Actualitate

Primarul din Galații Bistriței, Vasile Găurean: Am fost pur și simplu mort. Din sicriu am înviat

”Am văzut iadul!”, a spus primarul comunei Galații Bistriței, Vasile Găurean, care a fost internat în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, fiind diagnosticat pozitiv la testul pentru Covid-19. Externat acum din spital, a relatat ce a înseamnat pentru el toată această experiență.

”Am trecut printr-o experiență amară de tot. Am fost pur și simplu mort. Din sicriu am înviat. Nu e o glumă. Virusul ăsta e foarte periculos și atacă organismele în diferite moduri. De exemplu, unul care mai are și alte boli, ca mine, suferind de diabet, este atacat. Mi-a mâncat aerul, oxigenul din plămâni. N-am mai avut aer la un moment dat… Nu am putut să suport deloc, deloc masca cea mare. Cum mi-o punea, mă sufocam și nu mai trebuia mult să… nu știu, că dacă mă intuba, eram dus. Eram mort. O asistentă, săraca, a stat cu mine toată noaptea și am rugat-o: te implor, nu-mi lăsa masca că mor acum. Te implor, lasă-mă 10 minute, ia-mi-o 5 minute, și iar, și în momentul în care îmi lăsa masca, creștea valoarea de oxigen la 90-91 și tot așa. După, am stat trei zile cu masca aia mică și pe urmă, când, cât de cât s-a ameliorat situația, m-au dus la interne și acolo mi-au dat întruna oxigenul. În cursul zilei de ieri m-au externat, acum sunt acasă în pat, dar sunt foarte, foarte slăbit. Nici n-am putut mânca, nici n-am putut vorbi. Am văzut iadul. Cam așa arată iadul. Infernul ăla, să stai acolo, în fața mea a murit o doamnă, dincolo altul intubat… În momentele alea, simți că te stingi, că te duci. La primele simptome tușeam și simțeam că îmi sar plămânii din piept afară. Am stat trei săptămâni internat. Nu e glumă, e foarte periculos, recomand tuturor să respecte regulile pentru că de asta sunt în țara asta legi, ordine. Nu sunt făcute aiurea, trebuie respectate de toată lumea. Dacă zice să porți masca și noaptea când dormi, să dormi cu ea, să nu ți se întâmple nimic”, a mărturisit Vasile Găurean, potrivit Instituției Prefectului.

Vasile Găurean (PSD) este, alături de Iosif Gabor din Milaș, primarul cu cele mai multe mandate din județ, șapte, de 28 de ani (fără întrerupere din 1992, anul primelor alegeri după Revoluție). La Galații Bistriței, PSD Bistrița-Năsăud va avea alt candidat pentru alegerile locale, pe viceprimarul Vasile Vermeșan.

În ultimele zile a decedat și o femeie de 46 ani. Ea a fost confirmată ca fiind purtătoare a noului coronavirus în 3 iulie, moment în care a refuzat internarea. Asta până în 9 iulie, când, din cauza simptomelor și la insistențele medicului de familie a solicitat internarea. La doar două zile de la internare a fost transferată la Secția ATI, unde a decedat în 19 iulie.

Sunt doar două exemple nefericite – unul al unui pacient ajuns în stare gravă, iar altul un deces cauzat de acest virus nemilos. Da, avem și cazuri în care coronavirusul nu se manifestă, avem acești pacienți asimptomatici care trec cu ușurință până la vindecare, însă nu putem să ne bazăm pe acest lucru. Modul în care acest virus ne afectează este atât de versatil și nu știm la ce să ne așteptăm. De aceea este imperativ să ne protejăm, să purtăm corect masca de protecție, să respectăm măsura distanțării sociale, precum și regulile de igienă. Haideți să oprim răspândirea acestui virus nemilos, haideți să salvăm vieți! Putem fi eroi purtând masca, păstrând distanța!”

– transmite prefectul Stelian Dolha.

https://www.facebook.com/PrefecturaBN/posts/2891116597684478

4 comentarii

 • Lasă pusca jos domnule primar și te retrage la pensie undeva într-un loc mai retras.Daca gustați iar din Covid la toamnă sa nu fie mai rău.Si o gripa ordinară netratata poate duce la scăderea imunității și atacuri vasculare.Multa sănătate și odihnă !

 • Problema acuta cu COVID-ul asta e ca imunitatea te poate tine doar doua luni. Peste doua luni daca-l mai iei odata esti pe nicaieri. Nu prea sunt organisme care sa reziste la efortul asta imunitar de doua ori intr-un interval atat de scurt de timp. Protejati-va, distantati-va, purtati masti si totul va fi bine.

  • si asta….
   medic…ba nu…academician…
   stie cat rezista un organism?
   (asta doar ca iti dai cu parerea ca toti smecherii din politica romanesca!!!)
   daca esti tare spune la cate orgasme rezista un organism?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.