vrea Moldovan să vorbim despre bani să ne spună el ce salariu are? Tic-tac…, tic-tac.. final countdown!

 • Cu salariile amaratilor s-a exagerat?
  S-au cele astronomice ale voastre?
  Legea asta a salarizarii a fost facuta cu dedicatie pentru voi.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.