Economie

Primarul comunei Rebrișoara și contabilul instituției, amendați de Camera de Conturi Bistrița-Năsăud

Primarul și contabilul Primăriei Rebrișoara au fost amendați de Camera de Conturi Bistrița-Năsăud cu suma totală cu patru mii de lei.

Potrivit raportului Camerei de Conturi Bistrița-Năsăud urmare a controlului aferent anului fiscal 2009, în cazul Primăriei comunei Rebrișoara au fost aplicate două sancțiuni contravenționale cu amendă.

Una, în valoare de o mie de lei, i-a fost dată primarului Nicolae Bodiu (PSD), în calitatea sa de ordonator principal de credite fiindcă nu a calculat amortizarea activelor fixe din patrimoniul privat al comunei. Amenda i-a fost aplicată în baza Ordonanței Guvernului nr. 81/2003.


A doua amendă, de trei mii de lei, i-a fost dată contabilulșui primăriei Bistrița, Anuța Ciocârlă, pentru că a permis Ocolului Silvic local să facă plăți în numele Primăriei Rebrișoara la solicitarea acesteia, dar care nu s-au derulat prin unitățile Trezoreriei Statului.

Amenda i-a fost dată contabiluluio Primăriei Rebrișoara în baza Legii nr. 273/2006 privind finanțele publice locale.

Contactat în legătură cu acest subiect, primarul comunei Rebrișoara, Nicolae Bodiu, a spus că el a plătit deja amenda, iar contabila a achitat o parte din ea.

“Am făcut și noi ce am putut. Eu am plătit amenda. Doamna contabilă doar parțial, dar o va plăti și ea”, a spus Bodiu care nu a dorit să facă și alte comentarii legate de controlul Camerei de Conturi Bistrița-Năsăud.

Camera de Conturi Bistrița-Năsăud a verificat, anul trecut, 25 de instituții ale statului inclusiv Primăria Rebrișoara, singura instituție amendată de către inspectori.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS