Actualitate

Primarul Bistriței s-a întâlnit cu conducerea Transmixt. Ce se va schimba în privința transportului în comun

Primarul Bistriței, Ioan Turc, s-a întâlnit cu conducerea firmei Transmixt Bistrița, operatorul serviciilor de transport în comun, ocazie cu care a anunțat că vor fi modernizate cele 115 stații de autobuz din oraș și prevăzute cu afișaj electronic, dar și cu elemente de confort urban ce definesc conceptul de smart city.

”Astăzi am avut o întrevedere cu conducerea Transmixt, care a prezentat municipalității Sistemul Integrat de Management al Activității de Transport Persoane de tip Account Based Ticketing ce se implementează la Bistrița. Acesta presupune creșterea confortului și accesibilității pentru călători, dar și monitorizarea facilă a flotei și a executării serviciului, cu colectarea rapidă a datelor de transport.

Pentru publicul larg, aplicația mobilă și portalul web TMX Transport Bistrița, lansate la începutul acestei luni, vin să faciliteze achiziția titlurilor de călătorie, prin logare intuitivă cu adresa de e-mail, cont Facebook sau cont Google, cu posibilitatea de planificare a călătoriilor și routing plan cu ajutorul hărților Google integrate.

De asemenea, e posibilă utilizarea telefonului mobil pentru validarea călătoriilor în autobuze, se poate monitoriza istoricul achizițiilor titlurilor de călătorie deja utilizate și se pot seta multiple puncte de interes în oraș și în cartiere pentru planificarea rapidă și facilă a călătoriilor, fie că e vorba de turiști sau locuitori ai municipiului.

Noul sistem urmează să fie interconectat cu componenta digitală prevăzută în proiectul Linia Verde.

Cele 3 tipuri de carduri emise de Transmixt la abonamentele de transport public (galben pentru elevi, studenți și cadre didactice, roșu pentru călătorii obișnuiți și albastru pentru angajații firmelor care suportă contravaloarea abonamentelor) vin să simplifice activitatea de transport în comun la Bistrița, prin soluții inteligente și practice la îndemână.

Pe de altă parte, avem în vedere modernizarea celor 115 stații de autobuz ale Bistriței, cu afișaj electronic coordonat de operatorul de transport, dar și elemente de confort urban ce definesc conceptul de smart city”, a menționat primarul Bistriței.

https://www.facebook.com/ioanturcpnl/posts/727349041521612

12 comentarii

  • Pensionarii merg conform legii si HCL stabilite si respectate.
   Nu cred ca dl primar are ceva cu pensionarii sau cu votantii PSD, a spus clar la incredintarea mandatului ca nu are nimic cu cei din PSD.
   Banuiesc ca oricum va face CUraTENIE in primaria aiaa rosiatica

 • Parca parca se face ordine prin oras.
  Felicitari noii administratii.
  Speram sa nu ne dezamagiti si sa va tineri de promisiuni.
  Avem incredere, Doamne ajuta!

 • SISTEMUL DE TICKETING este un sistem complex bazat pe utilizarea cardului contactless ca suport pentru achiziționarea și validarea titlurilor de călătorie în rețeaua de transport public, fiind alcatuit din automate stradale pentru vânzarea titlurilor de călătorie, sistem de validare în mijloacele de transport și în stații, centre de vânzare și panouri de informare a călătorilor. Acest sistem este implementat in transportul public din mai multe orase, fiind una din conditiile conceptului de smart city.
  Spre exemplu in Cluj-Napoca, este prima staţie SMART in care calatorii care fac exerciţii primesc biletul de călătorie. Şi nu, nu pot înşela aparatul, aşa că genuflexiunile trebuie să fie corect executate. În staţia de autobuz a fost montat un aparat care distribuie gratuit bilete celor care execută corect 20 de genuflexiuni, într-un timp de două minute.
  Aparatul identifică, cu ajutorul unei camere video şi al unui soft special, mişcările corecte şi le numără. Mișcarea aleasă este una de bază, ușor de realizat, cu aport benefic major pentru persoana care introduce în rutina zilnică aceast exercițiu.
  Vezi: https://www.green-report.ro/bilete-de-autobuz-gratuite-pentru-clujenii-care-fac-20-de-genoflexiuni/

 • Vor mai amplasa inca unul, ceva mai departe, pentru cei care vor sa isi mai reduca din cheltuielile cu chiria si intretinerea. Vor face 2000 de genoflexiuni si 3000 de flotari intr-o ora pentru 150 de euro.

  Gentrificarea orasului face parte din acest concept numit smart city, dar tot politici neoliberale vedem in preajma lor. Cand am ajuns la Londra si lucrasem voluntar, pentru dreptul la locuire in cartierele din SUD-EST, invatasem despre social cleansing. In Bistrita am avut un astfel de proiect cand administratia a mutat intreaga populatia pauperizata in blocurile sociale de la Viisoara.

  In sfarsit, un smart city este acela care cumpara locuinte de pe piata libera si le transforma dupa aceea in locuinte sociale. Lucru pe care l-am invatat anul acesta la Viena. Aici exista un numar mare de locuinte sociale, dar fara sa poti pune degetul pe harta si sa spui ca aici este ghetoul Vienei.

 • Vai ,vai !Cica sistem integrat de management al activitatii de transport persoane de tip account based ticketing…Ce dracu vrea oare sa zica ? Parca Primaria Bistrita vrea sa faca ceva lucruri bune dar n-am inteles ce si pentru cine ? O fi pentru straini care nu stiu limba , o fi pentru cei care lucreaza in Regatul Unit sau Irlanda.Naiba mai stie. A trebuit sa caut dictionarul sa ma dumiresc cat de cat ce minune sau ghidusie o fi si asta.Eu m-am lamurit dar banuiesc ca 80% dintre cititori nu stiu „ce va sa zica..” Nu va spun , sunt convins ca d-l Turc va va lamuri in zilele urmatoare…In ultima vreme vad ca tot ce se vrea a se face in zona cuprinde numai sisteme integrate , batu-le-ar sa le bata…Tot asa observ cu mahnire ca limba noastra cea romana care este una dintre cele mai bogate limbi de pe glob este presarata cu tot felul de anglicisme de nu mai pricepi nimic.Vorbiti romaneste dragilor , va este rusine de limba voastra? D-le Sergiu , considerati ca nu exista corespondente in limba pentru ticketing sau card contactless ? D-le Victor , considerati ca nu puteti exprima in limba materna smart city sau cleansing ? O sa va spun ceva , sa luati aminte.Demult , demult se spune ca junele unei familii cu posibilitati a fost scolit la Paris.Venind el acasa , taica-sau l-a trimis in sura dupa o anumita unealta agricola iar tanarul atat de invatat nu mai stia care-i si unde-i respectiva.La un moment dat a atins-o putin iar coada la izbit puternic in scafarlie.Ce sa vedeti , imediat a dus mana la cap si a exclamat :”Sa fii afurisita grebla!”Nu vreau sa jicnesc pe nimeni .Totusi cred ca presararea unor cuvinte sau expresii straine in vorbirea curenta nu face pe nimeni mai inteligent sau mai cult.Poate il face mai interesant sau (cum naiba se zice? ) da , da mai cool.Zic bine? Dragilor cand sunteti in Romania vorbiti romaneste sa va inteleaga parintii si bunicii iar cand mergeti in alte tari la munca vorbiti limbile tarilor respective.Asa cred ca e de bun simt.

 • Leule draga , eu am facut scoala cum am putut .Nu-mi permit sa dau lectii.De unde pana unde ai inteles ca vreau sa dau lectii.Sa stii ca mai sunt greseli , e ceva firesc cand scrii repede si nu mai recitesti ce-ai scris.Aici nu suntem la teza de romana.Scriem fiecare cum putem.Daca te numeri printre cei ce stalcesc limba romana si vorbesc /scriu in romgleza poti s-o faci in continuare.N-am cum sa te opresc.Asta-i treaba…

 • Pana la urma totul revine la optimizarea costului pe km parcurs , de un autobuz in mod anual.
  Cu cat mai mic ( calatorii multe, cheltuieli de intretineri mici-autobuze ce se defecteaza rar, combustibili-fluctueaza, plata salarii rezonabili etc…) cu atat mai bine .
  Smart conceptul este pentru a incuraja si atrage clientii sa utilizeze regulat transportul.
  Dar ca sa fie cu adevarat eficace trebuie un data analyst care sa determine cererea de servicii pe anchete de tip origine-destinatie, in functiile de orele preferate si aglomerate dimensionata oferta de servicii la nivel de frecventa si capacitatea in autobuze.
  Mai ar fi adresarea ideii de a mentine anumite linii neprofitabile din start( clienti putini) la anumite ore, e un serviciu esential..cat timp nu devine cool .plus vine valul electric..trebuie alta infrastructura de intretinere..anyway nu e treaba mea organizarea…dar e bine ca se face ceva in sensul modernizarii..

 • ANONYMUS. Nu o dau de gard deloc. Stiai ca in tarile nordice dar si prin unele landuri din Germania transportul in comun in orase este gratuit pt. toate categoriile de calatori ? Ideea este una simpla. Evitarea de a merge cu masina proprie la serviciu, si masuri clare contra poluarii si aglomeratiei. Deci pune-te la punct ca eu nu le dau de gard numai in caz ca am baut ceva tarie.Eu doresc aceasta gratuitate pt. toti locuitorii orasului nu numai pt. pensionari.

 • De ce nu vorbește nimeni despre modificările la prețul energiei????????? Presa ar trebui sa semnalizeze plasa care o vor lua cei mai mulți rămânând in sistemul universal actual!!!!!!! Ministrul energiei doarme pe el, ANRE nu a catadicsit sa informeze din timp, veniturile se plafoneaza de către guvern iar facturile ne vor exploda in fata ca și prețurile ce vor urma scumpirii curentului!!! Acuma nu mai umblați cu plăcute de mașina??????

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS