Actualitate Politică

Primarul din Matei, acuzat de PSD că scoate oamenii la vot cu ameninţări. Ce le spune edilul PDL

PSD Bistriţa-Năsăud a sesizat Biroul Electoral Judeţean că primarul comunei Matei, Vasile Encian (PDL), se deplasează la domiciliile cetăţenilor şi îi ameninţă că nu le va mai elibera niciun document din Primărie dacă nu participă la vot, reclamaţia fiind redirecţionată spre Poliţie pentru continuarea cercetărilor.

Judecătorul Cristina Frenţiu, locţiitor al preşedintelui BEJ Bistriţa-Năsăud, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că PSD Bistriţa-Năsăud a reclamat faptul că primarul comunei Matei, Vasile Encian (PDL), se deplasează la domiciliile cetăţenilor din comună “şi le influenţează intenţia de vot, ameninţându-i că nu le va elibera niciun document din cadrul Primăriei Matei”.

“PSD solicită aplicarea măsurilor legale. Noi am direcţionat sesizarea la Poliţie fiindcă e întemeiată pe articolul 55 litera t care spune că, în acest caz, competenţa revine organelor de Poliţie”, a spus Frenţiu.

Judecătorul a declarat că PSD nu menţionează în plângere faptul că primarul din Matei ar îndemna lumea să voteze un anumit candidat şi nici nu prezintă probe în acest sens, dar că Poliţia va fi cea care va stabili dacă sesizarea este întemeiată.

Potrivit sursei citate, BEJ Bistriţa-Năsăud a mai fost sesizat, de data aceasta verbal, de preşedinta secţiei de votare din Satu Nou că o doamnă, reprezentantă PNL, “se plimbă în zona de votare influenţând alegătorii”.

“Preşedinta secţiei de votare s-a adresat direct organelor de poliţie să facă verificări. Am dedus că doamna aceea ar fi localnică”, a spus ea.

Până la ora 16.00, votaseră 44,68% dintre alegătorii din Bistriţa-Năsăud, faţă de 35,08% în primul tur. Pe liste suplimentare au votat 8927 faţă de 7339 în primul tur, iar cu urna mobilă 1874 faţă de 1060 în primul tur de scrutin.

Contactat telefonic, Vasile Encian (PDL) a declarat că acuzaţiile sunt nefondate. “Dacă vreţi, eu mă pun în genunchi şi jur că nu e adevărat. La mine în comună nu e teroare, eu nu fac aşa ceva. Nu am condiţionat în viaţa vieţii mele pe nimeni. Oamenii sunt liberi să facă ce vor. Vă jur”, a spus el.

5 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.