Actualitate

Primarul Bistriței, printre primii care se alătură programului ”Există un erou în fiecare dintre voi”

Prima serie a absolvit cursul de pregătire a voluntarilor pentru programul “Există un erou în fiecare dintre voi”. Printre cei 27 de bistrițeni care au învățat să acorde primul ajutor s-a numărat și primarul Ioan Turc.

”Am absolvit, alături de alți 27 de bistrițeni, prima serie de cursuri de prim ajutor adresată voluntarilor ce vor face parte din programul Există un erou în fiecare dintre voi.


Prin acest program, implementat prin parteneriatul Primăriei Bistrița cu Asociația Societatea de Salvare București, oamenii vor trăi în mai multă siguranță.

Prin intermediul aplicației “ExistaUnErou”, voluntarii vor putea să ofere primul ajutor, până la sosirea Ambulanței, oamenilor aflați în situații de sănătate critică pe domeniul public.

Vom pune și defibrilatoare automate, în diferite puncte strategice din oraș, în așa fel încât voluntarii să le poată accesa cu ușurință în intervențiile lor.

Începând cu data de 1 septembrie, orașul nostru va fi singurul, în afara Bucureștiului, în care va fi operaționalizat programul “Există un erou în fiecare dintre voi”.

Îi invit pe cât mai mulți concitadini să participe la viitoarele cursuri și să intre într-o echipă de oameni deciși să susțină lupta pentru viață”, a scris primarul pe Facebook.

11 comentarii

 • Da treaba cu primajutorul a fost și asta in programul de campanie electorală? Sau e doar așa… să zică lumea că el un primar care poate să facă și altceva in afară de reforme în primărie…axe colorate…. modernizări și asfaltări?
  ….sau sunt doar eu un heităr….

 • În fiecare an avem un curs la firmă de 2 ore despre importanța curățeniei la locul de muncă, menținerea sculelor în condiții optime, echipamente de protecție personale și parte ne arată în fiecare an aceste manevre de prim ajutor in caz că unuia dintre noi ni se întâmplă ceva ca colegul să poată/a ști reacționa.
  👍🏻

  • Este laudabil si chapeau bas pt firma la care esti angajat. Dar prin acest curs devii voluntar al proiectului Exista un Erou in Fiecare din Voi si vei avea acces la o aplicatie, prin telefonul personal, unde poti primi alerte la situatiile de persoane cazute in loc public din imediata ta apropiere. Ca sa poti pune si in practica ce ai incatat.
   Nu costa nimic…. e responsabilitate civica!

  • Toata stima pentru firma din care faci parte, dar devenind voluntar al acestui proiect vei avea ocazia sa si pui in practica tot ce ai invatat.
   Succes!

  • Îți dau dreptate, cursurile doar pentru așa ceva e cu totul altceva, progresezi…..
   Noi colegii am și spus între noi la o adică, vom vedea cu spaima în corp cum vei reacționa în acele momente.
   Sunt zugrav/vopsitor.
   Un salut .

 • Felicitari IOAN TURC pentru exemplul personal .
  Nici un Primar nu a mai facut gestul acesta .
  In nici un caz nu-i lasa curaua de la nadragi sa ingenuncheze in fata unui posibil accident nedorit al unui confrate.

  • Balane sa treci pe la birou sa primesti rasplata pentru aceste comentarii frumoase
   Daca mai ai retete medicale ca data trecuta sa vii ca ti le xeroxam

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS