Recomandări Social

Primarul PSD din Şintereag, Ioan Bob: PNL este prima mea iubire

(VIDEO) Primarul comunei Şintereag, Ioan Bob, şi preşedintele organizaţiei judeţene a PNL, Ioan Turc, şi-au descoperit, sâmbătă, la Blăjenii de Sus, unde au fost celebraţi căluşarii din sat, două lucruri în comun: s-au născut în aceeaşi zi şi îi leagă aceleaşi valori, cele liberale.

Primarul comunei Şintereag, Ioan Bob, a urcat pe scenă alături de Ioan Turc, liderul judeţean al PNL Bistriţa-Năsăud, şi de Florin Moldovan, liderul TNL, organizaţie care a susţinut evenimentul organizat la Blăjenii de Sus.

În discursul său, Ioan Bob, actual primar PSD, a spus: „O să vă întrebaţi cine este domnul Turc. O să vă spun eu cine e cu adevărat: Domnul Turc este prietenul primei mele iubiri, adică PNL. Tuturor vă spun bine aţi venit, bine că ne-am întâlnit din nou. Aş începe printr-un vers al lui Eminescu care spune aşa: Fiii tăi trăiască numai în frăţie/, Ca a nopţii stele, ca a zilei zori,/ Viaţă în vecie, glorii, bucurie, arme cu tărie, suflet românesc”. Ce înseamnă suflet românesc? O să vă spună tinerii care ne vor desfăta cu dans, cu muzică, cu obiceiuri strămoşeşti. Cei trei piloni: şcoala, tradiţia, cultura sunt cei care fac să dăinuie naţia română. Îi felicit pe toţi, pe Robert în mod deosebit. Felicitări!”.


La rândul lui, preşedintele PNL Ioan Turc a spus: „Mă bucur nespus să fiu alături de dumneavoastră la un eveniment pe care tinerii noştri colegi l-au gândit în aşa fel încât să aveţi o zi minunată. Nu cred că există vreun cadou pe care Blăjeniul să-l poată face României mai frumos decât aceşti oameni îmbrăcaţi în straie populare, frumoşi şi la suflet, şi la chip. Nu putea să facă un cadou mai mare României decât această privelişte deosebită cu veteranii noştri privindu-i pe tinerii care vin cu curaj din spate. Nu doar PNL ne leagă, domnule primar, vreau să vă urez mulţi ani fericiţi alături de aceşti oameni minunaţi pe care îi slujiţi cu mult devotament. Şi eu m-am născut tot în 28 iunie, la fel ca şi dumneavoastră”.

Formaţia de căluşari a satului Blăjenii de Sus a fost înfiinţată în anul 1933. Sâmbătă, în acest sat, a fost celebrat jocul căluşeresc, eveniment susţinut de TNL Bistriţa-Năsăud.

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.