Politică

Primarii unioniști din Republica Moldova își dau mâna în Bistrița-Năsăud

Aleșii locali din cele peste 100 de localități din Republica Moldova care au semnat Declarația de Unire cu România se întâlnesc în acest week-end la Iași și în Bistrița, cu autoritățile locale din dreapta Prutului.

Mai mult de 100 de localități urbane și rurale din Republica Moldova, plus trei raioane de peste Prut, și-au arătat adeziunea față de reîntregirea națională semnând Declarația de Unire cu România, începând cu a doua parte a lunii ianuarie a acestui an. Declarațiile au fost semnate prin hotărâre în Consiliul Local cu vot în unanimitate sau majoritate calificată.

”Gestul aleșilor locali este simbolic și nu lezează Constituția, dar reprezintă un act clar de voință politică unionistă. Declarațiile de Unire au intrat recent în atenția președintelui moldovean Igor Dodon, care îi amenință pe semnatari cu represalii din partea autorităților de stat”, informează Platforma Unionistă Acțiunea 2012.

”Suntem foarte mulțumiți de amploarea pe care a luat-o fenomenul Declarațiilor de Unire și de entuziasmul cu care primarii patrioți de peste Prut continuă să arate că sunt mândri să facă parte din națiunea română. Salutăm faptul că aleșii locali unioniști vor să se asocieze și că vin în vizită de lucru în România pentru a vedea modele de succes pe care le pot implementa în comunitățile lor”, a declarat George Simion, din partea Alianței pentru Centenar, organizația care a venit cu ideea Declarațiilor de Unire.

După evenimentele de la Iași, oaspeții de peste Prut vor fi primiți la Centrul Misionar pentru Tineret ”Preot profesor Ioan Bunea” din Sîngeorz-Băi, după care vor asista la inaugurarea primei capele încălzite cu energie verde la Măgura Ilvei.

”Duminică 11 martie este o acțiune extraordinară dedicată Centenarului, vin 100 de aleși din Republica Moldova. La Măgura Ilvei va fi și o slujbă oficiată de IPS Andrei, urmată de o întâlnire de suflet care se va încheia cu un spectacol susținut de Ansamblul Profesionist ”Dor Românesc” în cinstea fraților noștri de peste Prut”, spunea în 2 martie președintele Consiliului Județean-Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.

6 comentarii

  • Spre luare aminte. Luni 12 Martie ora 14 , 30 concetateanul nostru ANTAL FRANCISC va pleca pe jos din fata statuii lui ANDREI MURESANU pana la CHISINAU. Va marca la randul sau , asa cum se pricepe marea sarbatoare din BASARABIA. Cei care doresc sa il incurajeze si sa sustina acest demers patriotic ar fi bine sa fie prezenti la startul acestui maraton.

  • Pai daca e pensionar …si nu are ce face acasă ??? Uite de asta se plătesc pensii…..! Cel mai hilar ar fi sa aibă o pensie de……(spuneti voi).
    Merge teleleu-tanase……….pina la trintorii aia de moldoveni.
    Ca daca era angajat la patron……

    • Pentru pensia mizerabilă pe care o primește a muncit o viață, nu? Și cei care au înfăptuit Unirea în 1918 ar fi trebuit să stea acasă, măcar așa nu ne teleormanizam .

  • Inalt Prea Securistul Andrei ar fi fost mai potrivit sa dea mana cu Kiril al Rusiei, ca de ala e mai apropiat decat de romanii din Moldova.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS